Merhabalar,
Hetzner'deki IP v4 Setup Fee ücretlerinin bir hayli yükselmesi sebebiyle IPv6 üzerinden devam etmeyi düşünüyorum.
1) Fakat Türrkiye'de ipv6 desteklenmediğini duydum. Bu sorunu aşabilen var mı?
2) CloudFlare kullanırsam hangi ayarları uygulamam gerekiyor, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
3) Son olarak ipv6 ile windows uzak masaüstü cihaz kurulumu yapıp bağlantı sağlanabiliyor mu?
Bilgi ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Hetzner - IPv6 - Türkiye Desteği - Cloudflare
3
●342
- 11-12-2022, 12:39:40
- 11-12-2022, 12:43:431) Fakat Türkiye'de ipv6 desteklenmediğini duydum. Bu sorunu aşabilen var mı?
Desteklemediği sürece hayır
2) CloudFlare kullanırsam hangi ayarları uygulamam gerekiyor, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Siteniz için soruyorsanız sadece dns'leri cloudflare taşımanız yeterli, youtubede araştırabilirsiniz. cloudflare taşıyabilirseniz
ipv6 destekleyecektir.
3) Son olarak ipv6 ile windows uzak masaüstü cihaz kurulumu yapıp bağlantı sağlanabiliyor mu?
Windows Uzak masaüstü ipv6 ile bağlantı daha önce yapamadım. - 11-12-2022, 13:03:30Modeminiz & routeriniz IPv6 destekliyse operatörünüzden IPv6 için talep oluşturabilirsiniz. En son Türknet gibi operatörler istek halinde IPv6 veriyordu.
Cloudflare için herhangi bir ayar uygulamanıza gerek yoktur normal şekilde sitenizi ekleyebilirsiniz.
Uzak masaüstü IPv6 destekler fakat IPv6 olan bir sunucuya bağlanabilmeniz için bağlantı kuranında IPv6 desteğine ihtiyacı var.
İlk madde için bir çözüm daha mevcut. Sitemiz üzerinde yer alan sanal sunucu paketlerimizde IPv6 desteği veriyoruz. En düşük paketi satın alıp içerisine Windows kurarsanız kendi bilgisayarınızdan uzak masaüstüne girebilir oradan Hetzner'de bulunan sunucunuzu IPv6 bağlantısıyla kontrol edebilirsiniz.