paralı üyelik olacak üyeliği tek kişi kullanacak
25
●624
- 22-12-2013, 22:37:24massax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ekolhoca gibi bir sistem değil hocam bilgiler 5 belki 10k kişiye hitap edecek alternatifi yok internette şu an.
reklam olayın maliyetini karşılamaz çünkü dediğim gibi gireccek kişi sayısı kısıtlı. - 25-12-2013, 20:28:00Ard arda girerler hocam.Günlük belirli bir kredi limiti koyun.O kredi kadar ders videosu izlenebilsin.darker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-12-2013, 22:08:16Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.üyelik ücretini yüksek tutun hocam...çok yüksek bi ücretten bahsetmiyorum, hitap ettiğiniz kitleden ortalama aylık gelir beklentinizi ve aylık ücreti üç beş ya da daha fazla kişinin hesabı ortak kullanabileceği ihtimalini düşünerek belirleyiniz..
Örneğin,aylık ücret 5 TL
AYLIK gelir beklentiniz 250 TL
50 kişinin üye olması durumunda elde edeceğiniz bu parayı 10 kişiden alın
yani; aylık ücret 25 TL olsun öğrenciler de "5 kişi bir üyelik alalım kanka" durumuna girsinler...Aynı zamanda kitle içinde bu kadar para veriyorum üyeliğimi paylaşmam diyenler de olacaktır...Malum pahalı olan hizmet kalitelidir anlayışı hakimdir pazarlama mantığında bu çokça kullanılır...(bknz. VOLKSWAGEN)
Detaylı bir araştırma ve hitap ettiğiniz kitlenin muhtemel davranışlarına göre fiyat belirleyip siz kazancınızın derdine düşmüş olursunuz...
Benim aklıma böyle bir şey geldi nacizane bilemem ne derler , bilemem ne ederler... - 26-12-2013, 00:20:24En etkili çözüm makale başı ücretlendirmedir. Üyelik ücreti koyarsan önüne geçemezsin ancak makale okumayı kredili hale getirirsen kişiler üyeliklerini paylaşmaktan kaçınırlar. İşlerine gelmez.
Paketler halinde kredi satarsın, kredileride makaleye göre belirleyebilirsin. Yani makalenin önem derecesine kategorisine göre kredisini belirlersin. Ona göre makaleyi okuyan kişiden kredi düşer. Aynı makaleyi tekrar okuma sınırı getirirsin. Örneğin kişi 1 kere okudu kredisi düştü. 2 gün sonra tekrar okumak istedi tekrar kredisi düşerse sistemden soğuyabilir. O yüzden 2 yada 3 kere tekrar okuyabilme sınırı getirmelisin. Sınır aşınca tekrar okumak isterse başa döner. Sınırsız yaparsan yine tam önlem alamazsın. Yine hesaplarını paylaşırlar. "Nasıl olsa ben onu okudum benden bir daha kredi düşmez alın sizde okuyun" fikrine kapılabilirler.
Yanlız burada sadece sisteme girdikten sonraki kontrolünden bahsettim. Adam girer sonra makaleyi bilgisayarına kopyalar onuda arkadaşına gönderebilir. Buna nasıl çözüm bulabilirsin bilemiyorum. - 26-12-2013, 02:15:22Hocam çok doğru söylemiş bu daha makul bir yöntem. Böyle ucu açık durumlarda sonuca güvenlik ile varmak zor. Bir öğrenci eğer gerçekten işine yarayan bir bilgiyse , kaldı ki bu üniversitede birinin işine yarıyorsa hepsine yarayacaktır , kesinlikle birden fazla hesap almazlarkkutur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O makalenin çıktısını alır okula gider ertesi gün fotokopici bayram eder siz yine 5 tl aldığınızla kalırsınız
Fakat gerçekten bilgiyi isteyen biri bu hesabı alır da güzel bir para verirse bunu paylaşmak istemez. Yada arkadaşlarının da o parayı bayılıp almasını ister bu şekilde içi rahatlar
(öğrenci psikolojisi)
Benim önerime gelecek olursak. Bilginin türüne bağlı olarak bunu öncelikle kopyalanamaz hale getirin. Bilginin site üzerinden alınmasını sağlayın. Yani öğrenci hepsini birden kopyalayıp localinde çalışmak istemesin. Bu slayt tarzı bilgiyi bölerek verme yöntemiyle de sağlana bilir benim aklıma ilk gelen bu oldu. Eğer site üzerinde kalırsa bilgi hesap almak daha mantıklı gelir öğrenciye. - 26-12-2013, 13:21:58eğitim sitesinde şöyle olabilir adam parayı verdi sende kredi verirsen her videoyu izlediğinde kredisi düşer böylece herkese vermez fem dershanesi öyle şifre veriyor her video izlemede kredi gidiyor
O makalenin çıktısını alır okula gider ertesi gün fotokopici bayram eder siz yine 5 tl aldığınızla kalırsınız
(öğrenci psikolojisi)