• 27-02-2014, 23:33:56
    Arkadaşlar Merhaba.

Kuzenimin Adına daha önce fake hesap açılıp aynı fotoğrafları ekleyip pis pis şeyler yazılmıştı. Şikayet ettire ettire kapattırdık hesabı. Haftalar geçti tekrar aynı şey yapılmış şu anda. Biz de bu işin böyle gitmeyeceğini anladık. Açıkçası tüm şüphelerimiz tanıdık olma yönünde. Çünkü kız kuzenim 18 yaş altında facebookta sadece kendi çevre arkadaşları var. Kendi arkadaş gruplarında ilginç çekişmelerin kıskançlıkların döndüğü yaş grupları. Bir intikam kıskançlık gibi niyetine yapılan bir şey. Şüphelerimiz var ama ispat yok. İspat olmayınca elimiz kolumuz bağlı.

Şu an açılan fake hesabı şimdilik çözüm alana kadar şikayet etmedik. Fake hesap şu an açık. Bu hesabı kim açmış diye ip bulmamız mümkün mü? İp bulup ordan ttnete kadar bilgilere ulaşmak mümkün mü? Veya sadece belli ip bulup ev adresi yapabilmemiz mümkün mü? Yardımcı olabilecek bir arkadaş olabilir mi?

Olmadı ücretli ben ancak yardım ederim diyen de olursa cevap beklemekteyim. Ahlaki olarak pis şeyler yazılmakta ki buna çözüm bulmak zorundayız. Dava mava düşündük ama sanırım o işler baya bir yokuşa gidiyor muş.

Yardımcı olabilecekler veya yola gösterebileceklere şimdiden teşekkür ediyorum.
  • 27-02-2014, 23:39:14
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Profil linkini pm atarmısın bir inceleyeyip yardımcı olmaya çalışırım
  • 27-02-2014, 23:48:02
    IP Numarası ardından evi bulmak vs. ancak mahkeme kararıyla bulunabilir diye biliyorum. Siz suç duyurusunda bulunursunuz ardından o ip üzerinden arama hakkında izin çıkartılır ve işleme konur.

Tanıdık birisiyse muhtemelen bir yerlerde açık verecektir, yakından takip etmek ve incelemek lazım. Linki verirseniz bende yardımcı olmaya çalışabilirim, kolay gelsin.
  • 28-02-2014, 00:04:50
    Arkadaşlar biraz araştırdım. Yanlış anlaşılsın istemem sadece suistimal olmaması adına şimdilik bir şey deneyeceğim. O yüzden şimdilik izninizle linki atamayacağım.

Düşündüğüm olay şu ki. Bu fake hesap 6 saat önce açıldı. Henüz kimse fake olduğunu bilmiyor. Kuzenimin bir kaç arkadaşı eklemiş kabul etmiş arkadaşlığı. Şimdilik bu fake hesapla kimseyi iletişime bilerek geçirtmedim. Olay şu ki bu fake orjinal kuzenimmiş gibi konuşup onu farklı bir facebook hesaba giriş yapmasını isteyeceğim. Giriş yaptığı takdirde güvenlik ayarlarından orda facebook ip adresi eski oturumlarda görünüyor. İşte bu ip ile kişinin ev adresini tespit etmeye çalışacağım. Aynı facebook ip mantıgı ile kendi ev adresimi bile doğru gösteren bir site buldum. Ki bu fake hesabı açan kişinin yüksek ihtimal kendi evindeki internet ile açtığını tahmin ediyorum veya öyle umut ediyorum.

Fikirlere önerilere her zaman açığım hatta teşekkür ediyorum. Sadece şu planımı uygulama adına suistimal olmama adına linki şimdilik paylaşmayı düşünmüyorum. Teşekkür ettim tekrar
  • 28-02-2014, 00:11:03
    Websay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar biraz araştırdım. Yanlış anlaşılsın istemem sadece suistimal olmaması adına şimdilik bir şey deneyeceğim. O yüzden şimdilik izninizle linki atamayacağım.

Düşündüğüm olay şu ki. Bu fake hesap 6 saat önce açıldı. Henüz kimse fake olduğunu bilmiyor. Kuzenimin bir kaç arkadaşı eklemiş kabul etmiş arkadaşlığı. Şimdilik bu fake hesapla kimseyi iletişime bilerek geçirtmedim. Olay şu ki bu fake orjinal kuzenimmiş gibi konuşup onu farklı bir facebook hesaba giriş yapmasını isteyeceğim. Giriş yaptığı takdirde güvenlik ayarlarından orda facebook ip adresi eski oturumlarda görünüyor. İşte bu ip ile kişinin ev adresini tespit etmeye çalışacağım. Aynı facebook ip mantıgı ile kendi ev adresimi bile doğru gösteren bir site buldum. Ki bu fake hesabı açan kişinin yüksek ihtimal kendi evindeki internet ile açtığını tahmin ediyorum veya öyle umut ediyorum.

Fikirlere önerilere her zaman açığım hatta teşekkür ediyorum. Sadece şu planımı uygulama adına suistimal olmama adına linki şimdilik paylaşmayı düşünmüyorum. Teşekkür ettim tekrar
    İp'den adres bulma sizin düşündüğünüz gibi kolay birşey değil, yasal süreç gerektiriyor.
  • 28-02-2014, 00:12:53
    Bir bedava blog kur bloga ip leri kaydeden bi sayac ekle bu hesabi kullanan kisiyle gercekmis gibi konusmaya calisin belli bir muddeten sonra bak selin veya merve bu saati yada bu elbiseyi alicam sence nasil guzel mi bana yakisirmi diye bitly linkinden kisaltip gonder ve tiklamasini bekle tikladigi taktirde o saatlerde bloguna giris yapan ve ip adresini o saatte gosterir bu sekilde ip adresine ulasirsin hatta ne tur bilgisayar hangi explorerden girdigini bile ogrenebilirsin sonradan bu ip adresi kime ait onu bulup sonuca varabilirsin
  • 28-02-2014, 00:14:58
    CBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İp'den adres bulma sizin düşündüğünüz gibi kolay birşey değil, yasal süreç gerektiriyor.
    Peki ben kendi yöntemimle ip buldum diyelim. Bu yasal süreci neye dayanarak başlatacağız?
  • 28-02-2014, 00:17:18
    Facebook %100 doğru ip adresini vermiyor. Ayrıca eleman proxy kullanarak giriyorsa bu da imkansız gibi bir şey çıkarır. Bunlara da ihtimal vermek lazım.
  • 28-02-2014, 00:21:25
    neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Facebook %100 doğru ip adresini vermiyor. Ayrıca eleman proxy kullanarak giriyorsa bu da imkansız gibi bir şey çıkarır. Bunlara da ihtimal vermek lazım.
    Diğer arkadaşın dediği blog taktiğini uygulayacağım. Düşündüğümüz kişiler arasında pek de proxy kullanan biri çıkacağını sanmıyorum. Öyle saçma salak bir durum işte.

Tabi bakacağız.

Biri de bana ip den kesin adres tespit yapılabilir mi bunu diyebilir mi? Bu yöntemle bulduğum bu ipden ne kadar yol alabilirim?