Belli ki zamanı kısaltmak istemişler. Savcılık yolu ile size bilgi talebinde bulunduklarında zaman kaybı olacağından mail ile talepte bulunmuşlar. Haftasonu olması nedeniyle bu tarz bir yol izlemiş olabilirler diye düşünüyorum.
Ama tabi yazılı bilgi talebi olmadan herhangi bir işlem yapmamak gerekiyor.
Hocam durum çok daha karışık. Hiçbir emniyet görevlisinin hukuksuz şekilde böyle bir tehdit edebileceğini düşünmezdim. Bu zamana kadar 500 kere fax-mail-telefon yoluyla bilgi istemişlerdir ya da kapatma talep etmişlerdir ama her seferinde savcılık talimatı talep ettik ve her seferinde mecburen anlayışla karşılayıp daha sonra talimat yolladılar. Süreyi kısaltmak istiyor olsa bile bizim hakkımızda ne yasal işlemi başlatacakmış onu çok merak ediyorum.
Savcılık talimatı olmadan yürümez ki bu işler.. Yine geçen sene bir tanesi arayıp ofise 4 saat mesafedeki yere ifade vermeye çağırmıştı, gelmezseniz şöyle olur böyle olur diyordu ve savcılık talimatı yollamasını, aksi halde gelmeyeceğimi söyledim. Hiçbirşey diyemeden kapamıştı, işi hızlandırmaya çalışan bir polis memuruydu. Ama direk emniyet genel müdürlüğünden böyle bir yazı cidden enteresan, genel müdürlük böyle yapıyorsa sıradan karakol memuru neler yapar kim bilir.