Merhaba
Şimdi bir menüm var onun üzerinde mouse 3 saniye durur ise açılmasını istiyorum,ama mesela 3 saniye durmadı 3 saniye durmadan mouse u çekti kullanıcı o bölgene o zaman açılmamalı.Bu yüzden settimeout ile yapamadım.Bu dediğim gibi nasıl yaparım ?
Bekletme Nasıl Yaparım ?
4
●938
- 08-01-2013, 21:54:38Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.javascriptin temel timeout methodu ile yapabilirsin.Üzerine geldiğinde kısmını mouseover fonksyionu yardımıyla ypaıcaksın
setTimeout(fonksiyon,milisaniye);
atıyorum ;
(selector).mouseover(function(){ var isWaited = false; setTimeout(function(){ isWaited = true; },3000); /** * isWaited=true olduysa 3 saniye beklemiştir kalan fonksiyonlarımızı yerine getirebiliriz. */ });gibi bir bakış açısı ile çözebilirsin. - 09-01-2013, 11:48:33O şekilde olmuyor settimeout kodu bekletmiyor altındaki satırlar hemen çalıştığı için isWaited hep false kalmış gibi oluyorblacksta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Edit:Şu şekilde yaptım
$('.headergenel').mouseover(function(){ t=setTimeout(function(){ ayarlargoster(1); },300); }); $('.headergenel').mouseout(function(){ clearTimeout(t); }); - 10-01-2013, 18:23:15Kodu denememiştim ancak aşağıda yazdığım net bir şekilde çalışıyor.İyi çalışmalar
$(document).ready(function(){ $('.sub_header').hide(); $('.header_genel').mouseover(function(){ setTimeout(function(){ $('.sub_header').slideDown(); },3000); $('.header_genel .sub_header').mouseout(function(){ $('.sub_header').slideUp(); }); }); });