milbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adursun millet bol keseden sallamıyor.
Tecrübe konuşuyor Örneğin mühendislik okuyan biri olarak ( bilgisayar) tavsiyem akademisyenlerden çok onların elinin altından geçenlere bak

Şu bir gerçek, bir kitap alarak bir web projesini yapamayabilirsin. Ama mühendislik okuduğunda seni o projeyi bitirmeye teşvik eden etkenler olacaktır. Örneği dersi geçmek gibi.
Senin normal müşteriye 1 ay da zor yetiştireceğin web projesini ders kaygısı ile özellikle 0 almamak için 1 gece de bitirirsin. Yani kitapla çalışan birinin ünide okuyana farkı budur

ODTÜ deki eğitim farkı nedir bilmiyorum. Çünkü ODTÜ okumadım.
Ama benim tahminim: ODTÜ'nün vermiş olduğu dil eğitimin iyi olması ve öğrencilerin kapasitelerin yüksek olması.
Dil eğitimi alan öğrenci araştırmaya ağırlık verir. Türkçe 1 olan kaynak onlar için 100bindir. Heleki internet ile dünyaya erişimi tam olur. Hocalar da bu kadar donanımlı öğrenciyi değerlendirir ve işi yüzeysel anlatacağına derinlerine iner.

Ama bir başka üniversite de öğrenci araştırma yapmaz. ve donanımsızdır. Hoca detaya ineceğine geri besleme eğitimi ile öğrenciye yeninden mat ve fizik anlatır derken 4 yıl sonun da ben niye okumuşum bu bolumu dersiniz kendi kendinize.
Ben ODTÜ bir numara ODTÜ dışında okuyanlar bilgisayar mühendisi olamaz demiyorum ki. Ortalama bir üniversitede bölümünü seven, öğrenmek isteyen herkes istediğini başarabilir.

Ben "elektrik elektronik, makine oku bilgisayar zaten elinin altında" şeklinde yazanların bol keseden salladığını düşünüyorum. Elektrik elektronik mühendisliği tıp kadar ağırken, ODTÜ makineden mezun olamadığı için intihar edenler varken bu kişiler nasıl bir yandan da bilgisayarda kendilerini geliştirecekler?