Güvenlik yazılımları geliştiricisi Kaspersky, alt yapı sorunlarını çözmek için kendi işletim sistemini geliştirecek. Daha önce kullandığı işletim sisteminin alt yapısındaki sorunlardan
bıkan Kaspersky artık kendi işletim sistemini kurarak bu sorunlardan kurtulmayı amaçlıyor.
Şirketin başındaki isim Eugene Kaspersky yaptığı açıklamada, "Kaspersky OS'in nükleer santraller, ulaşım denetleme tesisleri, telekomünikasyon sistemleri ve benzeri kritik öneme sahip endüstri ve altyapılarda kullanılacağı" söyledi. Kaspersky OS kullanmak isteyen kurumun ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilecek. Bu özelliştirme için ise Eugene, "Half-Life oynayıp, tatil videolarınızı düzenleyeceğiniz ya da sosyal medyada laklak yapabileceğiniz bir işletim sistemi değil" dedi.
İşletim sisteminde üçüncü parti kodları çalıştırılamayacak ve bu sayede saldırganların en çok kullandığı yöntemler otomatik olarak devredışı kalacak. Eugene Kaspersky güvenlik amaçlı daha fazla bilgi vermezken, sistemin ne zaman kullanıma hazır olacağı ise açıklanmadı.
kaynak
Kaspersky kendi işletim sistemini kurmaya hazırlanıyor
0
●670