C# Setup'a Sql Server eklemek ?
9
●1.553
- 30-06-2013, 21:28:01Üyeliği durdurulduMerhaba, sql server kullanarak bir program geliştirme çabasındayım. Ancak kafama takılan bir durum var, Sql server'da oluşturduğum veritabanını setup dosyasına eklediğim zaman, program kurulduğunda bu veritabanının kullanılması için kurulan bilgisayarda sql server bulunması gerekiyor mu ? Yani diyelimki yazdığım program x MB, sql server 3 küsür GB. Kafam bu konuda çok karıştı yardımcı olurmusunuz ?
- 30-06-2013, 23:43:16Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Evet Sql Server kurulu olması gerekiyor. Projen Sql Server kullanmaya gerek duymayacak düzeyde ise (ki bu projenin büyüklüğü (tablo sayısı,index sayısı,tahmini veri sayısı ... vs) ile alakalı) @realmz'ın dediği gibi sql lite kullanabilirsin.
- 01-07-2013, 14:18:26Üyeliği durdurulduVerdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İyiki yazmaya başlayıp yarıya yada sona gelince bu soruyu sormamışım. Peki Sqlite mi Firebird mü olmalı ? Programda en fazla 50 bin kayıt olacaktır. Bildiğim kadarıyla bu iki database'de aynı anda 1den fazla bilgisayarın bağlanmasına olanak sağlıyor değil mi?
- 01-07-2013, 16:56:24ConnectionString de Havuz sistemi oluşturabilirsin. Bana kalırsa SQLLite kullanmanı tavsiye ederim Eğer 50 Mb lık setup dosyasını saklayabilirsen SQL Express 2008 Sürümü 50 mb dır onu setup içerisine gömebilirsin.Ugurock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-07-2013, 18:23:15Üyeliği durdurulduSetup dosyasını olabildiğince ufak yapmak istiyorum. SQLLite ile birden fazla bilgisayarın aynı anda verilere ulaşması mümkün mü ?Ficker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım bu bana daha mantıklı geldi. SQL Server Compact Edition ile birden fazla bilgisayarın aynı anda verilere ulaşması mümkün mü ?ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Ficker, @ertan2002 Kusura bakmayın, belki çok basit birşey ama bilmediğim için zamanınızı alıyorum. - 01-07-2013, 18:40:48elbette hocam, Compact sürümü 256 bağlantıya kadar destek veriyor. Ancak tavsiye edilen 50-70.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc645984.aspx
burada detayları görebilirsin.
+ kullanmak istiyorsan entity framework u da destekler