Değerli arkadaşlar öncelikle konuya verdiğiniz katılımdan dolayı teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapmak istemedim o yüzden toplu olarak cevap vermeye çalışacağım,

Bir arkadaş saçmalamışsın demiş, öteki en iyi şartlar Türkiye de sen neden bahsediyon demiş, öteki vb....

Şimdi öncelikle şunu belirteyim ben bu yazımı hizmet sektörüne dönük yazdım. Yani mal girdisi neredeyse hiç olmayan ve sürekli hizmet faturası kesenler için. Çünkü bu forum hizmet satanların ağırlıkta olduğu bir forum.

%45 rakamınıa gelince: Siz 1.000 TL + KDv Web tasarım faturası keserseniz.

%18 kdv
%20 Gerlir Vergisi (çok kesiyorsanız %35 e kadar çıkar şahıs firması için)

Toplam: %38 yapar siz bunun üstüne artık diğer vergileride ilave edin.

Şimdi yazımı beğenmeyen arkadaşlar söylesin, mal girdin veya giderin yoksa sen bu kdv yi nerden düşcen ? Ve ayrıca malum bu işlerden anlamayan biri müşteriden kdv dahil parayı aldımı o parayı da kendininmiş gibi harcar ay sonu bu kdv nerden çıktı der.... ki ben de bunu demek istiyorum sonra demesinler bu kdv ne yaaaa... şimdiden öğrensinler veya biliyolarsa da unutmasınlar o para cebe girmedi emanet aldın ay sonuna kadar...

Sonuçda ben sizlere sadece dikkat etmeniz için nacizane bir uyarı yaptım. Yoksa Türkiye'nin şartları şu anda birçok dünya ülkesinden kat ve kat iyi. Ben kendim İngilterede'yim bir süredir mesele birçok üründe kdv %20 burda ve emin olun Türkiye'de bir malın veya hizmetin likiditesi çok daha hızlı. Para kazanmak da daha kolay. Birçok sektörde de devlet teşviki var. Yurtdışında bunlar çok kısıtlı...

Mesele yeni iştirak kuracak arkadaşları hesaplarını kitaplarını yaparken sadece kazanacağı paraya veya iş yerini kurmak için gerekli olan sermaye ye odaklanmalarını önlemek. Çünkü muhasebesiz her iş batmaya mahkumdur.