• 14-09-2013, 19:35:21
    Arkadaşlar merhaba, öncelikle konu yanlış yerde açıldıysa affola.

Ara ara tanıtım yazısı alıyorum. Bir çok satıcının internet sitelerindeki sorunlara değinmek istiyorum.

Öncelikle 50'şer 50'şer satılan tanıtım yazılarının eklediği "özgün" kategorisindeki sitelerdeki yazılara bakıyorum 50 sitenin 50'sinde de aynı yazılar var. Bu sitelere nasıl oluyor da "özgün" diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Sağlık sitesinde de moda ile ilgili yazılan özgün yazı var film sitesinde de. Daha fazla kazanmak adına yapılan bir çok şey satıcıların sitelerini çöpe çeviriyor. Kaldı ki benim açımdan daha da önemlisi alınan tanıtım yazıları bir süre sonra etkisini kaybedecek hatta bu yazıların sitelerimizi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bir şekilde sitelere sınırlama getirilmeli. Çünkü her zaman bir adım sonrasını düşünen "Google" yetkilileri backlink olayına düzenleme getirirse tanıtım yazısı için verilen paralar çöpe gidecek.

Kimse bana zorla tanıtım yazısı aldırtmıyor evet fakat sürekli tanıtım yazısı eklenen sitelerde benim de tanıtım yazım var. Ticari kaygıları bir yana bırakarak herkesin düşünmesi lazım. Birkaç siteden sınırlı sayıda tanıtım yazısı satanlar örnek alınmalı.

Yazdıklarıma bir çelişki olacak fakat 1 saat önce 70 tl'lik toplu tanıtım yazısı aldım. Ö.M attığım yaklaşık 250 siteyi inceledim ve bunları yazmaya karar verdim. Amacım kimsenin ekmeğiyle oynamak değil; kendi emeğimizi heba etmemek.

Herkese hayırlı kazançlar.
  • 14-09-2013, 21:16:07
    güzel nokta. tanıtım yazısı alınan sitelerin özgünlüklerinin korunmasına dikkat edilmesi hem alıcı, hem satıcıyı koruyacaktır. sağlıklı siteler, sağlıklı backlinkler.
  • 14-09-2013, 21:38:09
    Üyeliği durduruldu
    Şimdi ben tanıtım yazısı içinde tek çıkıştan yanayım..İsim vermiyorum buradan bir arkadaş yazı alıyordu bir fiyat belirledi..Bende dedim ki ben size birçok tanıtım yazısı vereceğim ama her yazıda 1 çıkış olacak ki bu hem benim açımdan hem sizin açınızdan daha iyi olur..

Bana dediği kelime 1 çıkış ile 3 çıkış farketmez.. Yani burda ben bakıyorum %80 aynı kişiler aynı sitelere yazı alıyorlar..

Sözüm meclisten dışarıdır yanlış anlaşılmasın ve kimse üzerine almasın, pr8-7 sitelere tanıtım yazısı alınıyor..Ben soruyorum legal yolla bir site pr8 nasıl oluyor ben bu kadar bu işin içindeyim bırakın beni mynet.com yılların sitesi hala pr6..

İdaa ediyorum %80 para kazanmak ve tanıtım yazısı satılmak için açılan sitelerdir..Çok az sayıda kaliteli site var..

Kaliteli, hitli ve iyi bir site sahibi hiç istermi sitesinden çıkış? İsterse de atıyorum tanıtım yazısı 5-10-15 tl değilde 100-300 tl ister..

Burada birileri para kazanırken, birileri kaybediyor ve kaybeden bunun farkında değil..Bence doğal ve özgün çalışılmalı..

Öte yandan seo paketleri, vs 1-3 tanıtım yazısı yüzlerce, binlerce siteye yollanıyor..Bunun yararı yok arkadaşlar..Aksine doğal olmayan bağlantı algılanıyor..

hiti 100k pagerank 5 olan bir site var ama 500-700 çıkış var
    hiti 5k pagerankı 2 olan bir site var ama çıkışı 5

siz hangisinden tanıtım yazısı alırdınız?

Bu konularda biraz daha bilinçli ve özgün çalışılması bizlerin geleceği bakımından iyi olur..

ÖNEMLİ : Hanı sürekli tanıtım yazısı alınıp, ve yazılarda aşırı çıkış yapmak gün gelirde bunu google doğal olmayan bağlantı algılar ise o zaman hem verdiğiniz paralar çöpe, emekleriniz boşa, hemde yapacak çalışma kalmayacak...
  • 14-09-2013, 23:15:24
    Ayda bir tanıtım yazısı almayı düşünüyorum. Blogum 1 yaşına girdi halen tanıtım yazısı almadım gelen 40'ı aşkın isteği direk red ettim bugüne kadar .
  • 14-09-2013, 23:24:07
    Dikkat edilmesi gereken bir nokta. Bakıyorum bazıları bunun için site açıyor. 1 yıllık sitemde 5-6 tane tanıtım yazısı aldım şu ana kadar. Dikkat etmekte fayda var. Diğer türlü hem bana hemde karşı tarafa zarar veriyor.
  • 15-09-2013, 01:29:54
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    aldığınız tanıtım yazıları özgün oldukca sitenize zarar vermeyecaği kanısındayım...
  • 15-09-2013, 01:50:13
    Tanıtım yazısı satan arkadaşlar aldıkları tanıtım yazılarını kontrol etsinler, özgün ise eklesinler. Birçok siteye aynı yazıyı verenler de var. Kopya içerikten başka birşey olmaz bu.
    Özgün tanıtım yazıların siteye yararı da olur.
  • 15-09-2013, 06:02:19
    Verilen tanıtım yazıları farklı farklı olursa yine büyük bir problem çıkmaz.
    Elbette her şeyin fazlası zarardır.
    Bunun için tanıtım yazısı vereceğiniz sitenin site analinizi- seo analinizi yapmak gerekli.
  • 15-09-2013, 13:06:08
    Tanıtım yazısı özgün olursa zararı olmaz ama sürekli tanıtım yazısı alınan bir sitedenin de size faydası olmaz, olan sizin özgün yazıya olur.