CoIntellect, merkezinde talebe yetişemeyince Çin'deki bir üretici ve verimerkezi ile anlaşıp orada da mining farm kurmaya başladı.
CoIntellect'in bir avantajı da elektriğin bedava olduğu bir Kuzey Avrupa şehrinde (Estonya, Talinn) olmaları. Bu farkı da Çin'deki paketleriyle birlikte daha da ortaya çıktı.
Ancak A1 ve A2 dedikleri bu paketler için ayda 100 Euro barındırma ve elektrik gideri alınıyor. Yukarıdaki tabloda A1 ve A2 paketleri için Toplam Kar hanelerinden bu gideri de düşmek gerekiyor.
Giriş kolaylığından düşünürsek pilot paketi iyi. 860 TL gibi bir maliyeti var. 6. ay sonunda bugünkü kurla 2850 TL almış oluyorsunuz. Kur artışı falan derken 3000'i de geçer.
Zaten sonraki paketleri kredi kartı ile alamıyorsunuz. Onları da Coin işine ısındığınızda alabilirsiniz.
bütçeniz varsa en iyisi 50 MHS'lik olanı tabii ki.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:54:09 -->-> Daha önceki mesaj 15:39:29 --
İyi kazanman için her denemen karşılığında bulunmamış bir coin bulman lazım. Bu her attığın üçlüğü sayı yapmak gibi zor bir olasılık.
Cloud mining'de kayıp oranı çok daha az.
Bu firma gibi kazanman için Estonya'da olman lazım
Mesela 300 MHS'lik bir makineyi 1600 dolara bulabiliyorsun. Gümrüğü falan da olacak onun. 4U'luk bir makineden bahsediyoruz. 2000 doları geçer.
Bir de sana en erken yılbaşında verebiliyorlar. 2-3 ay da gelmesi, gümrüğü sürer mart 2015'te alırsın makineyi.
Getirip eve koydun diyelim. 1200 kilowatt saatlik güç tüketiyor bunlar. Aylık 300-400 TL elektrik maliyeti demek. 2 yılda 7200 TL sadece elektrik masrafın.
Tüm bunları yaptın, iyi bir konfigürasyon ve sıfır elektrik kesintisi, sistem arızası yaşadığını varsayıp %100'lük uptime ile günlük elde edebileceğin gelir max 60 dolarlık coin. Bunu da mart ayından itibaren yapabileceksin ancak.
Toplam 7200TL enerji + 4500 Tl makine =
11700 TL + harcayacağın onlarca saat emek. 1200 kwh'lık makinenin soğutma giderini de yazmadım. Bu harcamaya kazancın 43800 dolar (
34.500 euro)
Aynı güçteki makineyi (300 MHS) 2 yıllığına 5000 euroya(14400 TL) kiralıyorsun. Günlük 60 dolar (45 euro) değil 97 euro kazanıyorsun. 2 yıl sonundaki gelir:
70800 euro.
Elektrik derdin yok. Adamlar Estonya'da
elektriğin bedava olduğu şehirde bu işi yapıyorlar. Artı sen 300 MHS ile uğraşırken şu an 12000 MHS'lik güçleri var daha da artıyor. Çok daha verimli çalışıyorlar.
Hemen hemen aynı masrafı yapıp, bir sürü saat emek harcamadan CoIntellect'te 2 katı para kazanıyorsun. Hem de hiç elini kolunu kıpırdatmadan.
Hahaha diyerek yoruma başlıyorum
Ahmet Kural ' ın bir repliği aklıma geldi.Bunu belirtmeyelim küfür içeriyor.
Herneyse
Coin piyasasında elektrik çok önemli bir unsur.Hele türkiye gibi biyerde elektrik ciddi ciddi bıraktırabiliyor.Ancak şöle bi unsur var.Türkiye elektrik yönünden belki pahalı olsa bile yenilenebilir enerji konusunda dünya ülkelerinden çok çok ileride.Hem lokasyon olarak hemde mevcut teknoloji olarak.Şimdi 2400 W Boyutunda elektrik üretimininin maliyetini anlatacağım.
2400 W Elektrik için ( V Demiyorum W Diyorum bu kısma dikkat ) Sizin ihtiyacınız olucak maxinum para 1.5 Milyardır.Buda Şuanki kurda 661 $ a eşit bir rakamdır.Biz buna düz 600 $ diyelim.Şimdi 600 $ a 2400 W Üretebilecek bir tesis kuruldu ( tesis dediğime bakmayın 2-3 panel 2-3 akü iş tamamdır

)
Bitcoin SHA Tabanlı olarak 2 adet 1.5 TH Gücünde asic miner alındı.Bu minerlerin ortalama piyasa fiyatı 450-500 $.Biz buna düz olsun diye 500 $ dan aldığımızı varsayalım.2 tanesi 1000 $ eder.Gümrük mümrük derken ortalama patlayacağı fiyat 1250 $ olucaktır.Yani 2.8 milyar.Şimdi elimizde 3 TH Gücünde bir miner var.1.5 TH Lik bir asic miner ortalama 1100W Elektrik tüketiyor.2 Tanesi 2200 W Eder.Bizim alanımız 2400 W dı zaten.Bu durumda sıkıntı yok.Şimdi bizde cointellect gibi direk bitcoinden değilde, sha tabanlı altcoinlerden işlem yapıcağız.Yani kazım işlerini altcoinlerden yapıyoruz.3 TH Lik bir makina, altcoinlerden size ayda 600 $ a yakın bir para bırakıcaktır ( ilk aydan bahsediyorum diğer ayları saymıyorum )
Bu tarz bir tesis kurduğumuz zaman, Minerler ilk ay kendi elektrik tesisini, sonraki 2 ay kendi cihaz paralarını cıkartıp, sonraki 9 ay boyuncada kullanıcısına para kazandırır.
Şimdi 9 ayı Kabataslak şöle hesaplayalım.Altcoinlerde her zorluk derecesinde ortalama düşüş fiyatı 20-22 $ dır.Biz buna düz 20 $ diyelim.
540 $ dan aldığımız fiyatı bakın nekadar kazandırıyoruz.
1.Ay : 540 $
2.Ay : 520 $
3.Ay : 500 $
4.Ay : 480 $
5.Ay : 460 $
6.Ay : 440 $
7.Ay : 420 $
8.Ay : 400 $
9 ay : 380 $
Sonraki ayları 300 den devam edelim.
9 Aya vurduğunuz zaman TL Bakımından ortalama karınız 9365 TL Olucaktır.Yani 4100 $
Biz Bu tarz bir ağı nekadara mal etmiştik ? 1825 $ Yani ortalama 4 bin küsür tl.Makina bunu 3 ayda kapatıyor, Diğer aylarda size 9365 TL Bırakıyor toplamda 1 seneye vurduğunuz zaman.Yani bu durumda 9365 TL + 4 Bin TL 13 Bin TL Gibi bi rakama denk geliyor.Şimdi Soğutucu olayına denk gelelim.
Ortalama Soğucutu fanlar 2 adet cihaz için 400 $ dır.Ki buda ortalama 850 tl ye denk geliyor hadi biz buna 1 milyar diyelim.1 Milyarıda çıkardığımız zaman bizim yıllık gelirimiz otomatikman 12 milyar olucak,
Tekrardan "Kİ" Diyerekten devam ediyorum ;
Elektrik tesisi için 1 kere ödeme yaptığımızı unutmayalım.Yani sonraki cihazlarınız için geliştirebilirsiniz.
Şimdi Sizin verdiğiniz rakamlar ile benim verdiğim rakamlar arasında 1 ton fark varki, siz bu rakamları tahminimce araştırmadan yazdınız.Doğrudur.Ancak tahmin edersinizki sizin verdiğiniz rakam olan 43 bin dolara ben burda ve benim gibi saygıdeğer arkadaşlar devasa bir tesis kurabilir.Hatta biraz zorlasa belki 2 ayda kendini amorti edip diğer aylarda emekliliğini yaşayabilirsiniz.
Ayriyetten Son Bir Yorumum olsun elektrik hiçbiyerde bedava değildir
Okuduğunuz için teşekkür ederim.