• 20-11-2013, 02:13:59
    DuyarTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuyu umarım doğru yere açmışımdır, çünkü hedefim yeni iştiraklar geliştiren insanlara ulaşmak...

Arkadaşlar bu aralara firma açmaya çok sevdalı bir çok arkadaş görüyorum. Ve ben çok önemli bir noktayı atladıklarını düşünüyorum bu yüzden yazma gereği duydum nacizane fikirlerimdir isteyen istifade eder.

Ben sadece yeni şirket açacak arkadaşlara bişey hatırlatmak istiyorum.

Siz ne iş yaparsanız yapın devlet sizin kazancanıza ortalama %45 ortak bunu hiç bi zaman unutmayın.

Kdv si, gelir vergisi, stopajı, emlak vergisi, tabela vergisi, muhasbecisi, diğer vergiler...

Sizin Bağkurunuzu, Elemanların sigortası, İş yeri kirası faturaları, diğer işletme giderleri ...

Ve daha birçok ayrıntı... Üstelik artık e-haciz dönemi vergi dairesinden sonra sgk da da başladı. Siz verginizi, sigorta piriminizi veya elemanın sigortasını yatırmadığınız an bilin ki adınıza kayıtlı banka hesabı mal mülk hepsine bir sonraki ay haciz konmuş. ( sgk mart ayından itibaren başlıyor, vergi dairesi zaten yapıyor şu an )

Ayrıca şirket açmak kolaydır ama kapat ölüm... Adamı ağlatırlar kapatırken

LÜtfen arkadaşlar eğer işyeri açacaksınız ve hedefinizde ki kazanç neyse;
    Onun yarısını düşünün ve o yarısından sadece vergi hariç tüm giderlerinizi çıkartın işte size kalan para o. O para tüm bu prosedürlere deyiyorsa gidin yarın firmanızı açın.

Şunu da unutmayın mal satmak veya hizmet satmak, para kazanmak zor değildir çünkü bunu bir şekilde herkes yapıyor. Mesele bu işin muhasebesini yapmaktır. Batan birçok firma bu yüzden batar.
    hem turkiyede hemde almanya ve polonya da firma sahibi biri olarak soyluyorum ki en iyi isletme sartlari turkiye de.devlet %45 kar ortaginiz derken iyi hesapladinmi?yoksa kafadanmi attin? almanyada %19 vergi ve yilsonu stok vergisi oduyorsun.cop parasi - vs vs. polonyada bu %23.ayni sektor turkiyede %10. aylik 10 bin kazaniyorsun 5,000 devletemi veriyorsun?ne sacmaliyorsun sen?

ticarete en buyuk yanlis sermaye hesaplamasidir. 100 k lik isletme aciyorsaniz sermayenin en az %75 ini karsilamaniz gereklidir.ve 1 yil is yapmasa bile giderleri kasilayacak arti destek sermaye.

ticaret= capital capital capital.
  • 20-11-2013, 02:23:11
    Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yeni ticaret kanununu ile birlikte A.Ş ve Ltd. Şti. tek kişi ile kurulabiliyor. Ek bilgi olsun.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:15:53 -->-> Daha önceki mesaj 01:07:42 --

Gelir vergisi, Katma Değer Vergisi, Kurumlar Vergisi, Stopaj, Kar Payı gibi kavramları hesaplarsak maalesef arkadaşımızın bahsettiği oranlar çıkıyor.
    hocam cıkmıyor 2004den beri samsun atakumda bilgisayarcı işletiyoruz. bütün giderler cıktıktan sonra elimizde kalan paranın en fazla yüzde 25in verdik. Zaten yüzde 18 olarak görünür ancak en fazla yüzde 15 ödeniyor + gelir + katma değer + kurumlar +cart+curt yüzde 25 en cok. coğu ülkeye göre bu fiyat epeyce ucuz. eğer şahis şirketi ise diyelim 20 bin tl kazandı bunun 3bim tlsini devlete ödeniyor. buda yüzde 15 eder. çart çurt en fazla 5binecıkar
  • 20-11-2013, 21:42:34
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ben saçma birsey göremiyorum finans televizyonlarında cıkıp sermayemiz %10 buyudu demekle şirketler batmaktan kurtulmuyor dolar 2 tl ustunde iken devletin bu konuda küçük ve orta çaplı şirketlere olumlu yaklaştıgını soylemek saçma bence.. arkadas yüzdeler(rakam) kısmında yanlış yazmıs olsa dahi rakamlar değil sonuç onemli sonuç iflas düzeyi arkadas bunu belirtmeye calsımıs cok fazla iflas bayragı ceken firma var ... realist yaklaşmak lazım şartlar kötü
  • 21-11-2013, 03:53:40
    Değerli arkadaşlar öncelikle konuya verdiğiniz katılımdan dolayı teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapmak istemedim o yüzden toplu olarak cevap vermeye çalışacağım,

Bir arkadaş saçmalamışsın demiş, öteki en iyi şartlar Türkiye de sen neden bahsediyon demiş, öteki vb....

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ben bu yazımı hizmet sektörüne dönük yazdım. Yani mal girdisi neredeyse hiç olmayan ve sürekli hizmet faturası kesenler için. Çünkü bu forum hizmet satanların ağırlıkta olduğu bir forum.

%45 rakamınıa gelince: Siz 1.000 TL + KDv Web tasarım faturası keserseniz.

%18 kdv
    %20 Gerlir Vergisi (çok kesiyorsanız %35 e kadar çıkar şahıs firması için)

Toplam: %38 yapar siz bunun üstüne artık diğer vergileride ilave edin.

Şimdi yazımı beğenmeyen arkadaşlar söylesin, mal girdin veya giderin yoksa sen bu kdv yi nerden düşcen ? Ve ayrıca malum bu işlerden anlamayan biri müşteriden kdv dahil parayı aldımı o parayı da kendininmiş gibi harcar ay sonu bu kdv nerden çıktı der.... ki ben de bunu demek istiyorum sonra demesinler bu kdv ne yaaaa... şimdiden öğrensinler veya biliyolarsa da unutmasınlar o para cebe girmedi emanet aldın ay sonuna kadar...

Sonuçda ben sizlere sadece dikkat etmeniz için nacizane bir uyarı yaptım. Yoksa Türkiye'nin şartları şu anda birçok dünya ülkesinden kat ve kat iyi. Ben kendim İngilterede'yim bir süredir mesele birçok üründe kdv %20 burda ve emin olun Türkiye'de bir malın veya hizmetin likiditesi çok daha hızlı. Para kazanmak da daha kolay. Birçok sektörde de devlet teşviki var. Yurtdışında bunlar çok kısıtlı...

Mesele yeni iştirak kuracak arkadaşları hesaplarını kitaplarını yaparken sadece kazanacağı paraya veya iş yerini kurmak için gerekli olan sermaye ye odaklanmalarını önlemek. Çünkü muhasebesiz her iş batmaya mahkumdur.
  • 21-11-2013, 10:25:37
    Yazdığınız yazıyla insanı firma kurmaya korkutup faturasız ürün satmalarını teşvik ediyorsunuz.
  • 21-11-2013, 10:29:45
    Her şey bir kenara dursun kafadan aylık her şey çıkarıldığında elinize net 2000 üzerinde bir kar bırakmıyorsa yaptığınız iş kafanızı yormaya birçok şey ile uğraşmaya değmez. Rahat bir iş bulup çalışmak mantıklıdır, ha bırakıyorsa amenna hiç beklemeyin işinizi legal bir şekilde yürütün.
  • 21-11-2013, 10:35:08
    Üyeliği durduruldu
    Muhasebeyle anlaşıcan %10 oran ona vericeksin sana vergi kaçırmayı öğretecek Cidden çok korkuttunuz bu yazıyla sabah sabah hevesimi kursağımda bıraktınız desem yeridir
  • 21-11-2013, 10:44:15
    bunu keske 1 seene önce söyleseydın
    bende hevesle actım. sımdı olmayan şeyin vergisini ödüyorum.
    ve sunu ögrendim Devlet Adamı öPer aga !

DuyarTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuyu umarım doğru yere açmışımdır, çünkü hedefim yeni iştiraklar geliştiren insanlara ulaşmak...

Arkadaşlar bu aralara firma açmaya çok sevdalı bir çok arkadaş görüyorum. Ve ben çok önemli bir noktayı atladıklarını düşünüyorum bu yüzden yazma gereği duydum nacizane fikirlerimdir isteyen istifade eder.

Ben sadece yeni şirket açacak arkadaşlara bişey hatırlatmak istiyorum.

Siz ne iş yaparsanız yapın devlet sizin kazancanıza ortalama %45 ortak bunu hiç bi zaman unutmayın.

Kdv si, gelir vergisi, stopajı, emlak vergisi, tabela vergisi, muhasbecisi, diğer vergiler...

Sizin Bağkurunuzu, Elemanların sigortası, İş yeri kirası faturaları, diğer işletme giderleri ...

Ve daha birçok ayrıntı... Üstelik artık e-haciz dönemi vergi dairesinden sonra sgk da da başladı. Siz verginizi, sigorta piriminizi veya elemanın sigortasını yatırmadığınız an bilin ki adınıza kayıtlı banka hesabı mal mülk hepsine bir sonraki ay haciz konmuş. ( sgk mart ayından itibaren başlıyor, vergi dairesi zaten yapıyor şu an )

Ayrıca şirket açmak kolaydır ama kapat ölüm... Adamı ağlatırlar kapatırken

LÜtfen arkadaşlar eğer işyeri açacaksınız ve hedefinizde ki kazanç neyse;
    Onun yarısını düşünün ve o yarısından sadece vergi hariç tüm giderlerinizi çıkartın işte size kalan para o. O para tüm bu prosedürlere deyiyorsa gidin yarın firmanızı açın.

Şunu da unutmayın mal satmak veya hizmet satmak, para kazanmak zor değildir çünkü bunu bir şekilde herkes yapıyor. Mesele bu işin muhasebesini yapmaktır. Batan birçok firma bu yüzden batar.
  • 21-11-2013, 10:51:05
    Kapatması gerçekten ölüm,1 yıl boyunca vergi ödüyorsun hala,üstelik kapattığın mekanla hiçbir ilgin kalmamasına rağmen,Mesela ben 2 sene önce kapattım dükkanı 1 yıl içerisinde 2 defa daha el değiştirdi ama ben hala vergisini ödüyordum oranın.. Alınan ödemelerin zaten hiçbirini helal etmiyorum kendi adıma.Vergi ödemeye gidersiniz 5 kuruş ( DİKKAT "5 KURUŞ" diyorum) eksik olur,burnunuzdan getirirler ama size 5 kuruş vermeleri gerekirken görmemezlikten gelirler.Bir keresinde yarım saat o 5 kuruş için bekledim inadıma,sonunda bezdi ve ordaki çaycıdan aldı da verdi 5 kuruşumu.Devlete 1 kuruşumu bile bırakmam,çünkü o giden kuruşların nereye harcandığını az çok biliyorum. ( güvenlik,yol,sağlık vsleri geçiniz,bunlar ufak miktarlar.Şimdi burda siyasete girmek istemediğim için birşey söylemiyorum) Kısacası konuyu açan arkadaş sonuna kadar haklı.