KingRagnar adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Denetimli Serbestlik
38
●1.450
- Bugün, 11:00:11Sence açık cezaevine gitmek için kurula çıkacak kişi müebbet mahkum olabilir mi. Daltonlardan hepsi aynı ceza almıyor, mahkeme delile bakıyor adam ölmüş olsa dahi.Caesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Bugün, 11:11:04valla hocam az çok bende anlıyorum . yanlış bilgi veriyorsun . ilk olarak infaz durumu direk 3/2 değil. daha önce tekerrür mükerrir ve istisnai suçalrda değişiklik gösterir. hukuk ve infaz konularında az çok bilgim var araştırmaya gerek duymuyorum .Caesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
infaz türü ilk suçlarda istisnalar hariç madde ticareti vs hariç ilk suçlarda 1/2 dir. daha önce tekerrür durumu varsa 1. tekerrür infaz oran 2/3 tür . 2. mükerrir durumunda eskiden 4/4 idi buna 4/3 e çektiler. en son çıkan yasaya görede yatarının 10 da birini ceza evinde geçirmek zorunda.
sizin dediğiniz şartlı tahliye ve denetimli serbestik ayrı konusu ise yanlış kimse yanlış bilgilenmesin diye düzeltiyorum .
hakederek tahliye ile karıştırıyorsunuz siz . örneğin 2 yıl 10 ay cezası olan vatandaş üzerinden hesaplayayalım
2 yıl 10 ay : 34 ay cezası olur . ilk suçu ise ve istisna değilse yatarı 1/2 dir . cezası yeni ise denetimsli serbestlik ile yaatarı şu şekildedir . 34 ay yatarı 1/2 17 ay yapar. 12 ay ds düşersek 5 ay açıkta yatarı çıkıyor 3 yıl altı cezalar direk açıkta infaza başlar. . eğeri tekerrür mükerriri var ise 2/3 yatarı var oda 22 ay yatarı çıkar 12 ay ds düşersek 10 ay açıka yatması lazım yanlış bilgi veriyorsunuz bence siz bir araştırın .
ilk olarak denetimli serbestilik 12 ay kala dışarı çııkara daha sonra hakederek süresi filan ayrı konular. sadece hükümlünün dışarı salınması için 12 ay denetimli serbestlik süresi düşülür . 12+12 diye birşey yok infazda bilgin olsun koşulu salıverme ile şartlı tahliye aynı şeydir .
