En etkili çözüm makale başı ücretlendirmedir. Üyelik ücreti koyarsan önüne geçemezsin ancak makale okumayı kredili hale getirirsen kişiler üyeliklerini paylaşmaktan kaçınırlar. İşlerine gelmez.

Paketler halinde kredi satarsın, kredileride makaleye göre belirleyebilirsin. Yani makalenin önem derecesine kategorisine göre kredisini belirlersin. Ona göre makaleyi okuyan kişiden kredi düşer. Aynı makaleyi tekrar okuma sınırı getirirsin. Örneğin kişi 1 kere okudu kredisi düştü. 2 gün sonra tekrar okumak istedi tekrar kredisi düşerse sistemden soğuyabilir. O yüzden 2 yada 3 kere tekrar okuyabilme sınırı getirmelisin. Sınır aşınca tekrar okumak isterse başa döner. Sınırsız yaparsan yine tam önlem alamazsın. Yine hesaplarını paylaşırlar. "Nasıl olsa ben onu okudum benden bir daha kredi düşmez alın sizde okuyun" fikrine kapılabilirler.

Yanlız burada sadece sisteme girdikten sonraki kontrolünden bahsettim. Adam girer sonra makaleyi bilgisayarına kopyalar onuda arkadaşına gönderebilir. Buna nasıl çözüm bulabilirsin bilemiyorum.