Geceleri uyku tutmuyor, öylece oturup sorguluyorum. Şükürsüzlükten değil bu; sadece 'Biz gerçekten ne yapıyoruz?' sorusu takılıyor aklıma. Öylece doğup, yaşayıp gitmek mi bütün mesele, yoksa başka bir şey mi var?
Şehir, bilgisayar, telefon... Hepsi bir anda üstüme kargaşa gibi çökmeye başladı. O bitmek bilmeyen telaş, o 'bir şeylere yetişme' çabası artık bana çok boş geliyor. İnsanların arasına girdiğimde modum düşüyor, sessizleşiyorum. Bakıyorum; herkesin bir kavgası, bir dünya derdi var. Ama garip bir şekilde, ben artık onlardan biri gibi hissedemiyorum.
Herkes o karmaşanın içinde bir yerlere akıp giderken, ben her geçen gün biraz daha dışarıda, biraz daha kendi sessizliğimde kalıyorum. Sanki herkes bir oyunun içinde ama ben o oyunun kurallarını çoktan unutmuş gibiyim.
son 1.5 yıldır nedense böyleyim sizdede var mı birşeyler.
Bazen arkadaşlarla oturup konuştugumda uyuyamadıklarını söylüyorlar
Geceleri uyku tutmuyor
7
●160
- 14-04-2026, 02:24:15Selam olsun,
Güzel şeyler düşünüyorsunuz en azından bunu yazmak istedim.
Tüm sorularımızın yanıtlarını bulamayabiliriz ama en azından bunu yapmaya çalışmak çok kıymetli bir uğraştır.
Düşünsenize bunu fark etmeyebilir, üzerine düşünmeyebilir yani bir ot gibi yaşayabilirdiniz.
Cevaplar bazen bulunmuyor ya da bulunsa bile beklenen cevap olmuyor o durumlar hep değişir ama insanın bu konuları dert ediyor olması gerçekten çok kıymetli. - 14-04-2026, 02:31:15Bende de durumlar aynı hocam. Gözleri kapatıyorsun yok pc ye bakıyorsun flim açıyorsun geri yatağa geçiyorsun yok bi sigara yak geri dön yatağa bi iki reels kaydır saate bakıyorsun 3 4. Geceleri düşünceler çok ağır basıyor bazen ne düşündüğünü bile anlamıyorsun. Kızarık gözler yorgun bir ruh. Sonumuz hayrola.
- 14-04-2026, 02:43:40Hayata 'varlık' veya 'yokluk' penceresinden bakmıyorum. Önemli olan, bu yaşam yolculuğunda doğruyu bulabilmek. Maddi iniş çıkışlar hayatın dekorudur; bazen borçlu olursun, bazen varlıklı. Ben bunların hepsinin gelip geçici birer sahne oyunu olduğunu yaşayarak öğrendim. Borç da biter, dert de geçer; mühim olan insanın ruh sağlığı ve canıdır. Bu yüzden dünyaya dair kaygıları bir kenara bırakıp zihnini daha derin meselelere yormak lazım. Unutma, ne yaparsan yap, hayat kendi akışında menziline ulaşır.omerdark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle