Daha önce Metro ile yolculuk yapıyordum ama her yolculukta sıkıntı yaşamaktan başka bişeye yaramadı.
Koltuk boşlukları dar olduğu için ön taraftaki yolcu iki büklüm oturmamıza neden olabiliyor, televizyon kanalları çekmiyor aynı filmi sabaha kadar tekrar izletiyorlar, interneti zaten söylemeye gerek yok.
Alibeyköy'de indiğim için devamlı tercih ediyordum ama son gidişimde dikkatimi çekti sanırım Kamil Koç ve Ulusoy gibi firmalarda gidiyor oraya. Servisleri de vardır muhtemelen diye düşünüyorum.
Ulusoy'u sorgulattığımda fazla sefer bulamadım o yüzden Kamil Koç biraz daha ağır bastı ama yine de sizlere sormak istedim.
Hızlı trenin sözde Mart ayı sonunda seferleri başlayacaktı. Tren yolculuğunu otobüs yolculuğuna tercih etsem de mecburen otobüs ile gideceğiz.
Önerilerinizi bekliyorum.
Konya - İstanbul için Otobüs Önerileri
7
●418
- 10-04-2014, 13:54:25
- 10-04-2014, 14:02:23Uçak yok mu hocam uçakla geçin?
Her otobüs firmasının koltuk aralıkları eşittir, çok fazla fark olmuyor.
Bende sizin rahatsız olduğunuz durumdan rahatsızım; ön koltuğun arkaya doğru indirmesi. Buna çözüm olarak ben şunu buldum ama o alanda her ne kadar dar olsa da, insanın koltuğunu arkaya doğru indirmesi sonucunda ki alandan daha normal gibime geliyor; Otobüslerde dolabın bi arkasında ki koltuklar. Koltuğun önünde dolap ve dolabın üzerinde monte edilmiş tv olduğundan hiç problem olmuyor.
Eğer sizde yaslandırarak rahat etmek istiyorsanız ve arkada ki kişiyi de rahatsız etmeden bunu gerçekleştirmenin yolunu arıyorsanız da, orta kapının orada biten son koltuklar.
))
Yukarda bahsettiğim dolabın arkasında ki koltuklar değilde, bir önünde kalan, arada merdiven olan koltuklar. Koltukları boşluğa doğru indirdiğiniz için siz de rahatsınız...
Şimdiden hayırlı yolculuklar. - 10-04-2014, 14:11:34MeyT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öneriniz için teşekkür ederim hocam bunu göz önüne alarak koltuk seçimi yapacağım. Tabi bu sadece sorunun biriydi
Huydan mıdır bilmiyorum yolculuk boyunca çok çok uykusuz olmadıktan sonra gram uyku tutmaz bende o yüzden televizyon, internet şart oluyor. Bu yüzden metro benim gözümde sınıfta kalmış durumda.
Önerebileceğiniz firma varsa sevinirim. Teşekkürler
- 10-04-2014, 15:07:14Üyeliği durdurulduseneler önce özkaymak tesislerinin reklamlarını izlemekten bıktığım için kesin olarak yollarımızı ayırmıştık. son halini bilmiyorumAsimavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-04-2014, 15:40:24Şimdi otobüs firmalarını ele almak gerekirse;Mute_Monarch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Metro'dan sonra gelebilecek olan firma eski firmalardan olmalıdır. Neden? Çünkü bugün mola verilen yerlere gidildiğinde, eğer firma köklü ya da eski değilse, gerçekten çok sıkıntı oluyor. Mola verilen yer paragöz bir yer olabiliyor, işletmesinden tutun da WC'sine kadar her şey ücretli olduğu gibi çok çingen şekilde de insanları olabiliyor, işletme de çalışanların.
2. Metro, günümüzde Türkiye'de otobüs firmalarının bile gitmediği yerlere gidebilecek ihtimali olan firma (%90). Bu nedenle metro tercih ediliyor. Tabi ki metronun da diğer firmalara göre eksikliği olduğu gibi kazaları da var. Ama bugün metroya bindiğinizde, ne gibi bir yerde molaya girileceğini bellidir. Daha temiz, daha özenli, Metro'ya ait ya da metro ile ortak (metro ile anlaşması olan demiyorum dikkat) bir tesiste molaya giriliyor. Bu da insanı huzurlu yapıyor bir nevi. Şahsen ben özel bir yerde mola verildiğinde hiç bir şey yemez, içmezken; bugün herhangi bir otobüs firmasına ait bir yerde mola verildiğinde, çayımı çorbamı içip WC ihtiyacımı karşılayıp geri otobüsüme binebiliyorum.
3. Metro, ucuz. Metro dışında kalan tüm firmalar pahalı olabiliyor. 2. sırada bir firma arıyorsanız benim seçimim Kamil Koç oluyor. Genel olarak muavininden şoförüne kadar neredeyse hepsi sıkıntısız çıktı diyebilirim. Bundan sonra ki yolculuklarımda da öyle olur inş. diyorum.
4. Metro'dan sonra Kamil Koç > Pamukkale > Varan & Ulusoy > Nilüfer şeklinde sıralama gidebilir.
5. Son olarak her ne kadar yukarıda bulunan kriterlerde "metro iyidir" , "önce metro" dediysem de şahsen ben her zaman en son tercih ederim, Metro'yu. Bugün uzun yolculuklarda ki otobüs kazalarının çoğu maalesef Metro firmasından çıkmaktadır. Bu nedenle her zaman ucuz etin yahnisi yenilmeyeceği gibi, eğer canınızı kıymetli görüyorsanız 10 15 TL'den kaçmayıp, biraz paraya kıyarak bu gibi otobüs yolculuklarında özen göstermenizi isterim. Tabi ki eğer imkan yoksa ya da kısa yolculuklar yapılıyor ise (Mersin'den Kayseri'ye gitmek gibi, 4 - 5 saat) tercih edilebilir bir firmadır, Metro. - 10-04-2014, 16:40:12Özkaymak firmasıyla da birkaç kez gitmek zorunda kaldım. Bilet sıkıntısından dolayı özkaymak tercihini yapmıştım. Pek memnun kaldığım söylenemez malesef. Ama uzun zaman oldu. Şimdi belki daha düzenlidir. Dikkate alacağım, teşekkür ederim.Asimavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uçak aslında daha mantıklı geliyor da ayaklarımızı yerden kesmek biraz sıkıntı gibiproject42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam bende aynı şekilde düşünüyorum. Metro aslında birçok firmadan bu saydıklarınız bakımından en üst seviyede. Ama işte benim beklentilerim farklı yönde olunca metroyu tercih etmek istemiyorum. Mesela yolculuk yaparken mola yerlerinde zaten Metro'nun kendi yerleri oluyor çoğunlukla. Yol kenarında ucuz birşey bulamazsın ki zaten Metro da aynı şekilde olabildiğince pahalı satıyor. Çok fazla önemsemiyorum ben yolculuk sırasında parayı. 1-2 lira fazla versek sorun olmaz benim için.MeyT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kamil Koç sizin de dediğiniz gibi son yıllarda kendini geliştirmiş bir firma. Yaklaşık 5-6 sene önce yolculuk yapmıştım pek memnun olmamıştım ondan sonra da almak istemedim. Tabi 5-6 yıl öncesinden bahsediyorum mutlaka çok üst seviyedelerdir şuan.
Şuan metroyu tercih edersem gidiş-dönüş %50 indirimli olduğu için tercih edebilirim
Ama siz de söylediniz ucuz et diye sıkıntıya da düşmeyelim 
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
))