5520 eğer yanlış bilmiyorsam HD7670M ekran kartına sahip. 7670, GT630M'den iyi fakat GT635M'den kötü. Yinede birbirleriyle çok benzer kartlar. Kartların oyun performansları hemen hemen aynı.
Dell'in kasası gerçekten çok iyiymiş okuduğuma göre. Oysa Lenovo kasa bakımından adeta hayal kırıklığı. Yani yere düşse hemen kırılır diye düşünüyorum.
Fakat Dell'in ısınma sorunu olduğunu ve oyunlarda performans konusunda sıkıntılar yarattığını okudum. Bu sebeple ben Dell almadım. Lenovo'da Isı Sarfiyatı modu var. Oyundayken bile elinize en ufak sıcaklık gelmiyor. Ben W8 olarak aldım Isı sarfiyatı ayarı yok W8'de ve oyunları uzun süre oynayınca sol elinize sıcaklık geliyor. W8 alırsanız ve sık oyun oynuyorsanız soğutucuyu kesinlikle tavsiye ederim.
Hız konusunda sıkıntı yok. Lenovo'yı şiddetle tavsiye ederim. Programların açılış hızları, yüklenme hızları insan üstü

Ayrıca Dolby ses sistemi olduğundan %50 seste bile piyasadaki çoğu laptop'un %100 sesinden daha çok ses çıkarıyor. Ben %100 açamadım henüz çok fazla ses oluyor
Tuşları olsun, ekranın renginin kalitesi olsun Lenovo hep 1 adım önde. Dediğim gibi tek sıkıntı kasası. Dell'in kasası aşırı kaliteli. Lenovo ise çok basit kalıyor.
Lenova Z580'in i7'li, i5'li modeli var. Benim aldığım:
i5 3210M
8 GB DDR3 Ram
1 TB HDD
GT635M Ekran kartı
Denediğim oyunlar:
League of Legends (Tamamı full ayarlarda FPS: 60 yani kasma yok)
Pes 13 (Tamamı full ayarlarda inanılmaz akıcı(FPS bakmadım fakat 80 üstü olduğunu düşünüyorum))
Saatlerdir makale yazıyorum kafa gitti. Sürç-i lisan ettiysek affola