Arkadaşlar merhaba, öncelikle konu yanlış yerde açıldıysa affola.

Ara ara tanıtım yazısı alıyorum. Bir çok satıcının internet sitelerindeki sorunlara değinmek istiyorum.

Öncelikle 50'şer 50'şer satılan tanıtım yazılarının eklediği "özgün" kategorisindeki sitelerdeki yazılara bakıyorum 50 sitenin 50'sinde de aynı yazılar var. Bu sitelere nasıl oluyor da "özgün" diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Sağlık sitesinde de moda ile ilgili yazılan özgün yazı var film sitesinde de. Daha fazla kazanmak adına yapılan bir çok şey satıcıların sitelerini çöpe çeviriyor. Kaldı ki benim açımdan daha da önemlisi alınan tanıtım yazıları bir süre sonra etkisini kaybedecek hatta bu yazıların sitelerimizi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bir şekilde sitelere sınırlama getirilmeli. Çünkü her zaman bir adım sonrasını düşünen "Google" yetkilileri backlink olayına düzenleme getirirse tanıtım yazısı için verilen paralar çöpe gidecek.

Kimse bana zorla tanıtım yazısı aldırtmıyor evet fakat sürekli tanıtım yazısı eklenen sitelerde benim de tanıtım yazım var. Ticari kaygıları bir yana bırakarak herkesin düşünmesi lazım. Birkaç siteden sınırlı sayıda tanıtım yazısı satanlar örnek alınmalı.

Yazdıklarıma bir çelişki olacak fakat 1 saat önce 70 tl'lik toplu tanıtım yazısı aldım. Ö.M attığım yaklaşık 250 siteyi inceledim ve bunları yazmaya karar verdim. Amacım kimsenin ekmeğiyle oynamak değil; kendi emeğimizi heba etmemek.

Herkese hayırlı kazançlar.