Mute_Monarch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öneriniz için teşekkür ederim hocam bunu göz önüne alarak koltuk seçimi yapacağım. Tabi bu sadece sorunun biriydi Huydan mıdır bilmiyorum yolculuk boyunca çok çok uykusuz olmadıktan sonra gram uyku tutmaz bende o yüzden televizyon, internet şart oluyor. Bu yüzden metro benim gözümde sınıfta kalmış durumda.

Önerebileceğiniz firma varsa sevinirim. Teşekkürler
Şimdi otobüs firmalarını ele almak gerekirse;

1. Metro'dan sonra gelebilecek olan firma eski firmalardan olmalıdır. Neden? Çünkü bugün mola verilen yerlere gidildiğinde, eğer firma köklü ya da eski değilse, gerçekten çok sıkıntı oluyor. Mola verilen yer paragöz bir yer olabiliyor, işletmesinden tutun da WC'sine kadar her şey ücretli olduğu gibi çok çingen şekilde de insanları olabiliyor, işletme de çalışanların.
2. Metro, günümüzde Türkiye'de otobüs firmalarının bile gitmediği yerlere gidebilecek ihtimali olan firma (%90). Bu nedenle metro tercih ediliyor. Tabi ki metronun da diğer firmalara göre eksikliği olduğu gibi kazaları da var. Ama bugün metroya bindiğinizde, ne gibi bir yerde molaya girileceğini bellidir. Daha temiz, daha özenli, Metro'ya ait ya da metro ile ortak (metro ile anlaşması olan demiyorum dikkat) bir tesiste molaya giriliyor. Bu da insanı huzurlu yapıyor bir nevi. Şahsen ben özel bir yerde mola verildiğinde hiç bir şey yemez, içmezken; bugün herhangi bir otobüs firmasına ait bir yerde mola verildiğinde, çayımı çorbamı içip WC ihtiyacımı karşılayıp geri otobüsüme binebiliyorum.
3. Metro, ucuz. Metro dışında kalan tüm firmalar pahalı olabiliyor. 2. sırada bir firma arıyorsanız benim seçimim Kamil Koç oluyor. Genel olarak muavininden şoförüne kadar neredeyse hepsi sıkıntısız çıktı diyebilirim. Bundan sonra ki yolculuklarımda da öyle olur inş. diyorum.
4. Metro'dan sonra Kamil Koç > Pamukkale > Varan & Ulusoy > Nilüfer şeklinde sıralama gidebilir.

5. Son olarak her ne kadar yukarıda bulunan kriterlerde "metro iyidir" , "önce metro" dediysem de şahsen ben her zaman en son tercih ederim, Metro'yu. Bugün uzun yolculuklarda ki otobüs kazalarının çoğu maalesef Metro firmasından çıkmaktadır. Bu nedenle her zaman ucuz etin yahnisi yenilmeyeceği gibi, eğer canınızı kıymetli görüyorsanız 10 15 TL'den kaçmayıp, biraz paraya kıyarak bu gibi otobüs yolculuklarında özen göstermenizi isterim. Tabi ki eğer imkan yoksa ya da kısa yolculuklar yapılıyor ise (Mersin'den Kayseri'ye gitmek gibi, 4 - 5 saat) tercih edilebilir bir firmadır, Metro.