Kernel panic - not syncing: Attempt to kill init!
66
●6.715
- 13-05-2010, 21:44:33Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.seçtiğin işlemci sınıfı doğru. cpu hızı muhabbetide SpeedStep teknolojisi ile alakalı onu biostan iptal ettirirsin. o dediğin hatada galiba sata sürücüsünün eklenmemiş olmasından kaynaklanıyor. ondan önce başka bir hata var mı?
- 14-05-2010, 00:54:25Üyeliği durdurulduyAyAmAz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Default kernel ile açılıyorsa ram veya disk problemin yoktur. Dediğim gibi donanımlarından birisini tanıtacak kernel ayarını yapmıyorsundur. Benim başıma sata driver'ı ile ilgili olan seçeneği seçmediğim için gelmişti. Steven kerneli derledikten sonra kendi .config dosyam ile onunkini karşılaştırıp bulmuştum.
Core 2/newer Xeon seçimin doğru, Power Management and Acpi > CPU Frequency Scaling > CPU Frequency Scaling seçeneğini kaldırırsan işlemci her zaman maximum hızında çalışır.
Ek olarak;
Son zamanlarda şöyle bir şey de yaşıyorum, default kernel 2.6.18.XXX kernelinden direk 2.6.30 ve yukarısı kernel derlersem kesinlikle açılmıyor, ama 2.6.29 kernelini derleyip, daha sonra 2.6.33 kernelini derlerken 2.6.29'un .config dosyasını kullanırsam sorunsuz açılıyor makina.
Sen direk 2.6.33 derliyorsan benim denediğim yolu da bir dene.
2.6.29.6 versiyonlu kerneli indir derle, makinayı boot et bu kernel ile, sonra 2.6.29.6 versiyonu derlediğin klasördeki .config dosyasını 2.6.33.4 klasörü altına kopyala, make menuconfig dediğinde bu config dosyasını okuyacaktır, sonra rutin derlersin. - 14-05-2010, 01:00:10Üyeliği durdurulduyAyAmAz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun için de Processor type and features altında max memory ile ilgili bir bölüm vardı, onu işaretlemen gerekiyordu.
Şuan sunucum 64 bit olduğu için o ayar bende yok. Yoksa tam adını yazardım sana. - 14-05-2010, 01:43:532.6.18in configini kullanıp 2.6.33 kerneli derledikten sonra çalışmaması kadar normal birşey yoktur herhaldecemoka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birçok sürücünün ismi değişmiş config seçenekleri değişmiş vs
- 14-05-2010, 02:02:592.6.33 e güncellemeden önce 2.6.22 ye güncellemeyi denemiştim onda açılmayınca 2.6.33 ü denedim ondada aynı hatayı verdicemoka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birçok sürücünün ismi değişmiş config seçenekleri değişmiş vs