• 14-07-2013, 13:49:27
    2 Yıllık bölümler için yaklaşık 15-20 tane tercih yaptım. Ancak tercihlerin doğruluğu hakkında daha doğru tercih verme hakkında hiçbir bilgim olmadığı ve tercih verme işleminin son günleri olduğu için acele etmem lazım.

Dün dershaneye gittim bana bu kağıdı verdiler burda gelebilecek bölümler var seçimini yap dediler.

Bende bu kağıtta benim puanımdan düşük olan yerlerden seçimimi yaptım ama herkes sıralamaya göre seçimini yap diyor. ağıtta sıralama konusunda hiçbir bilgi olmadığı ve benimde bilgim olmadığı için acil olarak ücretli yardım edecek birini arıyorum. pm atmanız yeterlidir.

Bugün okula gidip tercihleri teslim etmem gerek. tercih listem için pm atabilirsiniz.
  • 14-07-2013, 13:51:32
    Tercihleri kendimiz ösym aday işlemlerindende yolluyamaz mıyız hocam?
  • 14-07-2013, 13:52:41
    Hocam 2 yıllıkta sıralama baz alınmıyor. Alınıyor da sonradan. İlk olarak meslek liseliler yerleşir, yer kalırsa ve diğer seçenlerden puanın fazlaysa sen yerleşirsin.
  • 14-07-2013, 13:56:18
    LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tercihleri kendimiz ösym aday işlemlerindende yolluyamaz mıyız hocam?
    olabilir de korkuyorum valla şimdi bi yanlışlık yapsam 360 gün bizimkiler bana demediğini bırakmayacak. Burada yakın bir lise var ona gitmeyi düşünüyorum? inşallah bana kendi lisene git demezler

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:56:18 -->-> Daha önceki mesaj 13:55:21 --

zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam 2 yıllıkta sıralama baz alınmıyor. Alınıyor da sonradan. İlk olarak meslek liseliler yerleşir, yer kalırsa ve diğer seçenlerden puanın fazlaysa sen yerleşirsin.
    valla inşallah öyledir 20 tane tercih yapacam ilk 5'inden biri gelirse süper olur. bendeki kağıtta benden 7-8 puan düşük yerlere tercih verdim sırf gelsin diye yani tercihlerimde bi sıkıntı yok öyle mi ?

bendeki kağıdın ekran görüntüsü konuda var zaten?
  • 14-07-2013, 14:03:06
    Bana sorarsanda hocam %50 burslu tutacaktır senin 2 yıl tuttuğuna göre anladığım kadarıyla İstanbulda oturuyorsun ve İstanbul'da özel tercih et şehir dışında okudum masrafın gene aynı olacak.

Bunun yerine 500-600 lira özele verip okuman bence mantıklısı.Hem akşam evinde sıcak yemeğin olur.Ailene uzak olmassın.

He ben illede şehir dışına gidicem diyorsan kesinlikle seçimi yaparken okulu araştır ama ana kampüs hatasına düşme çoğu arkadaş buna düşer.

2 senelik mesela vize meslek yüksekokulu kesinlikle burası neresi nasıl yer okula bakma zaten 2 yıllıklar ilk okul gibidir genelde daha çok çevreyi araştır merkeze yakın olmasına dikkat et başarılar dostum.
  • 14-07-2013, 14:04:41
    ALem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olabilir de korkuyorum valla şimdi bi yanlışlık yapsam 360 gün bizimkiler bana demediğini bırakmayacak. Burada yakın bir lise var ona gitmeyi düşünüyorum? inşallah bana kendi lisene git demezler

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:56:18 -->-> Daha önceki mesaj 13:55:21 --

valla inşallah öyledir 20 tane tercih yapacam ilk 5'inden biri gelirse süper olur. bendeki kağıtta benden 7-8 puan düşük yerlere tercih verdim sırf gelsin diye yani tercihlerimde bi sıkıntı yok öyle mi ?

bendeki kağıdın ekran görüntüsü konuda var zaten?
    Hocam inan kontenjanın dolmasına göre yerleşeceğin için şuraya kesin yerleşirsin diyen biri çıkmaz. Olabilir deyip paranı alır anca destek alırsan. Yani şöyle tüyo vereyim. Gidip de izmir-istanbul-çanakkale-muğla taraflarındaki üni seçersen zor çıkar. Oralar insanın kafasında deniz kum güneş andırdığı için herkes tercih ediyor. Fakat gidip karaman, erzurum, ısparta, konya tercih ederen bir nebze daha şansın artar.
  • 14-07-2013, 14:13:07
    KIZILKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bana sorarsanda hocam %50 burslu tutacaktır senin 2 yıl tuttuğuna göre anladığım kadarıyla İstanbulda oturuyorsun ve İstanbul'da özel tercih et şehir dışında okudum masrafın gene aynı olacak.

Bunun yerine 500-600 lira özele verip okuman bence mantıklısı.Hem akşam evinde sıcak yemeğin olur.Ailene uzak olmassın.

He ben illede şehir dışına gidicem diyorsan kesinlikle seçimi yaparken okulu araştır ama ana kampüs hatasına düşme çoğu arkadaş buna düşer.

2 senelik mesela vize meslek yüksekokulu kesinlikle burası neresi nasıl yer okula bakma zaten 2 yıllıklar ilk okul gibidir genelde daha çok çevreyi araştır merkeze yakın olmasına dikkat et başarılar dostum.
    İstanbul'da oturmuyorum hocam orası uzun süredir öyle kalmış, değiştirmedim gitti pek umursamıyorum zaten profil ayarlarını.. haklısın merkeze yakın olmasına internette bakacam şimdi zaten, yorumun içinde çok teşekkür ederim. Bu arada özellerin fiyatı ne kadar bir bilginiz var mı? Valla hocam bi yer gelsinde para problem değil bizimkiler diyor yeter ki git oku okul olsun isterse Somali'de olsun yine gönderirler beni.
    zego adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam inan kontenjanın dolmasına göre yerleşeceğin için şuraya kesin yerleşirsin diyen biri çıkmaz. Olabilir deyip paranı alır anca destek alırsan. Yani şöyle tüyo vereyim. Gidip de izmir-istanbul-çanakkale-muğla taraflarındaki üni seçersen zor çıkar. Oralar insanın kafasında deniz kum güneş andırdığı için herkes tercih ediyor. Fakat gidip karaman, erzurum, ısparta, konya tercih ederen bir nebze daha şansın artar.
    Mersin, Konya, adıyaman, antep, aydın, urfa bu taraflara verdim inşallah gelirler
  • 14-07-2013, 14:15:06
    Hocam hangi ildesin ona göre araştırmanı yapabilirim.
  • 14-07-2013, 14:26:02
    KIZILKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam hangi ildesin ona göre araştırmanı yapabilirim.
    şu an Bursa'dayım ama bursa dışında olmasını istiyorum. Karadeniz, Doğu ve sahil kentleri hiç istemiyorum.

İlk tercihlerim : Antep ve Urfa orada akrabalar var hiç olmazsa onun dışında Aydın, Konya, Mersin, Hatay bu illerde tercih verdiğim iller arasında.

Sakin bir yer olsun merkeze yakın olsun başka birşey istemiyorum.