- Tanrı'nın insan tarafından uydurulmuş bir yücelik olduğunu, bu kavramın temsil ettiği yaşam anlayışının ise temelli olarak varoluşa karşıt olduğunu düşünen Nietzsche, Tanrı'nın öldürülüşünü, yaşamı yeniden anlamlandırmak, değerleri yeniden değerlendirmek ve yaratmak için bir şans olarak görür. İnsan bu ölümü büyük bir reddedişe ve kendi üzerinde yeni bir zafere dönüştürmelidir, yoksa anlamsızlığın ve yokluğun içinde yaşamakla bunun bedelini ödeyecektir. Nietzsche, Tanrı'nın ölümüyle üst-insan'a giden yolun açıldığını, bu şansın değerlendirilmesi gerektiğini düşünmektedir.
- İnsanın özgürlüğü kurtarılacaksa Tanrı ölmek zorundadır.
- Seçenek açıktır; boyun eğmek söz konusu değildir. Tanrı ile birlikte insan bir köle olarak kalacaktır ve özgürlük sadece boş bir sözcük olarak kalacaktır. Sadece Tanrı’nın olmadığı özgürlük anlam kazanmaya başlar.
- evet nietzsche ateist idi ancak bu laf ateistliğini vurgulamak için değildir.
-
Bunlar küçük derlemeler ve benim görüşüm bu filozofun düşünceleri saçmalık tanrı öldü nedemek tanrı öldüğünde çokmu rahat yaşanacak örf adetlerinden , dini yasak ve sakıncalardan , Allah Korkusu Olmadan çokmu rahat bir yaşam yaşanacak işde size bir kaç örnek Satanistler Allah yokdur, Kitap Yoktur , Din yoktur, Serbestlik çoktur bumudur , Dinsizlik Çokmu Güzeldirki Diye Düşünenlere Kesinlikle Değildir Diyebiliriz
Çünki bunu bize İslamiyet En iyi şekilde öretmişdir.
Ve Tanrı Ölmemiş Ölen Sadece Kendisiymiş....