peki ne oldu?
- çocukların oyundaki oturum süresini 55 dk ile sınırlandıran teklif reddedildi ki bunu chp'li bir vekil önermişti. zaten chp'nin tüm teklifleri reddedildiği için şaşırtmadı.
- btk kafasına göre direkt yasaklama yapabilecekti. bu da çıkarıldı taslaktan. mahkeme kararı olmadan ve önceki cezalar uygulanmadan doğrudan platfom yasağı gelmeyecek ama hemen sevinmeyin.

- oyun yapımcısı, oyun platformu vs gibi kavramlar ve bunların sorumlulukları belirsizdi. bunları belirlemişler. yani düzgün şekilde tanımlamışlar. tek olumlu şey bu bence.
- steam gibi platformlara temsilci atama zorunluluğu kabul edildi. buna göre temsilci atanmazsa (ki atanmayacak, steam ve diğer platformların sadece almanya'da temsilcisi var) önce para cezası, sonra %30 bant daraltma, sonra %50 bant daraltma ve en son mahkeme kararıyla tamamen yasaklama cezaları uygulanacak.
- uygun olarak derecelendirilmeyen tüm oyunlar türkiye'de satışa sunulamayacak. buna göre devletimiz diyecek ki, yaş derecelendirmesi olmayan her oyun +18'dir ve böylece o oyun, türkiye'den erişilmez hale gelecek.
bence böyle uğraşmaya gerek yok. komple interneti kapatmak kesin çözüm olacaktır.
geçmiş olsun herkese.

