• 07-08-2025, 19:57:24
    #10
    insanlar şükretmezdi ama pandemi öncesi ekonomi gerçekten iyiydi.
    ülkede ki sıkıntı çalışacak sektör olmaması, tekelleşmiş şirketlerde ise köle gibi minimum ücrete çalıştırılması.

    bunun haricinde etrafa bakarsanız insanlar gayet sefa içerisindeler. alt tabaka olarak sınıflandırdıkları biz gibi insanlar sanırım az.

    gurbetçinin ülkemiz hakkındaki yorumları kendi yaşadıkları ülkedeki durumları ile kıyasları sadece.
    genelinin çalışacak işleri var, para harcayamaz tek oda yaşayacak yer bulursa şükür eder 1-2 sene dişini sıkar geri döner bi tatil yapar varsa ailesine para bırakır.

    biz 1. 2. sınıf ülke değiliz ve hatırlatayım çoğumuz 40 küsur ülkenin bir olup içten ve dıştan çökerttiği bir imparatorluğun ("roma dönemini görünürde bitiren") torunlarıyız.
    şöyleydi böyleydi kendisini avutmasın kimse hakikat bariz ortada insanlar inanmak istediğini kendine kolay geleni seçiyor.

    bu dünyaya talip olana saçma gelecek evet o 40 küsur ülkeden biri olmadığımız ve refah içerisinde yaşamadığımız için şükür ediyorum.
    en azından dünya savaşlarını çıkartıp "düzen" zımbırtısı ile yanıp tutuşan bundan fayda sağlayan bir toplum değiliz.

    insanların üzerinde ne gibi haklar olduğunu ah bir bilsek, yediğimiz değil yerden alacağımız bir ekmeğin bile hesabını yapardık.
  • 08-08-2025, 00:04:13
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @OdeKullan; yolun, bahtın açık olsun. Kimsenin malında, mülkünde gözümüz yok. Orada yaşayıp buradaki halka akıl vermeye kalkanlar, iyisiniz gibi söylemler yapanlar hoş değil. Buradaki kötü durumu iyi diye göstermeye çalışıyorlar. Çift vatandaşlığın kalmasını çok isterim ama sizin gibi doğru konuşanlara da zararı olabilir.
    Amin teşekkür ederim. Bilmukabele. Hiçbir zaman ne yaşadığım yeri ne de Türkiye'yi kötülemedim sadece damarıma basıp ukala ukala konuşanlara: "şu an burada senden 50 kat daha fazla kazanıyorum buna rağmen seni kıskanıyorum" diyerek dalga geçiyorum. Tabi o da gerçekten kıskandığımı zannediyor Tek yaptığım yanlış bu. Bizim ülkemizin en çok dert yandığım eksiği eğitimsizlik. Gerçekten bunu sınır kapısından çıktığın an anlıyorsun. Başta trafik olmak üzere insanların birbirine saygısı yok. Altımda 360 beygirlik araba var yabancı plakayım inatla arkama yapışmış beni clio symbol ile taciz ediyor. Kuzey Marmara otobanında hız limiti maks 154 km dimi? Sollamaya çıkmışım 3 km uzaktan sellektör yapa yapa geliyor. Bilmiyor ki o daha gaza dokunmadan varacak yerine ondan önce giderim. Ama işte cahil heryerde cahil. Evet gurbetçilerin de çok yanlışı var yok değil. Ben TR vatandaşıyım burada süremin dolmasını bekliyorum. Bende tek Alman vatandaşlığına geçeceğim. Çift vatandaşlık değil. Bana göre çifte vatandaşlık 2 ülkeyi kullanmaktır. Nerede yaşıyor ve yaşayacaksan oranın vatandaşı olacaksın. Şimdi bazıları gelip burada duyar kasacak, milliyetçilik taslayacak ama kusura bakmayın doğruya doğru bazı şeyler artık katlanılacak durumda değil. Eğer hala daha ben yaşadığım yerden memnunum insana değer veriliyor alnımın teriyle kazandığım bana yetiyor diyorsanız hayatınızda mutluluklar dilerim. Almanya Düsseldorf'tan sevgiler.
  • 08-08-2025, 12:59:01
    #12
    Bizim akraba belçika'da yaşıyor.
    Evi müstakil villa,garajında araba tamiri yapıyor ve delicesine para kazanıyor.
    Türkiye harici AB ve ABD'de el işçiliği aşırı para getirisi yapıyormuş.