Caesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Denetimli serbestlik ve şartlı tahliye iki ayrı infaz düzenlemesidir; şartlı tahliye cezanın belirli bir oranının cezaevinde yattıktan sonra dışarıda çekilmesidir, denetimli serbestlik ise şartlı tahliyeden önceki son aşama veya hapis cezası yerine doğrudan uygulanan bir denetim tedbiridir.

Bunu direk yanlışlık var yazmak yerine google'a sorsan yanlışlık olmadığını ogrenebilirdin

Tekrar söyleyim her alınan cezada ayrım yapılmaksızın denetimli serbestlik ve şartlı tahliye hakkı vardır. Evet şartlı tahliye ve denetimli serbestlik süresi alacağın toplam cezadan düşer ve sonunda geriye yatarın sıfır gün kalırsa direk denetimli serbestliğe girersin, bunun harici yatar süren kalırsa, o süreyi cezaevinde geçirdikten sonra denetimli serbestliğe girersin. Bir önceki mesajında bunun hesaplamasını verdim.

Hatta şunu söyleyim birini gittin bıçakladın ve daha önceden hiç bir suçun yok. Ve aldığın cezada indirime gidildi. (İndirim örneğin karşı taraf seni bariz bir şekilde kışkırttı veya oda sana bıçak çekti kendini savunmak zorunda kaldın vs gibi durumlar) 2 yıldan az ceza alırsan daha önce sicilin temiz olduğu için hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ister.

İlk işlediğin suçta hükmün açıklanması geri bırakılması isteneceği için hiç bir şekilde içeri girmezsin. 5 sene boyunca hiç bir suça karışmaman gerekir.
valla hocam az çok bende anlıyorum . yanlış bilgi veriyorsun . ilk olarak infaz durumu direk 3/2 değil. daha önce tekerrür mükerrir ve istisnai suçalrda değişiklik gösterir. hukuk ve infaz konularında az çok bilgim var araştırmaya gerek duymuyorum .
infaz türü ilk suçlarda istisnalar hariç madde ticareti vs hariç ilk suçlarda 1/2 dir. daha önce tekerrür durumu varsa 1. tekerrür infaz oran 2/3 tür . 2. mükerrir durumunda eskiden 4/4 idi buna 4/3 e çektiler. en son çıkan yasaya görede yatarının 10 da birini ceza evinde geçirmek zorunda.
sizin dediğiniz şartlı tahliye ve denetimli serbestik ayrı konusu ise yanlış kimse yanlış bilgilenmesin diye düzeltiyorum .
hakederek tahliye ile karıştırıyorsunuz siz . örneğin 2 yıl 10 ay cezası olan vatandaş üzerinden hesaplayayalım

2 yıl 10 ay : 34 ay cezası olur . ilk suçu ise ve istisna değilse yatarı 1/2 dir . cezası yeni ise denetimsli serbestlik ile yaatarı şu şekildedir . 34 ay yatarı 1/2 17 ay yapar. 12 ay ds düşersek 5 ay açıkta yatarı çıkıyor 3 yıl altı cezalar direk açıkta infaza başlar. . eğeri tekerrür mükerriri var ise 2/3 yatarı var oda 22 ay yatarı çıkar 12 ay ds düşersek 10 ay açıka yatması lazım yanlış bilgi veriyorsunuz bence siz bir araştırın .

ilk olarak denetimli serbestilik 12 ay kala dışarı çııkara daha sonra hakederek süresi filan ayrı konular. sadece hükümlünün dışarı salınması için 12 ay denetimli serbestlik süresi düşülür . 12+12 diye birşey yok infazda bilgin olsun koşulu salıverme ile şartlı tahliye aynı şeydir .