• 12-11-2025, 13:43:02
    #37
    ozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    başvurudan sonra ödemeyi ne kadar sürede yapın diyordu hocam?
    3 Gün diye biliyorum, sms sabah 6 gibi başvurmuştum, 9:30 gibi geldi, ben de sanırım 10:30 veya 11 gibi ödeme yaptım.
    Ödeme bekleniyordan tahsil edildi durumuna döndü.
    Çıkarsa ne mutlu bana, çıkmazsa eğer 5000 TL sanırım son kuradan sonra iade edilecek.


  • 12-11-2025, 14:05:35
    #38
    neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başvurdum, çıkarsa da girer otururum. 6 yıldır kiracıyım 2 tane ev değiştirdim birinde bayram günü kapıya dadandı. Yok taksit bitince 20-25 milyon ödenecekmiş de yok durmadan zam gelecekmiş de. Bekara karı boşamak kolay, kiracılığı herkes bilmez. Sürekli diken üstündesin. İmkanı olanda başvursun çıkarsa da borç harç bulup ödeyin artık kenara ne koyarsan yararına. Elinde olanın kötüsü olmaz bir şekilde ödeniyor. Ama kiracılığın sonu yok 50 sene de ödesen yine ödenecek yine ödenecek.

    Ha kötüleyip sizi vazgeçiren olursa da ver 3-4 milyon para ben sana aylık 10 10 öderim deyin bakalım kim delikanlı anlaşılır.
    Hocam ödemesi nasıl olacaktı bunun yani ev çıktı diyelim peşinat ve aylık ödemesi ne kadar oluyor
  • 12-11-2025, 23:01:11
    #39
    registan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bende başvurmayı düşünüyordum.
    ama taksit ödeme sistemi beni vazgeçirdi
    şartlarda her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında kalan paraya zam eklenecek ve yeniden kalan taksitler hesaplanacak.
    memur maaş zammı her 6 ayda bir defa %10 geldiği hesabı yapılarak hesaplama yapıldı.

    %10 artış belki her dönem olmaz (açıklanan verilere göre maaşlara yapılacak artış oranları şöyle olacak: 2026'nın ilk 6 ayı: %11. 2026'nın ikinci 6 ayı: %7. 2027'nin ilk 6 ayı: %5 )
    bu şartlarda chatgpd ye hesaplama yaptırdım
    240 ay da 26 milyona falan geliyor toplam ödeme

    MEMUR ZAMMINA ENDEXLENMESİ BENİ VAZ GEÇİRDİ.
    TEFE TÜFE OLSA BİR DERECE MAKUL KARŞILAYABİLİRDİM. AMA MEMUR ZAMMINI KİMSE KESTİREMEZ.


    Maalesef tarihi olarak “her yıl için memur maaşına verilen zam oranlarının tamamı” hakkında tutarlı bir liste bulamadım; mevcut kaynaklar genellikle tek yıllara veya dönemlere dair parçalı veriler sunuyor.
    Örneğin:
    • 2024 yılı için altı aylık enflasyon farkıyla birlikte %11,54 oranında zam yapılmıştır. uzmanmutemet.com
    • 2025 Temmuz dönemi için %15,57 oranında zam olduğu belirtiliyor. Kadim Hukuk ve Danışmanlık
    • 2003-2009 arası dönemde ortalama yıllık zam oranlarının yaklaşık %31,4’e denk geldiği analiz edilmiştir.
    bu rakamlar beni vazgeçirdi.
    herkesin risk durumu kendisini bağlar ama
    memurlara verilecek zamın belirsiz olması

    her 6 ayda %5 artış içinde yap bu hesabı
    Hesabı çalıştırdım — sonuçlar şöyle:
    Peşinat: 265.000,00 TL
    240 ay boyunca (taksitlerin toplamı, peşinat hariç): 7.202.686,54 TL
    Peşinat dahil toplam ödenen tutar:7.467.686,54 TL
    Yöntem hatırlatma: Her ay sabit aylık taksit ödendi; her 6. aydan sonra (ay 6,12,18...) kalan ana borca %5 zam uygulandı ve artıştan sonra kalan aya bölünerek yeni aylık taksit belirlendi.

    her 6 ayda %7 artış içinde yap bu hesabı
    ChatGPT:
    Hesabı çalıştırdım — sonuçlar şöyle:
    • Peşinat: 265.000,00 TL
    • 240 ay boyunca (taksitlerin toplamı, peşinat hariç): 11.903.243,55 TL
    • Peşinat dahil toplam ödenen tutar: 12.168.243,55 TL
    Yöntem: Her ay mevcut aylık taksiti ödediniz; her 6. aydan sonra (ay 6, 12, 18, ...) kalan ana borca %7 zam uygulandı ve artıştan sonra kalan aya bölünerek yeni aylık taksit belirlendi.

    her 6 ayda %10 artış içinde yap bu hesabı
    ChatGPT:
    İşlemi hesapladım ve Excel dosyasını oluşturdum.
    Özet:
    • Peşinat: 265.000,00 TL
    • 240 ay boyunca (taksitlerin toplamı, peşinat hariç): 26.389.581,24 TL
    • Peşinat dahil toplam ödenen tutar: 26.654.581,24 TL
    Anlamsız bir hesaplama, nominal değer-reel değer nedir öğrenmen gerek. Bu kampanya avantajlı yada değil demiyorum ama yaptığın hesaplamanın bir anlamı yok. Bu tip hesaplamamalarla karar verilmez, zaten normalde kirana da bundan daha fazla zaman geliyor ve kiralar daha yüksek, 20 yılda kaç kez ev değiştiriliyor bu masrafları da kat hiçbirşeye sahip olmadan havaya saçılan paralarla yıllar geçiyor, ayrıca memur zamları her zaman reel enflasyonun altında kalır bu bile yıllara vurunca büyük avantaj sağlar. Toki konutları genelde kendi rantını yaratır, kurulduğu yere yatırım çeker bu hep böyledir. Herkes durumuna göre karar verir ama sanki bi tek evin taksidi artacak sanki gelirler artmayacak gibi hesaplama yapmak komik. Bu kampanyadaki risk ülkede herşeyin çok hızlı değişmesi aksamalar olması, eve çıkmadan taksitler ödenmeye başlanacak, teslim tarihlerinde sarkmalar olursa sıkıntı yaşatır.
  • 13-11-2025, 02:06:41
    #40
    İlk başvurana ödül mü var, 15 Aralık değil mi son tarih?