• 29-05-2020, 15:41:05
    #1
    Ödevin içeriği şu şekilde:
    1-(30 puan) Öğrenci” isimli bir sınıf (class) oluşturunuz. Bu “Öğrenci” sınıfı, sınıfın özelliklerini (attribute) oluşturacak biçimde “ad”, “soyad”, “numara” ve “notu” olmak üzere bir öğrenciye ait dört parametreyi giriş olarak alsın.
    Bu sınıfa ait “öğrencinin_durumu” isimli bir fonksiyon tanımlayın. “Öğrenci” sınıfının öğrenci_durumu isimli metodu çağırıldığı zaman eğer öğrencinin notu 90’dan büyükse ekranda “A”, 80-90 arasında ise “B”, 70-80 arasında ise “C”, değilse “Ders tekrarı” yazısı görülmelidir.
    Ayrıca “öğrencinin_durumu” metodunun içinde try-except bloğu kullanarak, harf notunun hesaplanması sırasında bir hata oluşması durumlarda, “Not hesaplanamadı” yazısını kullanıcı ekranda görebilsin.

    Pek fazla python bilgim yok ama elimden geldiği kadar bişeyler yapmaya çalıştım. Doğru mu oldu bu konuda da bir bilgim yok

    class Öğrenci():
           ad = input("Lütfen Öğrenci Adı Giriniz: ")
           soyad = input("Lütfen Öğrenci Soyadı Giriniz: ")
           numara = int(input("Lütfen Öğrenci'nin Numarasını Giriniz: "))
           notu = int(input("Lütfen Öğrenci'nin Aldığı Puanı Giriniz: "))
           
           print("\n""Öğrenci Bilgileri\n" ,"Ad: " ,ad  ,"\n""Soyad: " ,soyad  ,"\n""Nosu: " ,str(numara) ,"\n""Aldığı Not: " ,str(notu))


    Bu kodu çalıştırdığımızda kullanıcıdan gerekli bilgileri girmeyi istiyor ve girilen bilgileri ekranda yazdırıyor. Bundan sonrası için ne yapılacak bilmiyorum. Çok zor gibi görünmese bile python hakkında bilgim olmadığı için yapamıyorum malesef. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
  • 29-05-2020, 15:48:28
    #2
    c# e göre mantığını yazayım phyton da aynıdır sanırım
    fonksiyonu oluşturun ögrenci_durumu diye
    Ogrenci sınıfındanbir ögrenci türetin atıyorum Ahmet
    Ogrenci durumu parametre olarak not alsın ve içeride kontrolünü yapıp sonucu döndürsün.Fonskiyonu cagırırken Ahmet'in notunu parametre olarak yollayıp cagıracaksınız.