Sadece açık güneşli havalarda üretim yapacaksan olur. Bulutlu havalarda sistem %30-40 ile çalıştığında ne olacak. 2-3 akü ile akşam üstünden güneş doğana kadar 1100 W'lık makineleri nasıl ayakta tutacak?
Cointellect Bitcoin değil, altcoinlerden biri olan dogecoin kazmaktadır. Hatta dogecoin verimsizleştiğinde diğer Scrypt tabanlı dillerden birine geçecektir.
Daha Cointellect'ten bile haberi yokkenBu bilgi bir enerji şirketinin satış temsilcisi arkadaş tarafından daha Cointellect'ten bile haberi yokken Talinn dediğimde ağzından çıkan ilk bilgiydi. Bunu söyleyen adam bütün gün uluslarası enerji piyasalarında fink atıyor.
Demek ki belli kısaslar altında belli kesimlere ayrıcalıklar tanınabiliyor. Mesela benim Teknopark'ta şirketim var, vergilerden şikayet edilen Türkiye'de KDV'siz, gelir vergisiz iş yapabiliyorum. Engelli vatandaşlar KDV'siz ÖTV'siz otomobil ithal edebiliyor vs .vs.
Merhaba.
Şimdi ilk olarak şöle bişey var.Siz tesisi türkiyenin soğuk iklimlerinde kurarsanız zaten 1100W rakamından 100w ını bile toplayamazsınız.Böle bir durumda sizin tesisi türkiyenin doğu taraflarına, veyada bulunduğunuz ilin rakım bakımından düşük bölgelerine tesisi kurmanız gerekirki olumsuz hava şartlarında elinizde birşeyler olsun.
Ayriyetten ; bende zaten hesaplamaları altcoine göre yaptım.Yani tutupta bitcoinden girmedim.Yani kullandığınız altcoin olumsuz gidişat gösterdiği taktirde, farklı bir altcoine geçebilir veyada direk bitcoinden devam edebilirsiniz.Seçim sizin.
Olayı bireysel veyada kurumsal işlere çekmeden, Coin piyasası üzerinden devam edersek sevinirim.
Teşekkürler.