• 01-05-2026, 01:42:01
    #1
    Selam olsun,

    İnsanlar dev aynasına baka baka hakikatten dev olduklarına inanır hale geliyor.
    Bu küçük insanların kendi dünyalarında yaşadıkları hiçbir fantezilerine lafım yok zaten bu konuyu açma nedenim kendi küçük dünyalarında yaptıkları hastalıklı şeyler değil.
    Ne zaman ki kendi güççük dünyalarından çıkıp bir virüs gibi diğer gezegenlere yayılmaya başlıyor işte o noktada bir nevi nortonvari yaklaşım sergiliyorum.

    Bu ufaklıklar kendi dünyalarında ben şöyleyim, ben böyleyim ki ben şöyle böyleler desem yanlış anlaşılır ama kendileri başlarına ben ekleyip araya da virgül koyunca tatmin duygusu yaşıyorlar, ilginçler.

    Bu parazitler o kadar çok ben ben ben ben diye dev aynasında kendi düşüncelerini, doğrularını, kabullerini yine kendi kendine ne kadar haklıyım, ne kadar doğruyum diye tescil eder halde yaşadıklarından sizin dünyanıza sirayet ettiğinde kendi doğrularını size dikte edip sonra o kendi doğrularını savunduğu için sizden "hak ettiği" takdiri görmek üzerine yaşar. Beslendiği şey budur.

    Bunun için önce sizin düşüncelerinize, doğrularınıza "alaycı" yaklaşımlar sergilerler sonra sizin söylediklerinizi duymazdan gelip sadece kendi cevaplarını anlatmaya devam eder. Hatta size öyle manipülasyonlar yaparlar ki o girdaba kapıldığınızı fark etmezsiniz.

    Mesela sizin bir düşüncenizi aşağılayıp, küçülttükten sonra "bunları mı düşünüyorsun?" "Bunlara gerçekten inanıyor musun " "Büyük resmi görmüyorsun" "İleride anlarsın" ve türevleri gibi hem kendini önemli gösterip hem de sizin düşüncelerinizi küçülttükten sonra mesela siz "ben düşüncelerimi söyledim ama mutlak bilgiye sahip değiliz hiçbirimiz" dediğinizde maksadınız kendi düşüncenizi söyledikten sonra gelişime, bilime, farklı bakış açılarına ve ilerlemeye saygı duyduğunuzu belirtirsiniz ama o küçük insan size şöyle cevaplar verecektir "Sen daha düşüncelerinden emin bile değilsin neyi savunacaksın " yani sizin ne dediğinizi aslında biliyor ama amacı sizi anlamak ya da sizden bir şey almak değildir. O küçük insanlar sizin her sözünüzden size saldırabilecekleri, sizi değersiz hissettirecekleri bir yol yapmaya çalışırlar.


    "Sen daha düşüncelerinden emin bile değilsin neyi savunacaksın " diye kısa söyledikleri gibi bazı modelleri 20 dakika konuşabilir/20 satır yazabilir ve yazdıklarının içinde sizin hiç savunmadığınız, söylemediğiniz birçok şey vardır çünkü size karşı ne kadar çok ithamda bulunursa sizi konudan o kadar uzaklaştırıp kendi küçük dünyası etrafında tutar.

    Mesela "mutlak bilgiye sahip olunmaz zaten, Allah bilir mutlak olanı ama sen mutlak bilgiye sahip olmayı isteyip aslında Allaha karşı geliyorsun. Zaten sizin gibi insanlar bir şey bildiğini zannederler ama ben söylüyorum ama bilmeden söylüyorum diyorsun kendinin hiçbir şey bilmediğini kendinde kabul ediyorsun.." vs vs.

    Yani sizin bunları kastetmediğinizi biliyor elbette küçük insan olsa da ama meselesi sizi anlamak değil, sizi istediği gibi lanse etmektir.

    Ben böyle konular açınca "abi ne dolmuşsun" gibi yazanlar oluyor, niyetlerinin iyi olduğunu biliyorum elbette eksik olmasınlar lakin pek dolmuyorum.
    Kimseye akıl vermek içinde yazmıyorum.
    Sadece küçüklerden birkaçı da olsa bu konuları okuduğunda "fark ediliyorum" hissini yaşasın istiyorum ki o dev aynasından duymadıkları küçüklüklerini yüzlerine yazıp/söyleyeyim.
    Bir miktar keyif işi yani.
  • 01-05-2026, 01:48:34
    #2
    selam olsun ,
    hocam öyle güzel ve kafamdakilerin birebir halini yansıtmışsın ki ekstra yoruma gerek kalmamış. Ellerin dert görmesin hocam. Geceleri eskisi kadar aktif olmasamda size denk geldigime çok sevindim.
  • 01-05-2026, 01:50:51
    #3
    bicerdover adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    selam olsun ,
    hocam öyle güzel ve kafamdakilerin birebir halini yansıtmışsın ki ekstra yoruma gerek kalmamış. Ellerin dert görmesin hocam. Geceleri eskisi kadar aktif olmasamda size denk geldigime çok sevindim.
    Selam olsun,

    Bende denk geldiğime sevimdim, pek göremiyordum ama bizde gözden ırak olan sadece gözden ıraktır gönülde mesafe engeli yok.
    Güzel insansın, eksik olma.
  • 01-05-2026, 01:58:28
    #4
    Developer
    Güzel bir tespit, üstüne bir şey eklemiyorum. Okudum ve sevgiler
  • 01-05-2026, 02:18:42
    #5
    Yine iç sesime derman olmuş bir içerik ( :

    "Sadece küçüklerden birkaçı da olsa bu konuları okuduğunda "fark ediliyorum" hissini yaşasın istiyorum ki o dev aynasından duymadıkları küçüklüklerini yüzlerine yazıp/söyleyeyim."

    Ancak burası ne kadar mümkün bilmiyorum.

    Konuda yazdığınız şeylere sahip kişiler, sizin bu cümlenizi görünce adam haklı diyecektir zaten.
    Mesela belki de tüm bu konuyu benim için açtınız. Ama ben hiç üstüme bile alınmadım.
    Yani saydığınız özellikleri taşıyan birisi olarak zaten "fark ediliyorum" hissini yaşar mıyım?

    Sanki konunun anlattığı tüm cümleler, üstte yazılan son cümle ile tamamen tezat oluşturuyor.

    He derseniz ki ben mayayı çalarım, tutarsa okdir, tutmazsa benlik bir durum yok, saygı duyarım ( :
  • 01-05-2026, 02:27:41
    #6
    _taka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yine iç sesime derman olmuş bir içerik ( :

    "Sadece küçüklerden birkaçı da olsa bu konuları okuduğunda "fark ediliyorum" hissini yaşasın istiyorum ki o dev aynasından duymadıkları küçüklüklerini yüzlerine yazıp/söyleyeyim."

    Ancak burası ne kadar mümkün bilmiyorum.

    Konuda yazdığınız şeylere sahip kişiler, sizin bu cümlenizi görünce adam haklı diyecektir zaten.
    Mesela belki de tüm bu konuyu benim için açtınız. Ama ben hiç üstüme bile alınmadım.
    Yani saydığınız özellikleri taşıyan birisi olarak zaten "fark ediliyorum" hissini yaşar mıyım?

    Sanki konunun anlattığı tüm cümleler, üstte yazılan son cümle ile tamamen tezat oluşturuyor.

    He derseniz ki ben mayayı çalarım, tutarsa okdir, tutmazsa benlik bir durum yok, saygı duyarım ( :
    Selam olsun,

    Hem güzel şeyler hem güzel eleştiriler okuyunca aldığım keyfi tarif edemem
    Şu şerhimi düşüyorum cevap öncesi siz tezat olarak görüyorsanız bu fikrinizi değiştirmek adına yazmıyorum, öyle de olabilir belki ben göremiyorumdur.

    Bence yazan kişi bu konuda ki kendimden bir başkası gibi bahsedince çok havalı oldu bak bunu daha fazla yapacağım artık.
    Yazan kişi konu içinde küçük insanların "ne demek istediğinizi bilir" yazdığımdan benim yüzlerine karşı küçüksünüz dev aynasındakiler yazmamı anlayacaklardır sadece anlamazdan geleceklerdir. Yine konuyu yazan kişi vuuu daha fazla hoşuma gitti bu sefer...

    Evet, yazan kişi akıl vermek ya da bir düzeltme sağlamak adına değil sadece yüzlerine bunları yazmak istediğini belirttiğinden bence maksat hasıl olur.
    Konu içinde bence tezat yok ama tezat var yazıyorsanız sizce bir tezat vardır elbette muhtemelen benim yazımımda bir eksiklik vardır ya da tezat oluşturacak bir kelime vardır ama konuyu sahiplendiğimden göremiyor olabilirim elbette

    Seviliyorsunuz.