Daha önce bir iki kere kendim düzenlemiştim bi sorun olmamıştı, acaba işlemci sınıfındamı bir seçim hatası yapıyorum, eski kernel derlediğim sunucunun işlemcisi q8200 dü ve processor family bölümünden Core 2/newer Xeon seçmiştim birde cpu hızı için birkaç bişey kapattım bir sorun olmamıştı, yeni sunucuda ise 8 çekirdekli bir xeon işlemci var (E5520) bundada processor family de aynı şeyi seçtim Core 2/newer Xeon ve yine eski sunucuda yaptıgım bir kaç cpu hızıyla ilgili ayarı yaptım yani tamamen eski sunucuda ne yaptıysam aynı işlemleri yaptım ama olmadı.
Bazı yabancı forumlarda bu hatanın sebebinin hdd den olabileceği hakkında birşeyler okudum ama ingilizcem fazla olmadıgı için ordaki anlatımları anlayamadım
Default kernel ile açılıyorsa ram veya disk problemin yoktur. Dediğim gibi donanımlarından birisini tanıtacak kernel ayarını yapmıyorsundur. Benim başıma sata driver'ı ile ilgili olan seçeneği seçmediğim için gelmişti. Steven kerneli derledikten sonra kendi .config dosyam ile onunkini karşılaştırıp bulmuştum.
Core 2/newer Xeon seçimin doğru, Power Management and Acpi > CPU Frequency Scaling > CPU Frequency Scaling seçeneğini kaldırırsan işlemci her zaman maximum hızında çalışır.
Ek olarak;
Son zamanlarda şöyle bir şey de yaşıyorum, default kernel 2.6.18.XXX kernelinden direk 2.6.30 ve yukarısı kernel derlersem kesinlikle açılmıyor, ama 2.6.29 kernelini derleyip, daha sonra 2.6.33 kernelini derlerken 2.6.29'un .config dosyasını kullanırsam sorunsuz açılıyor makina.
Sen direk 2.6.33 derliyorsan benim denediğim yolu da bir dene.
2.6.29.6 versiyonlu kerneli indir derle, makinayı boot et bu kernel ile, sonra 2.6.29.6 versiyonu derlediğin klasördeki .config dosyasını 2.6.33.4 klasörü altına kopyala, make menuconfig dediğinde bu config dosyasını okuyacaktır, sonra rutin derlersin.