• 21-01-2025, 15:20:13
    #1
    Merhaba,

    Mobil oyun dünyasına adım atmak için büyük bir heyecanla kendi şirketimizi kurma sürecine başladık! Şu an elimizde 45.000$’lık bir bütçemiz var ve bu bütçeyi en iyi şekilde nasıl kullanacağımız konusunda rehberlik arıyoruz.

    Grafik tasarım ve ses tasarımı alanında şimdiden güçlü bir ekibe sahibiz. Ancak, şirketin resmi kuruluşu, oyun geliştirme süreçleri, doğru araçların ve yazılımların seçimi, pazarlama stratejileri gibi konularda bilgiye ve deneyime ihtiyacımız var.

    Bu süreçte bize destek olabilecek, fikir verebilecek veya doğru kaynaklara yönlendirebilecek kişilerin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Eğer bu alanlarda bilgi ve tecrübeniz varsa, bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Sizlerin değerli görüşleri, bu yolculukta bize büyük katkı sağlayacak.

    Bu heyecan verici projeyi birlikte inşa edelim!

    Sevgiler.
  • 21-01-2025, 15:23:24
    #2
    baştan sona her konuda destek almak isterseniz bana iletişim numaranızı iletin bu yönde çok yakından tanıdığımın ajansı mevcut. Referanslarla birlikte görüşme sağlayın baştan sona sizlere yardımcı olucaklardır
  • 21-01-2025, 15:25:45
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    45 dolar çok gibi geldi bana
  • 21-01-2025, 15:26:43
    #4
    Sosyal Medya Danışmanı
    posedion91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    45 dolar çok gibi geldi bana
    hedeflenen projeye göre değişir, çok çok az da olabilir yani
  • 21-01-2025, 15:28:43
    #5
    4500 mü 45 mi? Yani 45 e anca kaynak dosyası alabilirsiniz. Gerçi 4500 e de şirket kurulmaz da en azından bir oyun yaptırıp yayınlayabilirsiniz.
  • 21-01-2025, 15:31:26
    #6
    Bütçemi yanlış yazmışım düzelttim
  • 21-01-2025, 15:33:39
    #7
    Sektörü belirtmediğiniz için mantıklı yorumlar almanız biraz zor. Bilgisayar oyunları mı yoksa mobil oyunlar üzerine mi ilerlemek istiyorsunuz?
  • 21-01-2025, 15:37:48
    #8
    İlk önce mobil olarak başlamak istiyorum
  • 21-01-2025, 15:39:13
    #9
    Furkann013 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle merhabalar kendi oyun şirketimi kurmak istiyorum, aranızda bilgi sahibi kişiler illa ki vardır, grafiker ve ses tasarımcısı var.
    İlk olarak nereden başlayabilirim.

    Ayırdığım bütçe: 45.000$
    Daha önce birkaç oyun ekibinde bulundum. Bence en önemli nokta iyi bir ekip kurmak ve proje yönetimini iyi yapmak. Genelde yazılımcılar ya da hikayesi olanlar bu işleri de üstlenmeye çalışıyor fakat ortaya güzel bir oyun çıkacaksa dahi; ekibi bütçeyi, iletişimi ve zamanı yönetememekten dolayı proje çöpe gidiyor. İlk vereceğim tavsiye hali hazırda bir ekip de olabilir; güzel bir hikayesi ve fikri olan yetenekli gençler bulup onlara yatırım yapmak olur. Oyunla ve şirketle birlikte duyuru ve marketing kısmına da bütçe ayırmak gerekiyor.

    Önem sırası: 1. iyi ekip 2. sağlam fikir 3. proje yönetimi.

    Oyunlar için profesyonel seviyede uygun fiyatlı müzik arayışınız olursa iletişime geçebilirsiniz.