Yaklaşık 15dk önce gelen e-mail(evet bu saatte):
Gönderen: bhim@egm.gov.tr
"Sayın Yetkili;
Serverlarınızda barındırmak da olduğunuz ......... Alan adının Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymayacak şekilde yayın yaptığı tespit edilmiştir.
7 iş Günü içerisinde hizmetin durdurulmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini aksi takdirde barındırılan web sitesi ve hizmet sağlayıcı hakkında yasal işlem başlatılacağını bildiririz.
iyi çalışmalar "
Bahsi geçen web sitesi bu gezi parkı direnişiyle ilgili içerik bulunduran bir site. İncelediğimde de sadece haber içeriği gördüm, teşvik-karalama-hakaret vb.. göremedim. Dolayısıyla şu cevabı verdim:
"Yer sağlayıcılar, barındırılan web sitesi içeriklerini kontrol etmek ya da yasa dışı olup olmadığına karar vermek konusunda bir sorumluluk ya da yetki sahibi değillerdir. Bahsi geçen web sitesindeki içeriklerin yasa dışı olup olmadığı konusunda bizim karar vermemiz mümkün olmadığından, sitenin erişimini kapatmamız halinde site sahibi olan müşterimizin bize dava açma hakkı bulunacaktır. Tarafımıza savcılık talimatı ilettiğiniz taktirde üstümüze düşeni yaparak site erişimini kapatmamız mümkündür."
Bu zamana kadar hep savcılık talimatıyla bilgi talebi, kapatma emri vb.. geliyordu(yazılı olarak) ya da işini bilmeyen bir bilişim ekibi olunca bizi şüpheli gösterip ifadeye çağırıyorlardı. Ama ilk kez böyle birşey gördüm, resmen hiçbir yasal dayanağı olmadan bir siteyi kapatmamızı istiyorlar ve aksi halde yasal işlem başlatılacağını söylüyorlar. Hem de mail bu saatte atılıyor.
Anlam veremedim???