Konuyu umarım doğru yere açmışımdır, çünkü hedefim yeni iştiraklar geliştiren insanlara ulaşmak...
Arkadaşlar bu aralara firma açmaya çok sevdalı bir çok arkadaş görüyorum. Ve ben çok önemli bir noktayı atladıklarını düşünüyorum bu yüzden yazma gereği duydum nacizane fikirlerimdir isteyen istifade eder.
Ben sadece yeni şirket açacak arkadaşlara bişey hatırlatmak istiyorum.
Siz ne iş yaparsanız yapın devlet sizin kazancanıza ortalama %45 ortak bunu hiç bi zaman unutmayın.
Kdv si, gelir vergisi, stopajı, emlak vergisi, tabela vergisi, muhasbecisi, diğer vergiler...
Sizin Bağkurunuzu, Elemanların sigortası, İş yeri kirası faturaları, diğer işletme giderleri ...
Ve daha birçok ayrıntı... Üstelik artık e-haciz dönemi vergi dairesinden sonra sgk da da başladı. Siz verginizi, sigorta piriminizi veya elemanın sigortasını yatırmadığınız an bilin ki adınıza kayıtlı banka hesabı mal mülk hepsine bir sonraki ay haciz konmuş. ( sgk mart ayından itibaren başlıyor, vergi dairesi zaten yapıyor şu an )

Ayrıca şirket açmak kolaydır ama kapat ölüm... Adamı ağlatırlar kapatırken
LÜtfen arkadaşlar eğer işyeri açacaksınız ve hedefinizde ki kazanç neyse;
Onun yarısını düşünün ve o yarısından sadece vergi hariç tüm giderlerinizi çıkartın işte size kalan para o. O para tüm bu prosedürlere deyiyorsa gidin yarın firmanızı açın.
Şunu da unutmayın mal satmak veya hizmet satmak, para kazanmak zor değildir çünkü bunu bir şekilde herkes yapıyor. Mesele bu işin muhasebesini yapmaktır. Batan birçok firma bu yüzden batar.