• 18-10-2012, 14:12:36
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar sizce bu ürün nasıl? Bayramda laptop alacağım kampanya ile 1500 liraya falan geliyor bu laptop. Ne dersiniz sizce iyi mi? Oyun konusunda sıkıntı yaratır mı(En yüksek ayarlarda)? Birde şarjı çabuk bitiyor mu onu nereden öğrenebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

http://www.vatanbilgisayar.com/Noteb...spx?I_ID=62532

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Numarası 3210M
    İşlemci Hızı 2.5 GHz
    İşlemci Hızı(Turbo Boost) 3.1 MHz
    Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Ekran Kartı Markası AMD
    VGA Chipset Modeli HD7670M
    Ekran Boyu 15.6 inch
    Monitör Tipi LED
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW
    İşletim Sistemi 7 Home Basic 64 Bit Tr
    Ağırlık 2.48 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
    Bağlantı Özellikleri USB, Bluetooth
  • 18-10-2012, 14:28:57
    Hocam size bir tavsiyem alıyorsanız İ7 alın ve performansı siz kendiniz göreceksiniz.Biraz daha fazladır fiyatı fakat i7 başka.Ayrıca HP alan kimse memnun kalmıyor ona göre hareket edin.Çok sorun çıkartıyor.Önerimdir : Samsung - Apple - Acerdan şaşmayın.

Samsung R580 kullanıcısıyım 2.5 yıl oldu 0 sorun ayrıca acayip hızlı (i3 olmasına karşın)
  • 18-10-2012, 14:35:28
    Üyeliği durduruldu
    t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam size bir tavsiyem alıyorsanız İ7 alın ve performansı siz kendiniz göreceksiniz.Biraz daha fazladır fiyatı fakat i7 başka.Ayrıca HP alan kimse memnun kalmıyor ona göre hareket edin.Çok sorun çıkartıyor.Önerimdir : Samsung - Apple - Acerdan şaşmayın.

Samsung R580 kullanıcısıyım 2.5 yıl oldu 0 sorun ayrıca acayip hızlı (i3 olmasına karşın)
    Hocam bildiğim kadarıyla i7 olup i5'in çoğu model işlemcisinden kötü olanlar var. Önemli olan modelleri diye duydum. i5, i7 pek önemli değilmiş.

Dediğiniz gibi şimdi biraz araştırdım ve HP'de çok fazla sorun yaşayan var. Acer ve Samsung'a bakacağım şimdi. Şuan araştırma aşamasındayım. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.
  • 18-10-2012, 14:51:17
    Bekq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bildiğim kadarıyla i7 olup i5'in çoğu model işlemcisinden kötü olanlar var. Önemli olan modelleri diye duydum. i5, i7 pek önemli değilmiş.

Dediğiniz gibi şimdi biraz araştırdım ve HP'de çok fazla sorun yaşayan var. Acer ve Samsung'a bakacağım şimdi. Şuan araştırma aşamasındayım. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.
    Size tavsiyem Samsung r580 serisini inceleyin.Hem şık hem zarif hem performans açısından müthiş.Ben teşekkür ederim.
  • 18-10-2012, 20:54:00
    Üyeliği durduruldu
    Çok araştırdım valla fiyat ve performans olarak bundan iyi bulamadım. Bundan daha ucuzu var ama daha kötü performanslı, bundan daha performanslısı var ama daha pahalı. Denge yok

Öneri var mı arkadaşlar?

http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/...pmu209951.html

Şu mesela çok iyi ama bunu bulmak zor olacak. Anca internetten sipariş vermek lazım. Sanırım bekleyeceğim 1-2 ay.

Fiyat/Performans olarak bu da çok iyi: http://www.pcdepo.com/page.php?act=u...21f45-notebook
  • 30-10-2012, 15:43:46
    Üyeliği durduruldu
    Lenovo Z580 modelini aldım arkadaşlar. Yakında zamanda laptop alacak olan varsa ve 1500 TL falan bütçesi varsa tavsiye ederim bu laptop'u.
  • 30-10-2012, 16:58:23
    Lenovo Z580 modelini aldım arkadaşlar. Yakında zamanda laptop alacak olan varsa ve 1500 TL falan bütçesi varsa tavsiye ederim bu laptop'u.
    Dell kullanıcısıyım 5520 yada z580 modelini almayı düşünüyorum hocam siz araştırmışsınızdır ne diyosun?
  • 30-10-2012, 18:29:45
    Üyeliği durduruldu
    bluefb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dell kullanıcısıyım 5520 yada z580 modelini almayı düşünüyorum hocam siz araştırmışsınızdır ne diyosun?
    5520 eğer yanlış bilmiyorsam HD7670M ekran kartına sahip. 7670, GT630M'den iyi fakat GT635M'den kötü. Yinede birbirleriyle çok benzer kartlar. Kartların oyun performansları hemen hemen aynı.

Dell'in kasası gerçekten çok iyiymiş okuduğuma göre. Oysa Lenovo kasa bakımından adeta hayal kırıklığı. Yani yere düşse hemen kırılır diye düşünüyorum.

Fakat Dell'in ısınma sorunu olduğunu ve oyunlarda performans konusunda sıkıntılar yarattığını okudum. Bu sebeple ben Dell almadım. Lenovo'da Isı Sarfiyatı modu var. Oyundayken bile elinize en ufak sıcaklık gelmiyor. Ben W8 olarak aldım Isı sarfiyatı ayarı yok W8'de ve oyunları uzun süre oynayınca sol elinize sıcaklık geliyor. W8 alırsanız ve sık oyun oynuyorsanız soğutucuyu kesinlikle tavsiye ederim.

Hız konusunda sıkıntı yok. Lenovo'yı şiddetle tavsiye ederim. Programların açılış hızları, yüklenme hızları insan üstü Ayrıca Dolby ses sistemi olduğundan %50 seste bile piyasadaki çoğu laptop'un %100 sesinden daha çok ses çıkarıyor. Ben %100 açamadım henüz çok fazla ses oluyor

Tuşları olsun, ekranın renginin kalitesi olsun Lenovo hep 1 adım önde. Dediğim gibi tek sıkıntı kasası. Dell'in kasası aşırı kaliteli. Lenovo ise çok basit kalıyor.

Lenova Z580'in i7'li, i5'li modeli var. Benim aldığım:

i5 3210M
    8 GB DDR3 Ram
    1 TB HDD
    GT635M Ekran kartı

Denediğim oyunlar:
    League of Legends (Tamamı full ayarlarda FPS: 60 yani kasma yok)
    Pes 13 (Tamamı full ayarlarda inanılmaz akıcı(FPS bakmadım fakat 80 üstü olduğunu düşünüyorum))

Saatlerdir makale yazıyorum kafa gitti. Sürç-i lisan ettiysek affola
  • 30-10-2012, 19:04:12
    5520 eğer yanlış bilmiyorsam HD7670M ekran kartına sahip. 7670, GT630M'den iyi fakat GT635M'den kötü. Yinede birbirleriyle çok benzer kartlar. Kartların oyun performansları hemen hemen aynı.

Dell'in kasası gerçekten çok iyiymiş okuduğuma göre. Oysa Lenovo kasa bakımından adeta hayal kırıklığı. Yani yere düşse hemen kırılır diye düşünüyorum.

Fakat Dell'in ısınma sorunu olduğunu ve oyunlarda performans konusunda sıkıntılar yarattığını okudum. Bu sebeple ben Dell almadım. Lenovo'da Isı Sarfiyatı modu var. Oyundayken bile elinize en ufak sıcaklık gelmiyor. Ben W8 olarak aldım Isı sarfiyatı ayarı yok W8'de ve oyunları uzun süre oynayınca sol elinize sıcaklık geliyor. W8 alırsanız ve sık oyun oynuyorsanız soğutucuyu kesinlikle tavsiye ederim.

Hız konusunda sıkıntı yok. Lenovo'yı şiddetle tavsiye ederim. Programların açılış hızları, yüklenme hızları insan üstü Ayrıca Dolby ses sistemi olduğundan %50 seste bile piyasadaki çoğu laptop'un %100 sesinden daha çok ses çıkarıyor. Ben %100 açamadım henüz çok fazla ses oluyor

Tuşları olsun, ekranın renginin kalitesi olsun Lenovo hep 1 adım önde. Dediğim gibi tek sıkıntı kasası. Dell'in kasası aşırı kaliteli. Lenovo ise çok basit kalıyor.

Lenova Z580'in i7'li, i5'li modeli var. Benim aldığım:

i5 3210M
    8 GB DDR3 Ram
    1 TB HDD
    GT635M Ekran kartı

Denediğim oyunlar:
    League of Legends (Tamamı full ayarlarda FPS: 60 yani kasma yok)
    Pes 13 (Tamamı full ayarlarda inanılmaz akıcı(FPS bakmadım fakat 80 üstü olduğunu düşünüyorum))

Saatlerdir makale yazıyorum kafa gitti. Sürç-i lisan ettiysek affola
    Ne diyim çok teşekkür ederim zahmet edip yazmışsın.Açıkçası dell 5010 kullanıyorum kasası çok güzel evet ama garantisi bitmeden yenisini almayı düşünüyorum.Farklılık olsun diye lenovo alıp denemek istiyorum.Bakalım satışa koydum ilgilenenler var 2-3 güne alırım artık son kez karar verip.

Son olarak kaça aldınız ve nereden söylerseniz iyi bir tavsiye olacak