• 20-08-2013, 13:19:01
    #1
    Merhaba arkadaşlar, bir kaç sorum var.

    Panelsiz bir sunucu kuruyorum, bu sunucunun mail işlerini en light yoldan halletmek istiyorum, düşündüğüm şey gelen maillerin tümünün harici posta adresime yönlendirilmesi mail adresi yanlış bile olsa yönlendirme ve vbulletin, wordpress, php mail gibi mail gönderiminin sorunsuz yapılması.

    yazdığım ihtiyaçlar doğrultusunda bunu nasıl yapabilirim, sendmail, dovecot bir de postfix bunlarla light bir şekilde nasıl yapailirim.

    illa panel olacaksa ispconfig 3 düşünüyorum.

    mesela php mail gönderimleri için MSMTP ve gmail smtp kullanıyoruz diyelim bu mail göndermek için yeterli olurmu gmailin günlük limiti ne kadardır.
  • 20-08-2013, 14:47:11
    #2
    scriptlerin mail gönderimi işini pek tavsiye etmesekte sendmail üzerinden yaptırabilirsiniz,

    gelen maillerin yönlendirilmesi içinse postfix tavsiye ederim,

    /etc/postfix/virtual dosyasına @domain.com gidecek@mail.com formatında yazabilirsiniz.

    ardından postmap /etc/postfix/virtual komutu vermeli en sonada /etc/postfix/main.cf içine virtual_alias_maps = hash:/etc/postfix/virtual satırını eklemelisin.
  • 20-08-2013, 14:49:05
    #3
    Konu dışı olacak ama, panel ücreti ödemek istemiyorsanız Kloxo kullanın. Gayet kullanışlı.
  • 20-08-2013, 15:37:28
    #4
    scriptle mailden kastım iletişim formu? forumlarda ki aktivasyon mailleri, vb yani neyi tavsiye edersiniz.

    kloxo ve ispconfig3 ram kaynak tüketimine göre karşılaştırıp kurabilirim.

    baştan vps veya vds kuracağım fazla kaynak tüketmeyen o yüzden localde test ediyorum.

    ubuntu server 64 12.04.2 lts (precise) nginx, php-fpm + apc, mysql+phpmyadmin, varnish kurdum.

    MSMTP kurdum http://sourceforge.net/projects/msmtp/files/msmtp/

    wordpress kullanıcı kaydı user pass vs gönderiyor, gmail smtp si ile localhostta test ediyorum iletişim sayfası da gönderiyor. forumlarda üyelik aktivasyon maillerini de test edeceğim yazarım.

    mail gönderimi bu şekilde olacak gibi ama emin değilim gmail sıkıntı yaratır mı ya da hiç uğraşmadan postfix mi kurayım yorumlarınızı paylaşın lütfen. bir kere php(mail) için postfix yeterli mi? php.ini de sendmail_path belirttiğim için msmtp kullanılıyor yoksa biraz yukarı satırda bulunan mail server ayarları mı devreye girecekti. 25 nolu port olan.
  • 20-08-2013, 15:39:09
    #5
    gmail yeni hesaplarda günlük 200 mail sınırı koymaktadır, eski hesaplarla günlük 2000 e kadar atmışlığım var ancak 2000 dolduğundan 24 saat boyunca bir daha mail göndermiyor.

    ayrıca panel olarak da webmin + virtualmin tavsiye ederim.
  • 20-08-2013, 16:00:24
    #6
    demek ki illa kuracağız postfix veya devcot amacım kıt kaynaklarla adam akıllı çalışan bir sistem çıkarabilmek. bunun için panel önemli.
  • 20-08-2013, 16:05:25
    #7
    şiddetle bir kere daha webmin öneriyorum, çalışma mantığını anladığınızda bana hak vereceksiniz.

    diğer paneller gibi gereksiz bir ton şey kurmaz makineye, tamamen boş olarak gelir,

    örneğin apache kuruluysa servers altında bunu görüp yönetebilirsiniz. (webmin üzerine virtualmin kurarsanız hosting için gerekli tüm bileşenleri kendisi yükler, bence size sadece webmin yeterli gelecektir.)