• 10-01-2026, 17:02:12
    #10
    Normal bişey benim ingilizce dilinde websitem var. barındırdıgım sunucu fransa. kazancım irlanda. eee para kazanıyormuşum %26 gelir vergisi. para türkiyeden gelrise %20 de ordan alıyor. sormuyorda. sen bu parayı kazanırken kaç para masraf ettin. masrafınada karısmıyor beni irgalamaz gelen paranın yarısı benim.

    + şunada kafam takılıyor. yahu sen almanyaya çaışmaya gitmedinmi bu neyin sosyal yardımı. ben olsam 1 kuruş vermem. ülkemdede arablar alıyor uyuz oluyorum.

    46 yaşıma geldim yeri geldi süründüm kımseye el açmadım pandemide iş yerimi kapatıgım için devlet 3 binlira verdi durumum gene iyi degildi gittim bir garibe verdim. elim ayagım tutuyor dilenciligin anlamı yok.
  • 10-01-2026, 17:19:45
    #11
    Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


    https://x.com/bayrakmedya/status/200...446855633?s=46


    Bu olay doğru mu?

    inşallah doğrudur
    doğruysa çok iyi olmuş
  • 10-01-2026, 17:20:17
    #12
    Haber doğru 4 yıldır yapılıyor. Ülkeler arasında anlaşma şu sekilde diyelim Fransada yaşıyorsun adresin Türkiyede kayıtlı bu durumda yılın sonunda Fransa Fransadaki banka bilgilerini aldığın kıra gelirlerini Türkiyeye bildiriyor ama adresin fransada kayıtlı ise yani fransa adresin varsa Türkiyeye hiçbirşey bildirmiyor. Aynı şekilde Türk vatandaşlığın var Türkiyede birinci adresin Yurtdışı ise bu durumda yıl sonunda Türkiye banka bilgilerini faiz gelirlerini kıra gelirlerini bidiriyor ama birinci adresi Türkiye ikinci adresi Fransa yurtdışı yaparsan bu durumda hiçbirşey bildirmiyor. Zaten parasının bildirilmesini istemeyen kişi ilk adresi Türkiye gösteriyor bu durumda hiçbirşey bildirmiyor. Ben fransada yaşıyorum çift vatandaşım benim birinci adresim Türkiye ikinci fransa zaten fransadakiler için banka bilgilerini bildirse dahi fransada yaşayan kişi için hiçbirşey farketmiyor. Fransa Türkiyede olan malından vergi almıyor. Fransada vergi şekli yıllık işyerinden aldığın aylığı ve harici bir gelirin fransadan varsa yıl sonunda bildiriyorsun aldığım aylığa göre belirli limiti geçiyordan geçen limitten vergisini veriyorsun. Bu kanunuda Türkiye neden yaptı gurbetciler için değil Türkiye için yaptı Türkiyede yaşayan zenginlerin çoğunun yurtdışındaki paralarının miktarını ögrenmek için yaptı. Bence gereksiz bir anlaşma zaten herkes bulunduğu ülkede vergisini veriyor bir ülkedede devamlı yaşıyordan adresinde o ülkede olmak zorunda bu durumda adresin aynı ülkedeyse o ülke bildirmek zorunda değil. Böyle saçma anlaşmalar yapacaklarına ülkeler arası eskiden olduğu hibi sağlık anlaşmalarını yenilesinler herkese faydası olur. Bundan 25 yıl öncesi yapılan anlaşmaların hepsi bu iktidar geleli iptal edildi benim 25 yıl önce Fransada çalıştığım zaman sigortam Türkiyede yaşayan hin Fransaya gitmemiş Anneme ve Babama da geçerliydi onlarda benim sigortam sayesinde doktora çıkabiliyorlardı. Ben Türkiyede hastalandımı benim Türkiyedeki harcadığım masrafları Fransada sigorta bana ödüyordu bugün ne oldu gurbetci Türkiyede hastalandımı hepsi cebinden çıkıyor diyeceğim lüzumsuz anlaşmalar yapacaklarına bu anlaşmaları tekrar imzalasınlar hiç olmazsa birşeylere yarar.