Selam olsun,
İnsanlar dev aynasına baka baka hakikatten dev olduklarına inanır hale geliyor.
Bu küçük insanların kendi dünyalarında yaşadıkları hiçbir fantezilerine lafım yok zaten bu konuyu açma nedenim kendi küçük dünyalarında yaptıkları hastalıklı şeyler değil.
Ne zaman ki kendi güççük dünyalarından çıkıp bir virüs gibi diğer gezegenlere yayılmaya başlıyor işte o noktada bir nevi nortonvari yaklaşım sergiliyorum.
Bu ufaklıklar kendi dünyalarında ben şöyleyim, ben böyleyim ki ben şöyle böyleler desem yanlış anlaşılır ama kendileri başlarına ben ekleyip araya da virgül koyunca tatmin duygusu yaşıyorlar, ilginçler.
Bu parazitler o kadar çok ben ben ben ben diye dev aynasında kendi düşüncelerini, doğrularını, kabullerini yine kendi kendine ne kadar haklıyım, ne kadar doğruyum diye tescil eder halde yaşadıklarından sizin dünyanıza sirayet ettiğinde kendi doğrularını size dikte edip sonra o kendi doğrularını savunduğu için sizden "hak ettiği" takdiri görmek üzerine yaşar. Beslendiği şey budur.
Bunun için önce sizin düşüncelerinize, doğrularınıza "alaycı" yaklaşımlar sergilerler sonra sizin söylediklerinizi duymazdan gelip sadece kendi cevaplarını anlatmaya devam eder. Hatta size öyle manipülasyonlar yaparlar ki o girdaba kapıldığınızı fark etmezsiniz.
Mesela sizin bir düşüncenizi aşağılayıp, küçülttükten sonra "bunları mı düşünüyorsun?" "Bunlara gerçekten inanıyor musun

" "Büyük resmi görmüyorsun" "İleride anlarsın" ve türevleri gibi hem kendini önemli gösterip hem de sizin düşüncelerinizi küçülttükten sonra mesela siz "ben düşüncelerimi söyledim ama mutlak bilgiye sahip değiliz hiçbirimiz" dediğinizde maksadınız kendi düşüncenizi söyledikten sonra gelişime, bilime, farklı bakış açılarına ve ilerlemeye saygı duyduğunuzu belirtirsiniz ama o küçük insan size şöyle cevaplar verecektir "Sen daha düşüncelerinden emin bile değilsin neyi savunacaksın

" yani sizin ne dediğinizi aslında biliyor ama amacı sizi anlamak ya da sizden bir şey almak değildir. O küçük insanlar sizin her sözünüzden size saldırabilecekleri, sizi değersiz hissettirecekleri bir yol yapmaya çalışırlar.
"Sen daha düşüncelerinden emin bile değilsin neyi savunacaksın

" diye kısa söyledikleri gibi bazı modelleri 20 dakika konuşabilir/20 satır yazabilir ve yazdıklarının içinde sizin hiç savunmadığınız, söylemediğiniz birçok şey vardır çünkü size karşı ne kadar çok ithamda bulunursa sizi konudan o kadar uzaklaştırıp kendi küçük dünyası etrafında tutar.
Mesela "mutlak bilgiye sahip olunmaz zaten, Allah bilir mutlak olanı ama sen mutlak bilgiye sahip olmayı isteyip aslında Allaha karşı geliyorsun. Zaten sizin gibi insanlar bir şey bildiğini zannederler ama ben söylüyorum ama bilmeden söylüyorum diyorsun kendinin hiçbir şey bilmediğini kendinde kabul ediyorsun.." vs vs.
Yani sizin bunları kastetmediğinizi biliyor elbette küçük insan olsa da ama meselesi sizi anlamak değil, sizi istediği gibi lanse etmektir.
Ben böyle konular açınca "abi ne dolmuşsun" gibi yazanlar oluyor, niyetlerinin iyi olduğunu biliyorum elbette eksik olmasınlar lakin pek dolmuyorum.
Kimseye akıl vermek içinde yazmıyorum.
Sadece küçüklerden birkaçı da olsa bu konuları okuduğunda "fark ediliyorum" hissini yaşasın istiyorum ki o dev aynasından duymadıkları küçüklüklerini yüzlerine yazıp/söyleyeyim.
Bir miktar keyif işi yani.