Gösteriliþ Ayarlarý

Toplam 503 adet konudan sayfa baþý 1 ile 28 arasý kadar konu gösteriliyor

Kategori Moderatörleri
Yeni Mesaj Yok
Yeni Mesaj Var
Kilitli
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmýþ. Þuanki Zaman: 01:11:20.

Site Ýçi SEO Optimizasyonu (On-Page)


Web siteleri, internet üzerinden yayýn yapmaya baþladýklarýnda, organik olarak trafik çekmek istedikleri için site içi seo çalýþmalarý büyük önem taþýyor. SEO çalýþmalarý web sitelerini, arama motorlarýna daha uyumlu hale gelmesini saðlar.

Site içi SEOçalýþmalarý hakkýnda bilgi paylaþýmlarýna R10.net üzerinden ulaþabilirsiniz. SEO konularý ile ilgili soru – cevaplara, merak edilen her türlü konuya hiç vaktiniz olmasa bile R10.net üzerinde ulaþabiliyor ve aradýðýnýzý bulabiliyorsunuz. Site içi SEO çalýþmalarý, kullanýcýlarýn, arama motorlarýnda yaptýðý aramalara göre sayfanýn üst sýralarda gösterilmesine yardýmcý olur.

Site Ýçi SEO Optimizasyonu (On-Page) Nedir?


Site içi SEO (on page SEO), web sitesinin tüm içeriðinin ve sayfalarýn tek tek düzenlenmesi ve arama motoru yönergelerine uyumlu hale gelmesini saðlayacak içeriklerden oluþturulmasýný saðlamaktýr.

Site içi SEO çalýþmalarýnýn amacý web sitesini tüm arama motorlarý sýralamalarýnda yukarý seviyelere çýkarmaktýr. Bunun için anahtar kelime, rakip, sektör, hedef kitle gibi tüm site analizlerinin yapýlmasýný ve bununla birlikte organik trafiðin önemli oranda artmasýný saðlar. Kodlama hatalarý giderilmiþ ve site içi çalýþmalarýn tamamý baþarýlý bir þekilde yapýlmýþ olan web sitelerinin kalitesi ve müþteri potansiyeli artmaya baþlayacaktýr.

Site Ýçi Seo Optimizasyonu Nasýl Yapýlýr?


Site içi SEO (On Page SEO), arama motorlarý optimizasyon çalýþmalarýnýn ilk adýmýdýr ve çeþitli faktörler içermektedir. SEO çalýþmalarý, web sitesinin arama motorlarý algoritmalarýna uyumlu hale gelmesini saðlamak için yapýlan çalýþmalarýn tümüdür. Site içi SEO optimizasyonu, tamamen web sitesinin içerik ve tasarýmýna yönelik olarak yapýlan çalýþmalardýr.

Site içi SEO çalýþmalarýna, çeþitli analizler yapýlarak baþlanýr ve çok fazla faktör üzerinde düzenleme yapýlýr. Site hýzýný düþüren öðelerin kaldýrýlmasý önemli bir SEO çalýþmasýdýr. Arama motorlarýnýn siteyi daha iyi indeksleme yapabilmesi için sitenin yüklenme ve açýlýþ hýzýnýn yüksek olmasý gerekir. Site içi SEO çalýþmalarý, uzman kiþiler tarafýndan analiz ve testler yapýlarak gerçekleþtirilir.

SEO Uyumlu URL


Google arama motoru, web sitelerini indeksleme yaparken, siteye eriþimlerdeki ilk 4 -5 kelimeyi dikkate alýyor. Bu web sitelerinin URL yapýsýnýn önemini ortaya koyuyor. Web sitesinin SEO dostu bir yapýya sahip olabilmesi için SEO uyumlu URL oluþturulmalýdýr. URL oluþturulurken, anahtar kelimeler ve anlamlý cümleler kullanýlmalýdýr.

Rastgele kelimelerle oluþturulacak URL yapýsý fazla fayda saðlamazken, anahtar kelimeler kullanýldýðýnda, web sitesi arama motorlarýna daha uyumlu hale gelecektir. Bu ayný zamanda kullanýcý deneyiminin artmasýna ve beraberinde organik trafiðin oluþmasýna katký sunacaktýr. Kullanýcýnýn dikkatini çekebilmek için asýl mesajýn verilmesini saðlayacak olan anahtar kelimenin oluþturulan URL yapýsýnda ilk baþlarda yer almasý gerekiyor.

Anahtar Kelime Araþtýrmasý


Web sitesi, sayfa içeriklerini oluþturabilmek için anahtar kelime analizlerinin yapýlmasý gerekiyor. Anahtar kelime araþtýrmasý yapmadan yapýlacak çalýþmalarýn fazla faydasý olmayacaktýr. Anahtar kelime analizi, kullanýcýlarýn arama motorlarýnda istediklerine ulaþabilmelerini saðlayan araþtýrma sürecinin bir parçasý olarak görülür.

Anahtar kelime araþtýrmalarýnýn amacý, arama motorlarýnda yapýlan arama sonuçlarýna göre sayfa içeriðinin daha hýzlý tespit edilmesini ve kullanýcýlara gösterilerek trafik oluþmasýný saðlamaktýr. Anahtar kelime araþtýrmalarý için çeþitli araçlar kullanýlabiliyor.

Anahtar kelime araþtýrmalarý, kýsa ölçekli ya da uzun ölçekli anahtar kelimeler olarak yapýlýr ve çalýþmalara istenilen yön verilebilir. Anahtar kelime seçimi yapýlýrken, kullanýcý deneyimleri ve siteye saðlayacaðý faydalar göz önünde bulundurulmalýdýr.

LSI (Latent Semantic Indexing)


LSI (Latent Semantic Indexing), web sitesinin, arama motorlarýna yazýlan anahtar kelimelerle anlamsal iliþkisinin tespit edilmesini saðlayan bir yöntemdir. Latent semantic Indexing, Türkçe karþýlýðý, gizli anlamsal indekslemedir. Sayfa içeriði ve içeriðinde ye alan anahtar kelimelerin daha anlamlý ve uyumlu olmasýný saðlamaktýr.

Google, yayýnlanan her siteyi belirli tekniklere göre indeksleme yapar. LSI tekniði, indekslenen içeriklerin, arama yapýlýrken kullanýlan anahtar kelimeleri içerip içermediðini inceleyen ve ona göre sonuç gösteren tekniktir.

Web sayfasý içerisinde yer alan kelimelerin büyük bir bölümü, anahtar kelime olmasa bile indeksleme içerisinde yer alabilir. Bu kullanýcýlarýn yapacaklarý aramalarda ihtiyaçlarýnýn daha hýzlý karþýlanmasýný saðlar. Google aramalarýnda, kullanýcýnýn yazdýðý anahtar kelime sayfa içerisinde yer almýyorsa bile anlamsal bað olduðunu tespit ettiðinde, kullanýcýya sayfanýn gösterilmesini saðlar.

LSI tekniðinin uygulanabilmesi için Google araçlarýný kullanmak faydalý olacaktýr. Google anahtar kelime planlayýcýsý ve Google ADS uygulamalarý LSI tekniðinin daha kolay uygulanmasýný ve hedef kitle aramalarýnda daha kolay bulunmayý saðlayacaktýr. Rakip siteleri incelemek, LSI tekniðini kullanmada, site içi SEO çalýþmalarý için yol gösterici olacaktýr. Arama motorlarýnda çoðu zaman arama sayfa sonlarýnda benzer arama sonuçlarýný gösterir. Bu sonuçlar, LSI kelimelerinin belirlenmesinde yardýmcý olur ve SEO uzmanlarý bunu kullanýr.

H Taglarý H Etiketi


Site içi SEO çalýþmalarý, web sayfalarýnýn içerikleri ile ilgili özel çalýþmalarý kapsar. Site içi SEO uygulamalarýnda H taglarý ve H etiketleri önemli bir yere sahiptir. Heading tagý, baþlýk etiketinin kod tarafýndan H harfi ile iþaretlenmiþ olduðunu gösterir. Google botlarý tarafýndan sayfa içerik bilgilerinin alýnabilmesi için baþlýklarda yer alan html etiketidir. H etiketleri, h1 – h6 þeklinde alt baþlýklarýn oluþturulmasýný saðlar. H etiketleri, hiyerarþik sýralamaya göre kullanýlýr ve sayfa yapýsýnýn düzenlenmesini saðlar.

H1 etiketi, sayfa içeriðinin ana baþlýðýdýr ve metnin en üst bölümünde yer alýr. Diðer alt baþlýklar ona göre sýralanýr. Site için SEO çalýþmalarýnda içerik kodlamalarý ve kodlama düzenlemeleri, h etiketlerine göre yapýlýr. H taglarý, kullanýcýlara, sayfa yapýsýnýn daha düzenli bir þekilde sunulabilmesi için kullanýlýr. H taglarý 6 farklý katmana ayrýlýr ve en önemlisi, ise en önemsiz katmandýr. Tüm SEO uyumluluk düzenlemeleri buna göre yapýlýr.

H Taglarý (H Baþlýk Etiketleri) Nedir?


H baþlýk etiketleri, içerik baþlýklarýnda yer alan ve aramalarda kullanýlan anahtar kelimeleri içeren bölümlerdir. H baþlýk etiketleri, sayfa içeriðindeki metinlerin diðer metinlerden ayýrt edilmesini saðlar. H harfi ile gösterilen baþlýk etiketleri, h tagý, h taglarý ya da he etiketi olarak isimlendirilebiliyor. Web sayfalarýnýn SEO uyumlu olabilmesi içi h etiketlerinin sýralý olarak kullanýlmasýna dikkat edilmelidir. Sayfa kodlama bölümünde, ana baþlýk koduyla oluþturulur. Diðer alt baþlýklar da sýrayla ilk alt baþlýk þeklindedir ve tümü sýrayla kullanýlýr.

H etiketleri, içerik aramasý yapan kullanýcýlarýn kullandýklarý birkaç anahtar kelime ise web sayfanýzýn bulunmasýný ve gösterilmesini saðlar. Arama motorlarý tarafýndan indekslenen tüm sayfalar arasýnda, oluþturulan baþlýk ve alt baþlýklar sayesinde sayfanýn bulunmasýný ve kullanýcýnýn bilgi edinmesini saðlar. H etiketleri içeriðin SEO uyumlu olarak hazýrlanmasýný ve daha özgün olmasýný saðlar. Site içi SEO çalýþmalarýnda, SEO uzmanlarý kodlama hatalarýný düzeltirken, h etiketlerinin doðru ve sýralý kullanýlýp kullanýlmadýðýna bakarlar.

SEO uyumlu içerikler her zaman arama motorlarýnda üst sýralarda olmayý saðlar. H etiketleri, anahtar kelime aramalarýnda, arama motorlarýna her zaman yol gösterici olmuþtur. H Etiketlerinin HTML Kodlarý H etiketleri, 6 kategoriden oluþuyor ve sayfa içerikleri oluþturulurken metin uzunluðuna ve kullanýlacak alt baþlýk sayýsýna göre düzenleniyor. H taglarý, html kodlarýný tanýmlamak için önem sýrasýna göre kullanýlmaktadýr. En önemli h etiketi, h1 yani ana baþlýk etiketidir.

Alt baþlýklar h2 etiketi ile baþlar ve en önemliden en önemsize doðru sýralama yapýlýr. Web sitelerinin içerik durumlarýna göre tüm etiketler çoðu zaman görülemez. H etiketlerinin html kodlarý þöyledir. This is heading 1 This is heading 2 This is heading 3 This is heading 4 This is heading 5 This is heading 6 Google ve diðer arama motorlarý, arama sonuçlarýný kullanýlan ve tespit edilen anahtar kelime ile listeliyor. Bunun için h etiketleri oluþturulurken, SEO uyumlu anahtar kelimeler kullanýlýr. H etiketlerinin her birisi SEO için faydalýdýr ve web sitesi indekslenmesini kolaylaþtýrýr.

H Etiketleri Nasýl Kullanýlýr?


H etiketleri, sayfa içeriði oluþturulurken, önem derecesine göre sýrayla kullanýlmalýdýr. Metin baþlýðýný oluþturan etiket, h1 etiketidir ve her sayfada bir defa en baþta kullanýlýr. Diðer h etiketlerinin kullanýmý ise sayý sýralamasýna göre yapýlýr. SEO uyumlu içeriklerde h etiketleri kendisinden sonra kullanýlacak olan alt baþlýk etiketleri ile pekiþtirilmeye çalýþýlýr. Bu sayfa içeriðinin ve metnin daha özgün olmasýna katký sunar.

H1 Etiketi Nedir? Nasýl Kullanýlýr?


H1 etiketi, kodlama yöntemi ile kullanýlan ve sayfasýn baþlangýcýný oluþturan ilk baþlýk etiketi olarak tasarlanýr. H1 etiketi, sayfa hiyerarþisinde en üst kýsýmda yer alan ve ana baþlýðý temsil eden etikettir. Ýnternet sayfalarýnda yer verilen metinlerin birbirinden ayrýlmasý ve daha dikkat çekici olabilmesi için H1 etiketleri daha farklý biçimlendirilmeye çalýþýlýr.

SEO tekniklerinde en çok önem verilen ve kullanýlmasý zorunlu olan h etiketidir. H1 etiketi tüm sayfalarda 1 defa kullanýlýr ve diðer etiketlerden farklý olduðunun görülebilmesi için biçimlendirilmesi de farklý yapýlýr. H1 etiketi, yapýlan aramalarda, sayfanýn hangi konuyla ilgili olduðunun görülmesini saðlar.

Web sitesi sayfalarýnda kullanýlan H1 etiketlerinin tüm sayfalarda birbirinden farklý ve benzersiz olmasý önemlidir. Ayný baþlýkla birden fazla sayfanýn oluþturulmasý anlamlý olmayacaktýr. Bu durum arama motorlarý tarafýndan da olumsuz olarak algýlanýr. Site içi SEO çalýþmalarýnda, sayfalarýn tüm tasarýmý ve içerikleri gözden geçirilirken, içeriklerin SEO uyumlu olmasýný saðlayacak teknikler kullanýlýr.

H1 etiketi belirlenirken kullanýcýlarýn beklentilerine cevap verebilecek anahtar kelimeler kullanýlmaya çalýþýlýr. Sayfanýn baþlýðý doðru oluþturulduðunda arama motorlarý arama sonuçlarýnda kullanýcýlara üst sýralarda gösterilecektir.

SEO uygulamalarýnda H1 etiketi en çok dikkat edilen ve sayfa için en deðerli h etiketidir. H1 etiketi ve diðer sýralý h etiketlerini yanlýþ kullanmak web sitelerine büyük zarar verebilecektir. Her web sitesi, daha fazla trafiðin oluþmasýný ve üst sýralarda yer almayý ister. Yanlýþ kullanýmlar tüm bunlarý engelleyecektir.

H2 Etiketi Nedir? Nasýl Kullanýlýr?


Site içi SEO çalýþmalarýnda, içerik baþlýklarý düzenlemesi yapýlýr. H1 ana baþlýðý oluþtururken, ana baþlýðýn vermek istediði mesaja göre H2 etiketi kullanýlýr. H2 etiketi alt baþlýk demektir ve sayfa içerisinde ihtiyaca göre kullanýlabilir. Önemli olan h2 etiketinin kaç defa deðil doðru kullanýlýp kullanýlmadýðýdýr.

H2 etiketleri, içeriklerin özgün olabilmesini saðlarken, kullanýcýnýn aradýðýný bulmasýný ve konu hakkýnda detaylý bilgilerin öðrenilmesini saðlar. H2 etiketi, sayfa içeriðinin bölümlere ayrýlmasýna yardýmcý olur ve h1 etiketine göre daha küçük alt baþlýklar oluþturulmasýný saðlar.

H3 Etiketi Nedir? Nasýl Kullanýlýr?


H etiketleri, siteye eriþim yapan kullanýcýlarýn oluþturulan içerikleri daha kolay okumalarýný yardýmcý olur. H2 alt baþlýk etiketi kullanýlarak oluþturulan alt baþlýktan sonra içerik yine bölümlere ayrýlacak ve ikinci alt baþlýk kullanýlacaksa h3 etiketi ile kodlama yapýlýr. H3 etiketi, h2 etiketinin altýnda yer alýr ve belirlenen hiyerarþiye göre kullanýlmasýna dikkat edilir.

Arama motorlarý içerik indekslemesinde h etiketi sýralamalarýna önem verir. H1 etiketini kullandýktan sonra h2 etiketini kullanmadan h3 etiketini kullanamazsýnýz. Uzun içeriklerin kullanýcýlar tarafýndan okunabilmesi için h etiketleri ile alt baþlýklara bölünmesi ziyaretçilerin tüm içerikleri görebilmesini, sayfada daha uzun süre kalmalarýný saðlar.

Diðer H Taglarý (H4, H5, H6 Etiketleri)


Web siteleri içerik tasarýmlarýnda diðer h taglar olarak gösterilen h4, h5 ve h6 etiketleri fazla kullanýlan etiketler deðildir. Çok uzun olan metinlerde kullanýcýlara detaylý bilgi vermek için kullanýlýr. Uzun metinler bir bütün olarak gösterildiðinde çoðu ziyaretçi okumadan geçecektir. Alt baþlýklara bölünmüþ olan içeriklerin daha çok okunduðu biliniyor. Diðer h etiketlerinin hiyerarþik sýralamaya göre kullanýlmasý önemlidir. H1 etiketinden sonra direk h4 etiketi kullanýlmaz.

Bunun için sýrayla h1, h2 ve h3 etiketleri kullanýldýktan sonra h4 etiketi kullanýlabilir. Ýçerikte h3 etiketi kullanýlmamýþsa h4 etiketi de kullanýlmaz. Tüm h taglar sýrayla kullanýldýðýnda, sayfanýn ve içeriðin arama motoru dostu olmasý, kullanýcýya kolay gösterilmesi saðlanýr. H etiketleri belirlenirken, içerik metninde anlatýlmak istenilen konunun sýralanýþýna göre yapýlmalýdýr.

Meta Etiket (Meta-Tag)


Web sitelerinde, arama motorlarýna bilgi veren kod yapýsý meta etiketi olarak tanýmlanýr. H etikleri arasýnda yer alýr ve siteye özel olarak uyarlanýr. Site içi SEO çalýþmalarýnda, sayfanýn yapýsýna göre çok sayýda meta etiketi kullanýlabilir. Çok sayýda meta etiketi kullanmak yerine doðru yöntemlerle kullanmak web siteleri için daha faydalý olacaktýr.

Meta etiketleri, basit html kod yapýlarýdýr ve sitenin en baþýnda yer alýr. Siteyi ziyaret edenler meta etiketlerini göremezler. Bu kod arka planda çalýþýr ve arama motorlarýna site hakkýnda bilgi verir.

Site Ýçi Linkleme


Site içi linkleme, web sitesindeki sayfalar arasýnda baðlantý verme iþlemidir. Bir sayfada farklý bir sayfaya baðlantý verebilir ve sayfayý ziyaret eden kullanýcýnýn diðer sayfalara da yönlendirilmesini saðlar.

Site içi linkleme, kullanýcýlara daha iyi bilgi verebilmek için kullanýlan site içi SEO çalýþma tekniklerinden birisidir. Sayfa içerisinde, link verilmek istenilen kelime ya da kelime gruplarý seçilir ve ataç imleci ile baðlantý verilmek istenilen sayfanýn link yazýlýr. Bu iþlemler, ziyaretçilerin sitede daha uzun süre kalmasýný ve kullanýcý deneyimi yüksek site özelliðine sahip olmayý saðlar.

Kýrýk Link Kontrolü


Web sitelerinde sayfalar arasý linkleme iþlemleri yapýldýktan sonra bu linklere eriþimler sürekli kontrol edilmelidir. Bazý linklere eriþim hatasý olduðunda, kullanýcýlar 404 hatasý ile karþýlaþýr. Bu ulaþýlamayan yani kýrýk link olduðunu gösterir. Web sitesinde kýrýk link olmasý, arama motorlarý tarafýndan iyi karþýlanmaz ve sitenin deðeri düþer.

SEO çalýþmalarýnda kýrýk link kontrolü her zaman önemli bir yere sahiptir ve mutlaka yapýlmasý gereken bir çalýþmadýr. Kullanýcýlar, eriþim yaptýklarý bir sitede seçtikleri linke ulaþamýyorsa o siteye önem vermez ve tekrar eriþim listesinden çýkartýr. Bu web sitesinin trafiðinin düþmesine ve çöp siteler arasýnda yer almasýna neden olur.

Görsellerin Optimizasyonu


Site için SEO alanýna giren konulardan birisi görsel optimizasyondur. Web sayfalarýnda içerik yapýlarýna göre birden fazla görsel kullanýlabiliyor. Kullanýcýnýn dikkatini çekmek, içerikle ilgili daha detaylý bilgi verebilmek için göze hoþ gelen görseller kullanýlýyor. Görsellerin doðru ve yeterli sayýda kullanýlmasý, ziyaretçilerin sayfada daha fazla zaman geçirmelerine neden olur. Sitede geçirilen süre sayýsýnýn artmasý arama motorlarýnda sayfanýn üst sýralara doðru çýkmasýný destekler.

Doðru optimize edilmiþ olan görseller web siteleri için her zaman faydalý olacaktýr. Optimize edilmemiþ görsellerde bir o kadar siteye sorun oluþturacaktýr. Görsel optimizasyonunda, web sayfalarýnýn yüklenme hýzlarýna dikkat edilmelidir.

Boyutu çok büyük olan görseller web sitesinin yüklenme hýzýný yavaþlatacak ve daha uzun sürede yüklenmesine neden olacaktýr. Bu arama motorlarý ve kullanýcýlar tarafýndan istenilen bir þey deðildir. Web sayfa içeriklerine görsel eklemeleri yapýlýrken þunlarý dikkat edilmelidir.

Doðru ve alakalý görsel kullanýmý SEO uyumluluðu için önemlidir. Web sayfalarý için en önemli öðelerden birisi görsellerdir. Sayfada görsellerin tek baþýna kullanýlmasý sakýncalý olabilecektir. Sayfa içeriðine uygun görseller seçilirken, kullanýcýya verilmek istenilen mesajla ilgili metin desteklemeleri de yapýlmalýdýr. Doðru ve alakalý görsel kullanýmý, ziyaretçinin dikkatini çekecek ve sitede daha fazla vakit geçirmesini saðlayacaktýr.

Özgün ve kaliteli görsellerin kullanýlmasý, web sitesinin arama motorlarý performansýnýn artmasýný ve kullanýcý deneyimlerinde olumlu sonuçlarýn oluþmasýný saðlayacaktýr. Özgün görsellerin kullanýmý marka bilinirliði açýsýndan da çok önemlidir. Kullanýcýlarda olumlu izlenimler býrakmak ve daha sýk hatýrlanmayý saðlamak hedef kitleye ulaþma amacý açýsýndan önemlidir.

Web sitesinde yer verilecek olan görsellerin telif haklarýnýn, web sitesi sahibine ait olmasý önemlidir. Site içi SEO çalýþmalarý yapýlýrken oluþturulacak içeriklerde kullanýlacak görseller için telif hakký sorgulamasý yapýlýr. Telif hakkýna dikkat edilmeden yapýlacak olan paylaþýmlar yasal sorunlara neden olabilecektir. Görsel formatýnýn doðru seçimi, içeriðin taranmasý ve gösterilmesi açýsýndan önemlidir. Görsel türüne göre farklý formatlar mevcuttur ve daha çok jpeg, png formatlarý kullanýlmaktadýr.

Jpeg formatý büyük görseller için png ise arka plan görselleri için tercih edilir. Hareketli görseller için svg, ikon, logo ve gif gibi formatlar kullanýlýr. SEO optimizasyonlarýnda görseller için arama motorlarýnýn desteklediði formatlarý tercih etmek önemlidir. Görsel dosyalarý, web sitesine eklenirken doðru isimlendirilmelidir. Fotoðraf makineleri tarafýndan otomatik olarak verilen isimler karmaþýk harf ve sayýlardan oluþabildiði için arama motorlarý tarafýndan bulunmasý zor olabiliyor. Arama motorlarýnýn daha kolay bulabileceði þekilde özel adlandýrma yapýlmalýdýr.

Görsellerde kalite ve boyut dengesi, web sayfalarýnýn açýlýþ hýzýný etkileyen faktörlerden birisidir. Yüklenecek olan tüm görsel dosyalarýn iyi optimize edilmesi gerekiyor. Boyut küçültmesi yapýlýrken kalitenin bozulmamasýna dikkat edilmelidir. Alt text etiketinin kullanýmý, arama motorlarýnýn görseli daha iyi anlamlandýrmasýný saðlar, görsel optimizasyonunda en önemli ve mutlaka kullanýlmasý gereken etiketlerdendir.

Alt text etiketinde görsel ile bilgi verilmelidir. Ertelemeli yüklenen görseller tercih edilerek site içi SEO çalýþmalarý yapýlmalýdýr. Görsel içerikler, web sayfalarýnýn yüklenme hýzýný etkileyen unsurlardýr. Çok sayýda görsele yer verilen sitelerin yüklenme hýzý daha yavaþ olacaktýr. Bu sorunla karþýlaþmamak için ertelemeli yüklenen görseller yani tamamý ayný anda yüklenen deðil sayfa açýldýktan sonra yüklenmeye baþlayan görsel optimizasyonlarý yapýlmalýdýr.

Ýçerik Analizi


Web siteleri, SEO çalýþmalarýnda yapýlan çeþitle analiz çalýþmalarýndan birisi de içerik analizidir. Ýçeriði oluþturan kalýplarý, temalarýn, örüntülerin ve sýk geçen kelimelerin analiz edilmesidir. Ýçeriklerin özgün ve kaliteli olabilmesi için doðru analizler yapýlmalý ve kullanýlacak anahtar kelime sayýlarý ve türleri iyi belirlenmelidir. Web sayfa içeriklerinin ziyaretçilerin dikkatini çekmesi ve aradýklarýný bulmalarýna yardýmcý olacak þekilde hazýrlanmasý önemlidir. Arama motorlarý web sayfalarýný içerik kalitesine ve kullanýlan anahtar kelime seçeneklerine göre indeksler ve arama sonuç listesinde gösterir.

Site içi SEO optimizasyonlarýnda, içerik analizlerinin yapýlabilmesi için çeþitli araçlar kullanýlýr. Bu araçlar içeriklerin Google algoritmalarýna daha uyumlu hale gelmesini ve site kalitesinin artmasýna yardýmcý olur. Ýçerik analizi yapýlýrken, metin uzunluðuna, kodlama hatalarýna, kullanýlan görsellere ve anahtar kelimelerin anlamlý cümleler içerisinde abartýlmadan yeterli sayýda kullanýlmasýna dikkat edilir. SEO çalýþmalarýnda yapýlan her analiz web sitesinin arama motorlarýna daha uyumlu hale gelmesini ve kullanýcýlarýn yaptýklarý aramalarda daha hýzlý eriþim yapýlmasýný saðlar.

Site Ýçi SEO Optimizasyonu Fiyatlarý


SEO çalýþmalarýnýn her aþamasý için ayrý fiyatlandýrma yapýlabilir. Site içi SEO çalýþmalarý hizmet verilecek web sitesinin içerik yapýsý, kullaným amacýna göre yapýlýr. SEO uzmanlarý site hakkýnda inceleme yaptýktan sonra site içi SEO optimizasyonu fiyatlarýný belirleyecektir.

Yapýlacak olan çalýþmalara ve kullanýcý beklentilerine göre aylýk SEO fiyatlarýnýn 1.500 TL’den baþladýðý söylenebilir. Bu fiyatlar yapýlacak çalýþmalarý kapsamýna ve taleplere göre 10.000 TL’ye kadar çýkabiliyor. Site içi SEO çalýþmalarýnda kullanýlacak olan araçlar ve destek hizmetleri fiyat farklýlýklarý oluþturacaktýr.

Site Ýçi SEO Çalýþmalarý Nelerdir?


Site içi SEO; arama motoru araçlarýnýn web sitesi içeriðinin ne ile ilgili olduðunu anlamalarýna yardýmcý olan optimizasyon çalýþmalar bütünüdür. Site içi SEO çalýþmalarý, web sayfalarýnýn, Google, Bing, Yandex, safari gibi tüm arama motorlarýnda daha üst sýralarda yer almasýný saðlayacak olan çalýþmalar olarak tanýmlanýr.

Yapýlan çalýþmalar, içerik analizi, anahtar kelime analizi, site tasarýmý, görsel optimizasyonu, url yapýsýnýn oluþturulmasý gibi için çalýþmalarý kapsar. Site içi SEO, yapýlan düzenlemelerle siteye organik trafiðin çekilmesini saðlar. Arama motorlarý tarafýndan sayfalarýn daha hýzlý indekslenmesi, arama sonuçlarýnda üst sýralarda yer almayý saðlayacaktýr. Bu yapýlacak olan site içi SEO analizleri ile mümkün oluyor. Site içi SEO ile birlikte site dýþý SEO çalýþmalarý da yapýlarak hedeflenen kitleye daha kolay ulaþýlabilecek ve marka bilinirliði arttýrýlabilecektir.

Ýç SEO Nedir?


Ýç SEO, web sitesindeki tüm sayfalarýn tek tek incelenmesini ve arama motorlarýna uyumlu olacak þekilde optimize edilmesini saðlayan çalýþmalardýr. Site trafiðinin arttýrýlabilmesi, iç SEO çalýþmalarýnda, sektör, anahtar kelime, rakip firma ve hedef kitle gibi tüm analizler yapýlýr.

Ýç SEO çalýþmalarý, yapýlacak diðer çalýþmalara daha az ihtiyaç duyulmasýný saðlar. Ýçerik analizlerinin yapýlmasýný saðlayarak, web sitesinin temiz ve kaliteli siteler arasýnda yer almasýný, kullanýcýlarýn aradýklarý bilgilere daha hýzlý eriþim yapabilmesini saðlayacaktýr. Ýç SEO çalýþmalarý, web sitesindeki tüm sorunlarýn tespit edilmesini ve arama motorlarý algoritmalarýna uyumlu olacak þekilde çözülmesini saðlar.

R10.Net Site Ýçi SEO Optimizasyon Konularý


R10.net üzerinden SEO Hizmetleri forum baþlýðý ile site içi SEO optimizasyonu konularý, soru –cevaplar bölümüne ve detaylý bilgilere ulaþabilirsiniz. Web sitesi sahipleri SEO çalýþmalarý için bilgi ve zamaný olmadýðýný düþündüðünde, site içi SEO optimizasyonu konularý için r10.net sitesini ziyaret ettiklerinde aradýklarý konularý bulabilecektir. https://www.r10.net/search.php?searchid=55324764 linki eriþimlerinde, site içi SEO çalýþmalarýnýn önemi, neler yapýlýr, hangi konulara dikkat edilir gibi farklý kategorilerde bilgiler bulunabilecektir. Üyelik hesabý oluþturan kullanýcýlar, site içi SEO konusunda farklý baþlýklar açabilecek ve soru – cevap þeklinde diðer kullanýcýlarla bilgi paylaþýmlarýna baþlayabilecektir.