Hocam bahsettiğiniz üniveiteler kaliteli ama bu orada okuyan herkesin iş bulacağı , onların haricindeki üniversitede okuyanlarında iş bulamıyacağı anlamına gelmez. yine aynı şekilde Bir kişinin ygs ve lys göstermiş olduğu başarı , o kişinin okuduğu bölümde de aynı başarıyı göstereceği anlamına gelmez.
İş sizde biter , siz kendinizi geliştirdikten sonra her türlü kapıyı aralarsınız. Türkiye'deki büyük firmalarda çalışanların sadece oddü ve iti mezunu olmadığı bilinen bir şey , yine aynı şekilde yönetici pozisyonunda çalışan kişilerinde tamamının oddü , iti mezunu olmadığı ortada.
Oddü de veya itüde kaliteli eğitim verilebilir ama bu sizin profesiyonel bir yazılımcı olacağınız anlamına gelmez. Yine benim dediğim noktaya varırız ,
"İş sizde biter"
YGS 2013 de 5000 küsürüncüydüm sınav sonucumda bir aksilik olmazsa inşallah ODTÜ bilgisayar yazmayı düşünüyorum.
İş sizde biter demişsiniz evet doğru iş kişide biter. Ama bahsettiğiniz kendini iyi üniversite dışında da geliştirme olayı o kadar kolay olsa herkes gider java, php, c++ kitabı alıp bilgisayar mühendisi olurdu.
Php kitabı alıp okuyup biraz tecrübe kazanıp en fazla r10 da bot satacak kadar
yazılımcı olunabilir. Bununla bilgisayar mühendisliği aynı şey değil.
İlk mesajınızda "
İşin özü şu , elektrik elektronik mühendisi , makine mühendisi kurslara gidip veya kitap setleri alıp kendini bilgisayar alanında geliştirebilir. Ama bir bilgisayarcı kendisini makine ve elektrik alanında kolay kolay geliştiremez." demişsiniz. Okuduğum liseye Özyeğin Üniversitesi tanıtıma gelmişti elektrik elektronik mühendisliği hocalarına "elektrik elektronik mühendisliği bilgisayar mühendisliğini kapsar şeklinde bir anlayış var bu ne kadar doğru?" diye sormuştum "Eğer bilgisayar alanında çalışmak istiyorsan elektrik elektronik mühendisliği okuyup zaman kaybetmene, işini zorlaştırmana gerek yok ikisi çok farklı alanlar" demişti.
Toplumda herkes bilgisayarla içli dışlı olduğu için saçma bir şekilde bilgisayar mühendislerinin yaptığı şeyleri kendilerinin de yapabileceğini düşünüyorlar. Bilgisayar mühendislerini format atan, program kuran, internet sitesi açan kişiler olarak zannettikleri için kendilerinin de yapabileceği iş olduğunu sanıyorlar.