Yaklaşık 15dk önce gelen e-mail(evet bu saatte):
Gönderen: bhim@egm.gov.tr
"Sayın Yetkili;
Serverlarınızda barındırmak da olduğunuz ......... Alan adının Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymayacak şekilde yayın yaptığı tespit edilmiştir.
7 iş Günü içerisinde hizmetin durdurulmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini aksi takdirde barındırılan web sitesi ve hizmet sağlayıcı hakkında yasal işlem başlatılacağını bildiririz.
iyi çalışmalar "
Bahsi geçen web sitesi bu gezi parkı direnişiyle ilgili içerik bulunduran bir site. İncelediğimde de sadece haber içeriği gördüm, teşvik-karalama-hakaret vb.. göremedim. Dolayısıyla şu cevabı verdim:
"Yer sağlayıcılar, barındırılan web sitesi içeriklerini kontrol etmek ya da yasa dışı olup olmadığına karar vermek konusunda bir sorumluluk ya da yetki sahibi değillerdir. Bahsi geçen web sitesindeki içeriklerin yasa dışı olup olmadığı konusunda bizim karar vermemiz mümkün olmadığından, sitenin erişimini kapatmamız halinde site sahibi olan müşterimizin bize dava açma hakkı bulunacaktır. Tarafımıza savcılık talimatı ilettiğiniz taktirde üstümüze düşeni yaparak site erişimini kapatmamız mümkündür."
Bu zamana kadar hep savcılık talimatıyla bilgi talebi, kapatma emri vb.. geliyordu(yazılı olarak) ya da işini bilmeyen bir bilişim ekibi olunca bizi şüpheli gösterip ifadeye çağırıyorlardı. Ama ilk kez böyle birşey gördüm, resmen hiçbir yasal dayanağı olmadan bir siteyi kapatmamızı istiyorlar ve aksi halde yasal işlem başlatılacağını söylüyorlar. Hem de mail bu saatte atılıyor.
Anlam veremedim???
Çok Enteresan Bir Durum
17
●1.356
- 30-06-2013, 02:52:34Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Belli ki zamanı kısaltmak istemişler. Savcılık yolu ile size bilgi talebinde bulunduklarında zaman kaybı olacağından mail ile talepte bulunmuşlar. Haftasonu olması nedeniyle bu tarz bir yol izlemiş olabilirler diye düşünüyorum.
Ama tabi yazılı bilgi talebi olmadan herhangi bir işlem yapmamak gerekiyor. - 30-06-2013, 02:58:39Hocam durum çok daha karışık. Hiçbir emniyet görevlisinin hukuksuz şekilde böyle bir tehdit edebileceğini düşünmezdim. Bu zamana kadar 500 kere fax-mail-telefon yoluyla bilgi istemişlerdir ya da kapatma talep etmişlerdir ama her seferinde savcılık talimatı talep ettik ve her seferinde mecburen anlayışla karşılayıp daha sonra talimat yolladılar. Süreyi kısaltmak istiyor olsa bile bizim hakkımızda ne yasal işlemi başlatacakmış onu çok merak ediyorum.Hosthink adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savcılık talimatı olmadan yürümez ki bu işler.. Yine geçen sene bir tanesi arayıp ofise 4 saat mesafedeki yere ifade vermeye çağırmıştı, gelmezseniz şöyle olur böyle olur diyordu ve savcılık talimatı yollamasını, aksi halde gelmeyeceğimi söyledim. Hiçbirşey diyemeden kapamıştı, işi hızlandırmaya çalışan bir polis memuruydu. Ama direk emniyet genel müdürlüğünden böyle bir yazı cidden enteresan, genel müdürlük böyle yapıyorsa sıradan karakol memuru neler yapar kim bilir. - 30-06-2013, 03:26:36Yapılan şey, atılan mail zaten amatörce. Ben biraz iyimser davranıp, belki de tarafınıza iletilmesini belirtmişler ama arada kaynamıştır diye düşünmek istiyorum.
Tehditvari yazılan şey gereksiz olmuş. Savcılıktan birşey gelmeden sizden bilgi alamayacakları gibi, aynı şekilde yasal süreçte başlatamazlar. Sonuç olarak yasal yol ile sizden bilgi talebinde bulunmadılar henüz.
Umarım kısa sürede çözüme ulaşır. - 30-06-2013, 03:31:48Enterasam şeyler oluyor bu ara
.
Savcılık kararı olmadan işlem yaparsanız zaten siz haksız duruma düşüceğinizden bir yaptırım olmucaktır diye düşünüyorum.
.