Bizim burada daha denk gelmedim sadece zenci saatciler var onlarında kimseye zararı yok kafalarına göre takılıyorlar.
Bende hiç üzülmüyorum valla ne yalan söylüyeyim aynı şekil bizim başımıza gelse bırak almayı üstüne üstelik bir de onlar vurur.
Müslümanlar olarak bir birimize destek çıkmamız gerek eyvallah ama bunlar bayağı bir acayip karşıda denk gelmiştim bir kere yürümesi insanlara bakışı vs.
En kısa zamanda sınır dışı edilmeleri gerekiyor bir arkadaşımız çok güzel özetlemiş kendi ülkemizde turist olduk diye.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Suriyeliler nasıl bu kadar rahat ?
125
●9.734
- 23-09-2014, 01:47:15Üyeliği durdurulduÇoğu evli kişileri bile yuvasından ediyorlar.
Ülke olarak başkalarına yardım etme peşinde koşarken ekonomik krize doğru gidiyoruz.
Allah yardımcımız olsun.
Kötü günler bizi bekliyor Suriye bundan sonra adam olmaz. Düzelmesi seneler alır . Bunlar da bu ülkeden gitmez.
Zaten her gelen de karnın da bir çocukla geliyor anlamadım ben savaş esnasında mı hamile kalıyorlar nedir.
Hayırlısı olsun arkadaşlar elbet bir çaresi bulunacak. - 23-09-2014, 04:05:03Bizim burdada ıraklılar var hepsi hayvan gibi body yapan ıraklılar sanki samsuna gelmişler
geçende dedimki fazla milletin gözüne batmayın bakın burası karadeniz öyle ülkenin diğer bölgelerine benzemez duman ederler sizi oturun adabınızla karıya kıza bakmayın yamuk görürse millet işid beter eder sizi dedim
her gün muhabbet ediyoruz mahallede geçerken selam veriyor bizim mahallenin bakkalı çok mutlu alışveriş konusunda sıkıntı yok peşin para ödüyorlar.
Geçende trende karşılaştım bir aileyle. Biraz translate ile sohbet ettik. Adam çok akıcı ingilizce konuşuyor. Samsun atakumdan ev almışlar, 80 tl harcamışlar falan dedi. İyi dedim al al sorun yok. Sonra bu hastaneye karısını getirdi. Hamileymiş karısı. Aldım kadın doğuma götürdüm samsun devlet hastanesinde. Sekreter bana demezmi bunlar mülteci niye getiriyorsun bunları buraya para ödemiyorlar. Samsuna yeni gelmiş beş parasızmış. Anlicanız üçkağatçısıda çok dikkat edin.
Varya almanyadaki almanları anlıyorum inanın şu an türkiyedeki türk vatandaşları alman almanyadaki türklerde suriyeli ve ıraklı uyum sorunu var. - 23-09-2014, 04:50:23Üyeliği durdurulduŞeref yoksunu...
Eminim o şeref yoksunu dediğiniz suriye'liler sizden daha şereflidir.
Evet ülkenin bir çok yerinde her türlü vaka içinde bulunabiliyor olabilirler. Fakat bu tamamen eğitimsizlikten ve yoksulluktan kaynaklıdır. Evet hepsinin kalbi tertemiz demiyorum her milliyetten insanda olduğu gibi onlardada düzgün olmayan insanlar var. Fakat bu onları şeref yoksunu yapmaz. Eğer siz onlara şeref yoksunu diyorsanız emin olun onlar sizden çok çok daha şerefli insanlardır.
Şimdi çıkacak biri diyecek ki, bu Suriye'liler neden alnının akı ile para kazanmıyor. Çünkü Türkiye'de 10 iş yerinden 8'i Suriye'lilere iş vermiyor. Asıl sitemi Suriye'lilere değil Suriye'lilere yardım adı altında onları ülkemizde süründüren veya dilenciliğe muhtaç bırakan kişilere etmek gerek.
Son olarak iyi ki Türkiye'de yaşamıyorum. Çünkü harika insanlar olmasına rağmen böyle boş ve tahammül edilemez insanlar var maalesef ki ülkemizde.
geçende dedimki fazla milletin gözüne batmayın bakın burası karadeniz öyle ülkenin diğer bölgelerine benzemez duman ederler sizi oturun adabınızla karıya kıza bakmayın yamuk görürse millet işid beter eder sizi dedim