• 21-10-2010, 19:46:22
    #10
    Misafir
    LitmuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ilk olarak o zamanlarda wToprak yapmıştı, lakin lisanslamamıştı. O zamanlar için ortaya karışık bir scriptti herkes kullanabiliyordu daha sonrasında ise ismail kelebek kelimesi hitlenince ve arama yoğunluğu çoğalınca 2003 senesinde kelebek.gen.tr yi regledi ve bunu patentledi wToprak hatta bu konu hakkında uzunca bir sitem konusu açmıştı eğerki scripti editleme işine girecekseniz öncelikle ismailden izin almanız gerekiyor daha öncesi uzun zaman önce mIRC ile uğraşırken görüşüp scriptini editlemiştik scriptin içinde scriptin asıl sahibinin onlar olduğunu belirten bir yazı içerdikten sonra sorun olmayacağını belirtmişlerdi yani bu konu derin ve uzun ama şuan için ismail adına patentli olduğundan patent resimleri falan vardı bir ara görmüştüm hatta taratmışlardı kelebek script için her türlü davaya hakları var.

    suan bile gelen giden yok mahkeme kağıdı gelmiş bakalım sonuc ne olacak.
  • 21-10-2010, 19:57:09
    #11
    Üyeliği durduruldu
    bLaCkReaLiSt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ibrahim değil ismail.
    Pardon
  • 21-10-2010, 21:34:06
    #12
    bLaCkReaLiSt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    suan bile inen yok mahkeme kağıdı gelmiş bakalım sonuc ne olacak.
    kalın işaretlediğim yeri anlamadım, geçmiş olsun umarım sorun çıkmaz aranızda mahkeme öncesi anlaşırsınız diğer türlü patentlenen bir şey için baş ağrıtabiliyorlar.
  • 21-10-2010, 21:48:00
    #13
    Misafir
    LitmuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kalın işaretlediğim yeri anlamadım, geçmiş olsun umarım sorun çıkmaz aranızda mahkeme öncesi anlaşırsınız diğer türlü patentlenen bir şey için baş ağrıtabiliyorlar.

    inen derken gelip giden yazacaktım aceleden gitti.
  • 21-10-2010, 22:41:59
    #14
    Must4f4 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Serdar406 mı ne var. O adama hayranım ya ne kodlar yazıyor adam

    Serdar406 kod Yazmiyor DLL Yazıyor Kendisi Ve DLL'i Yazdıktan Sonra mIRC'e Entegre ediyor yani kendisi dLL uzmanidir + İlk Olarak banane diecegim kelebek kimindir ama İşte bilmeyenlere söyLeyim mIRC İle ugraştıgım için. Kelebek Script'in Kelebek Script Yapan Kisi wToprak'tır Yani İbrahim Dursun. daha Sonra Kelebek gen tr cıktı ardına ve Tasarımı Daha Hoş Yaparak Yaydırdı kendini. Ve wToprak Yeni Scriptini Cıkarttı ardına tabi herkez otekisine dustu daha sonra ibrahim abi kelebek profesyonel cıkarttı ve veda ettigini duyurdu mIRC'e Daha Sonra kelebek gen sahibi ismail gul Patent'ini alarak vToprak Kelebek İsmini degiştirmek zorunda kaldı bir cogumuz wToprak'in yaptiqin yaptı mIRC'i kullanır. ama gunumuz mIRC Scriptleri Daha Güzel Olmaya basladi tollbar'lar genisledi gorseller genisledikce kelebek coder'i Ismını Hatırlamiyorum 3 coder'i var Tasarım - Kodlama - tester Olarak Uc kisi Yapior bir mIRC'ı Onlar gun gectikce buyudu ama Kelebek.org ILk bilinen Adrestir.
    Simdi Diyebilirler ben Ondan Once regle'dim Olabilir reglenebilir ama ılk kelebek.org bilindi Neyse Sagılar..
  • 23-10-2010, 23:58:44
    #15
    Misafir
    Kelebek Script'i ilk çıkaran wToprak, ilk patentleyen economist'tir. İsmail GÜL, yani economist'le önceleri röportaj yapmıştım ve diğer açıklamalarında da wToprak'ın yaptığı sürümlerden haberdar olmadıklarını belirtmişti.

    İlk çıktığı site, Gencsite.Net'tir ve bu site daha sonra Kelebek.Org adını alarak devam etmiştir. İsmail GÜL, Kelebek.Gen.TR üzerine çıkartılan Kelebek Script'i; KelebekScript.Com.TR alan adını da alarak patentlemiş ve Kelebek.Org yönetimi de mecburen "Kelebek Script" yerine "Kelebek Final" adını kullanmıştır.

    Sanırım yeterli bir bilgi oldu, konuya ilişkin.
  • 24-10-2010, 04:14:10
    #16
    editleyici derken coder diyorsan MdX ve AppendiX kelebek script i cıkaran wToprak patent İsmail Gül (economist)e ait mahkeme olayı economistten gelmiştir. En fazla mahkeme kararı ile siteyi engellerler başkada birşey olmaz.