Merhaba arkadaşlar,
Webmin deki upload and download modülünden baya bir dosya indirdim. Ve bu dosyaları direk var/www/html dosyasının içine attım indirmek için. Anma velakin her indirmeye çalıştığımda;
Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
hatası almaktayım. Diyeceksiniz httpd.conf ayarlı değildir, hepsi ayarlı, çünkü elimle yüklediğim dosya çok rahat indirilebiliyor. Hatta yeni klasör oluştursam içine giriyorum dosyaları görebiliyorum, ama bu webminden indirdiklerimi attım ve gözükmüyor. Nolur bir el atın 12-13 saattir deniyorum, çıldırıcam.
Teşekkürler!
Linuxdan anlayan nolur baksın kafayı yiyeceğim
11
●1.212
- 17-10-2013, 20:07:54
- 17-10-2013, 20:16:16kullanıcı gruplarına bir göz atın orada downloada izin verdiğiniz klasöre anonim kullanıcı atayınergunaksoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında o upload ve download kısmını kullanmadan da kullanıcılara download yaptırabilirsiniz.
anonim olarak indirme yapılmayacak ise kullanıcılar ve gruplardan yeni kullanıcı indirme yetkisi verilecek yere tanımlanır ve dosyalar oraya atılmaya devam eder ftp:// olarak kullanılır bunu http.// yapmak istersenizde apache ayarlaması ile yapabilirsiniz.
bence upload and download kısmı çok gereksiz bir modül webminde - 17-10-2013, 20:21:28namei -mo /var/www/html
namei: invalid option -- o
usage: namei [-mx] pathname [pathname ...]
aldım.
@kadir58 beni yanlış anladın. Ben o modülle liste şeklinde indirdim dosyaları sonra orayla işim bitti. Sonra aynı dedicatedimde ki hostuma attım dosyaları, hostta ne izin veriyor görmeme ne de indirmeme izin veriyor host üzerinden. tüm chmod ları denedim birde. - 17-10-2013, 20:26:47CentOS 5.9
namei -m /var/www/html/
f: /var/www/html/
drwxr-xr-x /
drwxr-xr-x var
drwxr-xr-x www
drwxrwxrwx html - 17-10-2013, 20:35:48Şöyle bir durum mevcut, webmin'in tanımladığı default vhost ayarları o dizine erişmenize izin vermiyor.
Siz yeni bir kullanıcı oluşturup, yeni bir vhost tanımlayın, dosyalarınızı buraya gönderin.
Hayır ben illa ki /var/www/html dizinine gönderip, burada çalışmak istiyorum diyorsanız, ya ön tanımlı vhostta değişiklik yapacaksınız, bu da panel kullanılan sistemlerde anlamsız oluyor. Çünkü paneller config dosyalarının üzerine yazıyor bir şekilde. Önce bunun önüne geçmeniz gerekecek.