Kendimi de işin içine katarak konuşuyorum, Cuma namazı kılarak kendimizi müslüman zannediyoruz, malesef..
Namaz ile ilgili paylaşımlar da yapabilirsek ilgili arkadaslara faydalı olacağını düşünüyorum. Belki de bi burada paylaşılan bir konu onlarca insanın hayatını değiştirecek.
Allah(cc)'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar..
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
sadece cuma namazi deyil, malasef bizim ülkemizde türk'sün yaa? - tamam müslümansin zaten cennete gidecez biz - anlayişi mevcut. insanlarimiz malasef cehalet içinde.
Sorsan iran ülkesini herkez müslüman zanneder ama bilmezlerki % 80'i Kuran-ı kerim'in birçok ayetini yok sayar. Allah 'in ayetlerini deyil yok sayanlar, tefsir'ini bile yanliş yapan dinden ciktiğini kimse bilmez mesela?
Bizim ülkemizdede durum farkli deyil, namaz kıl, oruç tut, hacca git '' cennetliksin '' diye bilirler. ama kimse namazda okuduğu dua'larin anlamini merak etmez. Kuran-i kerim okumayi öğrenirler ama tecvid'i öğrenmezler bilmezlerki tecvid'siz okunan kuran mealde her yöne gider.
İnsanlar hayatlarindaki kullanma klavuzunu (Kuran-ı Kerim) bilseler nasil müslüman olduklarini anlicaklar ama o kullanma klavuzunu unutmuş insanlar aslinda unutulan bu deyil unutulan nemi?
nerden geldiğimiz? ne yapmaliyiz? nereye gideceğimiz? bu soruları ne zaman kendimize içtenlikle sorabilirsek o zaman hayat bizi Kuran-ı Kerim 'e götürecektir, cünkü tek cevabimiz ordadir.
Cennet mükemmel biryerdir dimi herkez bilir, aşşa yukari en küçük güzelliklerini bile düşündüğümüzde aklımız almaz, peki hiç merak ettinizmi bu kadar büyük yere bu kadar basit girebilirmiyiz biz?
Söylenecek çok söz var ama yazdıklarım buradakileri sadece 5 bilemedin 10 dakika düşündürür fazlasindaysa şeytan devreye girer.