• 03-05-2013, 11:09:51
    Üyeliği durduruldu
    Selamun Aleyküm Hayırlı Cumalar Arkadaşlar.

Ne olursa olsun, Cuma Namazı'na gitmemezlik yapmıyoruz.

(5) Cuma Namazını Terketmenin Cezası!

(362) Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Cuma namazına gelmeyen kimseler için:

‘Yemin olsun ki; birisine emredeyim insanlara namaz kıldırsın, sonra Cuma namazına gelmeyen kimselerin evlerini kendileri orada iken yakıvereyim istedim’ buyurdu.”

Müslim 652/254, Ahmed 3743, 3816, 4007, 4295, 4398, Albânî Cami 5142

(363) Abdullah ibni Ömer ve Ebu Hureyre (Radiyallahu Anhum) şöyle dediler:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i şöyle derken işittik:

‘Bir takım insanlar Cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah onların kalplerini muhakkak mühürleyecek de kendileri gafillerden olacaklardır!’ buyuruyordu.”

Müslim 865/40, Nesei 3/88, İbni Hibban 2785, Begavi 1054, Ahmed 2132

Alıntıdır
  • 03-05-2013, 11:30:54
    Kendimi de işin içine katarak konuşuyorum, Cuma namazı kılarak kendimizi müslüman zannediyoruz, malesef..
    Namaz ile ilgili paylaşımlar da yapabilirsek ilgili arkadaslara faydalı olacağını düşünüyorum. Belki de bi burada paylaşılan bir konu onlarca insanın hayatını değiştirecek.
    Allah(cc)'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar..

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
  • 03-05-2013, 12:28:06
    Bugün gitmek istemiyordum, özel nedenlerden dolayı

Şimdi gitmeme vesile oluyorsunuz. Allah razı olsun
  • 03-05-2013, 12:36:22
    YavuzSelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendimi de işin içine katarak konuşuyorum, Cuma namazı kılarak kendimizi müslüman zannediyoruz, malesef..
    Namaz ile ilgili paylaşımlar da yapabilirsek ilgili arkadaslara faydalı olacağını düşünüyorum. Belki de bi burada paylaşılan bir konu onlarca insanın hayatını değiştirecek.
    Allah(cc)'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar..

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
    sadece cuma namazi deyil, malasef bizim ülkemizde türk'sün yaa? - tamam müslümansin zaten cennete gidecez biz - anlayişi mevcut. insanlarimiz malasef cehalet içinde.

Sorsan iran ülkesini herkez müslüman zanneder ama bilmezlerki % 80'i Kuran-ı kerim'in birçok ayetini yok sayar. Allah 'in ayetlerini deyil yok sayanlar, tefsir'ini bile yanliş yapan dinden ciktiğini kimse bilmez mesela?

Bizim ülkemizdede durum farkli deyil, namaz kıl, oruç tut, hacca git '' cennetliksin '' diye bilirler. ama kimse namazda okuduğu dua'larin anlamini merak etmez. Kuran-i kerim okumayi öğrenirler ama tecvid'i öğrenmezler bilmezlerki tecvid'siz okunan kuran mealde her yöne gider.

İnsanlar hayatlarindaki kullanma klavuzunu (Kuran-ı Kerim) bilseler nasil müslüman olduklarini anlicaklar ama o kullanma klavuzunu unutmuş insanlar aslinda unutulan bu deyil unutulan nemi?

nerden geldiğimiz? ne yapmaliyiz? nereye gideceğimiz? bu soruları ne zaman kendimize içtenlikle sorabilirsek o zaman hayat bizi Kuran-ı Kerim 'e götürecektir, cünkü tek cevabimiz ordadir.

Cennet mükemmel biryerdir dimi herkez bilir, aşşa yukari en küçük güzelliklerini bile düşündüğümüzde aklımız almaz, peki hiç merak ettinizmi bu kadar büyük yere bu kadar basit girebilirmiyiz biz?

Söylenecek çok söz var ama yazdıklarım buradakileri sadece 5 bilemedin 10 dakika düşündürür fazlasindaysa şeytan devreye girer.
  • 03-05-2013, 13:51:57
    Üyeliği durduruldu
    on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bugün gitmek istemiyordum, özel nedenlerden dolayı

Şimdi gitmeme vesile oluyorsunuz. Allah razı olsun
    Üstad gerçekten çok memnun oldum, aracı olduğum için. Allah kabul etsin Cumamızı Arkadaşlar.

LameXx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sadece cuma namazi deyil, malasef bizim ülkemizde türk'sün yaa? - tamam müslümansin zaten cennete gidecez biz - anlayişi mevcut. insanlarimiz malasef cehalet içinde.

Sorsan iran ülkesini herkez müslüman zanneder ama bilmezlerki % 80'i Kuran-ı kerim'in birçok ayetini yok sayar. Allah 'in ayetlerini deyil yok sayanlar, tefsir'ini bile yanliş yapan dinden ciktiğini kimse bilmez mesela?

Bizim ülkemizdede durum farkli deyil, namaz kıl, oruç tut, hacca git '' cennetliksin '' diye bilirler. ama kimse namazda okuduğu dua'larin anlamini merak etmez. Kuran-i kerim okumayi öğrenirler ama tecvid'i öğrenmezler bilmezlerki tecvid'siz okunan kuran mealde her yöne gider.

İnsanlar hayatlarindaki kullanma klavuzunu (Kuran-ı Kerim) bilseler nasil müslüman olduklarini anlicaklar ama o kullanma klavuzunu unutmuş insanlar aslinda unutulan bu deyil unutulan nemi?

nerden geldiğimiz? ne yapmaliyiz? nereye gideceğimiz? bu soruları ne zaman kendimize içtenlikle sorabilirsek o zaman hayat bizi Kuran-ı Kerim 'e götürecektir, cünkü tek cevabimiz ordadir.

Cennet mükemmel biryerdir dimi herkez bilir, aşşa yukari en küçük güzelliklerini bile düşündüğümüzde aklımız almaz, peki hiç merak ettinizmi bu kadar büyük yere bu kadar basit girebilirmiyiz biz?

Söylenecek çok söz var ama yazdıklarım buradakileri sadece 5 bilemedin 10 dakika düşündürür fazlasindaysa şeytan devreye girer.
    Kısaca, Cahiliyet hocam başka bir şey değil
  • 03-05-2013, 14:51:13
    LameXx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Tevcidli Kuran öğrenin diyenin kendi anadilini ne düzeyde kullanabildiği ortada...
    Milletin dini diyaneti ile uğraşacağınıza kendi hayatınıza bakın.
    Türkçeniz yerlerde geziyor, siz millete din, tevcidli Kuran öğretme derdindesiniz.
    Hayırlı cumalar...
  • 03-05-2013, 14:54:42
    Hayırlı bereketli cumalar.
    Cumanız Mübarek olsun.
  • 03-05-2013, 16:48:48
    Uzun süredir cuma'ya gitmiyordum bu sabah abdestimi aldım ve öğlen vakti olunca cumaya gittim ve çok mutlu oldum fakat r10 da böyle dinsel konuları pek sevmiyorum konu belki bilgilendirme amaçlı olabilir fakat burası bir webmaster forumu bu konulardan yüz bulan insanlar bazı konulara da sataşa biliyor ve kendileri hacı / hoca kesilip millete din dersi veriyorlar. En yakın tarihten örnek Aforizma , sürekli bana laf atmalarıyla milletin inançlarını hiçe sayarak din din diye milleti artık bıktırmasıyla , forum içi huzuru bozmasından dolayı şikayet ettim ve forumdan 3 gün uzaklaştırıldı.
    Her neyse asıl sorum konuda şu dikkatimi çekti ya ben yanlış okudum ya yanlış anladım ya da bir bilgisizliğim var o yüzden bana açıklarsanız çok sevinirim

Alıntı
    ‘Yemin olsun ki; birisine emredeyim insanlara namaz kıldırsın, sonra Cuma namazına gelmeyen kimselerin evlerini kendileri orada iken yakıvereyim istedim’ buyurdu.”
    Burada ki bu söz kuran-ı kerimden mi alıntı ? , ve burada anladığım kadarıyla (yanlış anlamış olabilirim o yüzden soruyorum ) cumaya gitmeyen kişinin evini yakı vereyim gibi bir şey anlatılmak isteniyor ? Eğer böyle bir şey anlatılıyorsa bu vahşiliğin , başkasının inancına saygı duymamazlığın , yani nasıl tarif ediyim çok kötü bir şeydir. Umarım anladığım anlamda değildir de yüzüm kızarır çünkü gerçekten öyleyse bu sözü söyleyen kişi nasıl bir din anlayışı vardır veya kuran-ı kerimde yazıyor ise aklımdaki tüm denge yerinden oynar , biri açıklarsa çok memnun olurum

Herkese hayırlı cumalar
  • 03-05-2013, 16:57:38
    Türkçe konuşmayı bilmeyen Türkçe dilde fetva veriyor