• 27-06-2013, 17:47:59
    CoRcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen hocam fazla hayal kurdugumuzdan kaynaklanıyor, beklentiler boşa çıkıyor. Neyse inş. size hayırlı olur Başkent üni. irtibatta kalalım.
    Sağolun hocam başarılar dilerim
  • 27-06-2013, 19:14:46
    Üyeliği durduruldu
    Onun acik ama nasil? meslekten birisi olarak soyluyorum ki okula bagli kalirsan olmaz. Surekli gelistirmen lazim kendini. Bunun yaninda okulun imkanlari da seni desteklemeli. Ucuncu sinifa gectim de asil mesele ikinci sinif bahar donemi ve sonrasinda basliyor. Varsa sormak istedigin sorabilirsin.
  • 27-06-2013, 19:20:56
    MusaitYerde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Onun acik ama nasil? meslekten birisi olarak soyluyorum ki okula bagli kalirsan olmaz. Surekli gelistirmen lazim kendini. Bunun yaninda okulun imkanlari da seni desteklemeli. Ucuncu sinifa gectim de asil mesele ikinci sinif bahar donemi ve sonrasinda basliyor. Varsa sormak istedigin sorabilirsin.
    Eyvallah üstadım seninle de irtibatta kalalım öğreneceğim çok şey var sizlerden çok teşekkür ederim inceliğinden ötürü.
  • 27-06-2013, 19:28:01
    Üyeliği durduruldu
    Kendini geliştir dostum. Aynı şeyi istiyoruz seninle. Ben şuanda bir yandan çalışıp bir yandan internet işlerine bakıp bir yandan da dershane de ders görüyorum. İnan kazanmak için elimden geleni yapıyorum. Ve kendime şunu soruyorum : Ben bu bölümü gerçekten kazanmak istiyor muyum ?

Eğer yanıtım evet ise ve ben çabalıyor isem bu bana yarar. Yok yere kendimi kandırıyor isem buda bana zarar.

Yani kısacası sen gerçekten istedikten, azmettikten ve çalıştıktan sonra gerisi boş .
  • 29-06-2013, 11:11:36
    bipixel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendini geliştir dostum. Aynı şeyi istiyoruz seninle. Ben şuanda bir yandan çalışıp bir yandan internet işlerine bakıp bir yandan da dershane de ders görüyorum. İnan kazanmak için elimden geleni yapıyorum. Ve kendime şunu soruyorum : Ben bu bölümü gerçekten kazanmak istiyor muyum ?

Eğer yanıtım evet ise ve ben çabalıyor isem bu bana yarar. Yok yere kendimi kandırıyor isem buda bana zarar.

Yani kısacası sen gerçekten istedikten, azmettikten ve çalıştıktan sonra gerisi boş .
    Bakalım hocam sonuçları bekliyoruz
  • 29-06-2013, 11:24:08
    Srdr beye kısmen de olsa katılıyorum.
    Şöyle ki normal eğitim almış bir elektronik mühendisi bilgisayar mühendisinin işi yapar ama bir bilgisayar mühendisinin elektronik mühendisinin işini yapabileceğini sanmıyorum.

Amaç programlama ya da algoritma ise bunu zaten elektrik elektronik makina matematik ya da fizik bölümleri alıyor.
    Diferansiyel dnklem, lineer cebir, soyut matematik ya da nesne yönelimli mühendisliklerin ortak dersleri.
    Peki bilgisayar mühendisliği ile elekronik ya da makina mühendisi arasındaki dersleri karşılaştırırsak bir elektrik elekronik ya da makina mühendisi hangi dersi kaçırmış olacak?
    Mobil uygulama ya da web programlama ya da ağ topolojisi ya da veritabanı gibi dersler derseniz onların 1 dönemde hepsini öğrenilir.
    Olur mu demeyin.
    Oluyor çunku teknik eğitim fakültesi mezun olanların 1 sene alacağı eğitim ile mühendis yapan bir YÖK böyle düşünüyor.
  • 29-06-2013, 11:30:44
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bahsettiğiniz üniveiteler kaliteli ama bu orada okuyan herkesin iş bulacağı , onların haricindeki üniversitede okuyanlarında iş bulamıyacağı anlamına gelmez. yine aynı şekilde Bir kişinin ygs ve lys göstermiş olduğu başarı , o kişinin okuduğu bölümde de aynı başarıyı göstereceği anlamına gelmez.

İş sizde biter , siz kendinizi geliştirdikten sonra her türlü kapıyı aralarsınız. Türkiye'deki büyük firmalarda çalışanların sadece oddü ve iti mezunu olmadığı bilinen bir şey , yine aynı şekilde yönetici pozisyonunda çalışan kişilerinde tamamının oddü , iti mezunu olmadığı ortada.

Oddü de veya itüde kaliteli eğitim verilebilir ama bu sizin profesiyonel bir yazılımcı olacağınız anlamına gelmez. Yine benim dediğim noktaya varırız , "İş sizde biter"
    YGS 2013 de 5000 küsürüncüydüm sınav sonucumda bir aksilik olmazsa inşallah ODTÜ bilgisayar yazmayı düşünüyorum.

İş sizde biter demişsiniz evet doğru iş kişide biter. Ama bahsettiğiniz kendini iyi üniversite dışında da geliştirme olayı o kadar kolay olsa herkes gider java, php, c++ kitabı alıp bilgisayar mühendisi olurdu.

Php kitabı alıp okuyup biraz tecrübe kazanıp en fazla r10 da bot satacak kadar yazılımcı olunabilir. Bununla bilgisayar mühendisliği aynı şey değil.

İlk mesajınızda "İşin özü şu , elektrik elektronik mühendisi , makine mühendisi kurslara gidip veya kitap setleri alıp kendini bilgisayar alanında geliştirebilir. Ama bir bilgisayarcı kendisini makine ve elektrik alanında kolay kolay geliştiremez." demişsiniz. Okuduğum liseye Özyeğin Üniversitesi tanıtıma gelmişti elektrik elektronik mühendisliği hocalarına "elektrik elektronik mühendisliği bilgisayar mühendisliğini kapsar şeklinde bir anlayış var bu ne kadar doğru?" diye sormuştum "Eğer bilgisayar alanında çalışmak istiyorsan elektrik elektronik mühendisliği okuyup zaman kaybetmene, işini zorlaştırmana gerek yok ikisi çok farklı alanlar" demişti.

Toplumda herkes bilgisayarla içli dışlı olduğu için saçma bir şekilde bilgisayar mühendislerinin yaptığı şeyleri kendilerinin de yapabileceğini düşünüyorlar. Bilgisayar mühendislerini format atan, program kuran, internet sitesi açan kişiler olarak zannettikleri için kendilerinin de yapabileceği iş olduğunu sanıyorlar.
  • 29-06-2013, 11:44:22
    adursun millet bol keseden sallamıyor.
    Tecrübe konuşuyor Örneğin mühendislik okuyan biri olarak ( bilgisayar) tavsiyem akademisyenlerden çok onların elinin altından geçenlere bak

Şu bir gerçek, bir kitap alarak bir web projesini yapamayabilirsin. Ama mühendislik okuduğunda seni o projeyi bitirmeye teşvik eden etkenler olacaktır. Örneği dersi geçmek gibi.
    Senin normal müşteriye 1 ay da zor yetiştireceğin web projesini ders kaygısı ile özellikle 0 almamak için 1 gece de bitirirsin. Yani kitapla çalışan birinin ünide okuyana farkı budur

ODTÜ deki eğitim farkı nedir bilmiyorum. Çünkü ODTÜ okumadım.
    Ama benim tahminim: ODTÜ'nün vermiş olduğu dil eğitimin iyi olması ve öğrencilerin kapasitelerin yüksek olması.
    Dil eğitimi alan öğrenci araştırmaya ağırlık verir. Türkçe 1 olan kaynak onlar için 100bindir. Heleki internet ile dünyaya erişimi tam olur. Hocalar da bu kadar donanımlı öğrenciyi değerlendirir ve işi yüzeysel anlatacağına derinlerine iner.

Ama bir başka üniversite de öğrenci araştırma yapmaz. ve donanımsızdır. Hoca detaya ineceğine geri besleme eğitimi ile öğrenciye yeninden mat ve fizik anlatır derken 4 yıl sonun da ben niye okumuşum bu bolumu dersiniz kendi kendinize.
  • 29-06-2013, 11:53:59
    milbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    adursun millet bol keseden sallamıyor.
    Tecrübe konuşuyor Örneğin mühendislik okuyan biri olarak ( bilgisayar) tavsiyem akademisyenlerden çok onların elinin altından geçenlere bak

Şu bir gerçek, bir kitap alarak bir web projesini yapamayabilirsin. Ama mühendislik okuduğunda seni o projeyi bitirmeye teşvik eden etkenler olacaktır. Örneği dersi geçmek gibi.
    Senin normal müşteriye 1 ay da zor yetiştireceğin web projesini ders kaygısı ile özellikle 0 almamak için 1 gece de bitirirsin. Yani kitapla çalışan birinin ünide okuyana farkı budur

ODTÜ deki eğitim farkı nedir bilmiyorum. Çünkü ODTÜ okumadım.
    Ama benim tahminim: ODTÜ'nün vermiş olduğu dil eğitimin iyi olması ve öğrencilerin kapasitelerin yüksek olması.
    Dil eğitimi alan öğrenci araştırmaya ağırlık verir. Türkçe 1 olan kaynak onlar için 100bindir. Heleki internet ile dünyaya erişimi tam olur. Hocalar da bu kadar donanımlı öğrenciyi değerlendirir ve işi yüzeysel anlatacağına derinlerine iner.

Ama bir başka üniversite de öğrenci araştırma yapmaz. ve donanımsızdır. Hoca detaya ineceğine geri besleme eğitimi ile öğrenciye yeninden mat ve fizik anlatır derken 4 yıl sonun da ben niye okumuşum bu bolumu dersiniz kendi kendinize.
    Ben ODTÜ bir numara ODTÜ dışında okuyanlar bilgisayar mühendisi olamaz demiyorum ki. Ortalama bir üniversitede bölümünü seven, öğrenmek isteyen herkes istediğini başarabilir.

Ben "elektrik elektronik, makine oku bilgisayar zaten elinin altında" şeklinde yazanların bol keseden salladığını düşünüyorum. Elektrik elektronik mühendisliği tıp kadar ağırken, ODTÜ makineden mezun olamadığı için intihar edenler varken bu kişiler nasıl bir yandan da bilgisayarda kendilerini geliştirecekler?