Bu programı yapmak mümkün mü tam bilemiyorum ama ben anlatayım olayı. Site: www.bedava3ginternet.com bu site dedicated ip kullanıyor ve proxy scripti kurulmuş. Tarayıcıya vekil sunucu ayarı yapınca ( vekil sunucu: www.bedava3ginternet.com Port:80) adres çubuğuna live.vodafone.com yazılıyor ve akabinde proxy üzerinden www.bedava3ginternet.com otomatik olarak önümüze geliyor. O sitedeki ktucuklada istediğimiz siteye bağlanıyoruz. Buraya kadar herşey tamam.
Peki;
www.gizlen.net VPN programı gibi bir program yapılsa, kişi o programı kurunca tarayıcıya vekil sunucu ayarı yapmadan direkt bilgisayarın bir dosyasına falan bu ayar işlense ve kişide vekil sunucu ile uğraşmış olmadan ++++ msn gibi interneti kullanan yazılımlarıda kullanabilse. (bedava3ginternet.com ile sadece tarayıcı üstünden internet hizmeti alınıyor) bu program ile tam bir internet hizmeti almak istiyorum. Biraz uzun oldu çünkü, ne nedir tam bilemediğimden. Bu mümkün mü?
Program Yaptırılacak
4
●636
- 21-08-2012, 11:47:31bu kayıtlar registry da tutuluyor.
a.) Araçlar > Seçenekler > Ağ > Ayarlar > Vekil Sunucuyu Elle Ayarla
b.) HTTP Vekil Sunucusu: www.bedava3ginternet.com PORT: 80
burada yapılan ayarların bilgileri registry a kaydedilir. eğer elle ayarlanmasını istemiyorsanız registry a müdahale edecek program yaptırmanız gerekecek. Ayrıca UAC problemi olabilir. Yani exe kullanıcıdan izin isteyecektir muhtemelen registry a erişeceği için
registry daki yerine ulaşmak içinse
başlat çalıştır a regedit yaz. Hkey_Current_user altında
Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\\nternet Settings
bu klasörlerin altında sağ taraftaki değerlerden
ProxyEnable 1 olarak ayarlanıp
ProxyServer de ipadresi
ort şeklinde yazılırsa
yukarıda söylenilen işlemi yapar. tabii bu IE için geçerli. firefox tarafı da aynı kaynaktan okuyor mu fikrim yok, denemedim
ort şeklinde yazılırsa