• 26-09-2014, 11:34:36
    #1
    Merhaba pek değerli r10 ailesi,

    Muhtemelen bu yazacağım şeylerden, benim gibi birçok kişi rahatsızlık duymakta ve eğer ''yapılabilirse'' uygulamaya koyulmasını isteyeceğim fikirden de mutluluk duyacaklardır diye düşünüyorum. Sürekli ticaret yapan ve özellikle ticaret puanlarımıza göre ödeme konusunda güven sağlayabildiğimiz bir platformdayız ve bunun ne derece önemli olduğunu uzun uzadıya anlatmaya gerek yok herhalde. Durum böyle olunca da, işimizi layıkıyla yaptığımız her arkadaşa; iş sonrası ticaret puanı gönderiyor ve ''haliyle'' karşılığını bekliyoruz.

    Ancak özellikle son 1 yılda bu konuda epey sıkıntı yaşamaya başladım. Size şöyle söyleyim; ticaret puanı gönderdiğim 10 arkadaştan, yaklaşık 6'sı bu ticarete dönüş yapmaya gerek dahi duymuyor. Halbuki şimdiye kadar tek bir kişiden bile olumsuz dönüş almadım ve her zaman yaptığım işlerle takdir topladım çok şükür. Ancak durum böyle olunca, maalesef yeni yapacağımız işlerde etkileniyor ve sıkıntıya düşüyoruz.

    Her ticaret puanı gönderdiğim arkadaştan da, ödeme talep eder gibi peşinden koşacak halimiz yok herhalde kii ödemelerin bile peşinden koşmaya çekinen bir insanım yani. Ama bu şekilde devam ettikçe de insan kırılıyor. Herkese hak ettiği şekilde ticaret puanı gönderip referanslarını arttırıyoruz, ancak biz yerimizde sayıyoruz.

    Demem o ki, eğer değerli yöneticilerimiz şu şekilde bir çalışma yapabilirse..:

    Kişi, karşı tarafa ticaret puanı gönderdikten sonraki 48 saatlik süreçte; eğer olumlu ya da olumsuz bir şekilde puan bazlı dönüş alamazsa, yine ''sadece'' 48 saat içerisinde değiştirebilme şartıyla o puanını geri alabilse nasıl olur diyorum acaba? Bu şekilde hem karşılıklı ticaret puanı olaylarına teşvik edebiliriz herkesi hemde üşenip dönüş yapmadığı takdirde, o puanı geri alma hakkımızı da elimizde bulundurmuş oluruz.

    Eğer bu tarzda, buna benzer bir sistem oluşturulabilirse muhteşem olur ve yönetici dostlarımızı da ticaret konuları hakkında rahatsız etme durumunda da kalmamış oluruz.

    Ne diyorsunuz acaba? Yapılabilir mi..?
  • 26-09-2014, 11:50:09
    #2
    tüccar reytingi olayı bayağı karışık onlarca ürün aldım r10.net vps vds ama tüccar reytingi vermek çok uğraştırıyor
  • 26-09-2014, 13:37:12
    #3
    rafet55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tüccar reytingi olayı bayağı karışık onlarca ürün aldım r10.net vps vds ama tüccar reytingi vermek çok uğraştırıyor
    Şahsen 30 saniyemi ayırıp, üstüme düşeni yerine getiriyorum ama genel anlamda bu konuda sıkıntı var maalesef. Şu ana kadar pek ilgi de görmedi konu zaten, sanırım bazen fazla üstelememek gerekiyor. Hayırlısı bakalım, en azından bu şekilde düşüncelerimi dile getirmiş oldum
  • 26-09-2014, 13:46:57
    #4
    Googital.com
    Bu defalarca tartışıldı çözümü yok. Karşındakinin ahlakına bağlı olan birşey.

    Trade verirseniz dönüş yaparım deyin, attığı vakit atarsiniz puanını.
  • 26-09-2014, 14:27:06
    #5
    Emrah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu defalarca tartışıldı çözümü yok. Karşındakinin ahlakına bağlı olan birşey.

    Trade verirseniz dönüş yaparım deyin, attığı vakit atarsiniz puanını.
    Öncelikle dönüş yapıp, konu hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum Emrah Bey. Forum üzerinde tartışıldığı zamanlara pek denk gelememişim sanırım ama dediğiniz gibi en önemli şey ''iş ahlakı'' dır ve bu sözden sonra daha fazla konuşmaya gerek kalmıyor; gerekli mesajlar verilmiştir diye düşünüyorum.

    Bundan sonra da dediğiniz gibi önce trade isteyip, öyle göndereceğim. Olduğu kadar artık...
  • 26-09-2014, 19:10:05
    #6
    Emrah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu defalarca tartışıldı çözümü yok. Karşındakinin ahlakına bağlı olan birşey.

    Trade verirseniz dönüş yaparım deyin, attığı vakit atarsiniz puanını.
    r10.net yeni üye olduğum yıl içinde bayağı takmıştım tüccar reytingine yağni fiş almak gibi bişi görüyordum ama gel gerlellim para sınırı varmış galiba ayrıca satıcılarda isteksizler vermeye vermeye reyting bende artık sormuyorum

    Mesela bana teklif veren bir satıcının önce şikayetim var kısmında ne kadar şikayet konusu var bakarım eğer fazlaysa uygunda olsa elerim o satıcıyı işede yarıyor şikayet konusu hiç olmayanlardan alıyorum genellikle bir kez ağzım yandı o nedenle her satıcıdan hizmet almıyorum
  • 26-09-2014, 19:11:58
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Bende bundan yakınıyorum böyle bir sistem olsa çok iyi olur
  • 26-09-2014, 19:20:17
    #8
    Bir kişi pozitif itrade verdiğinde karşı tarafta navbarın altında geri dönüş yapmadınız diye bir uyarı çıksın.Eğer kişi geri dönüş yapmamışsa bu uyarıyı da ancak bi kaç uzun anket gibi formu doldurdurarak kapatsın.Bu sayede geri dönüş oranları artabilir.

    Not:Karnım acıktı, imla hatası olabilir.
    Not2:Şuanda benim toplam 150-200 itradem olması gerekiyordu bu sorun yüzünden malesef 90 gibi bir sayıda.