PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@OdeKullan; yolun, bahtın açık olsun. Kimsenin malında, mülkünde gözümüz yok. Orada yaşayıp buradaki halka akıl vermeye kalkanlar, iyisiniz gibi söylemler yapanlar hoş değil. Buradaki kötü durumu iyi diye göstermeye çalışıyorlar. Çift vatandaşlığın kalmasını çok isterim ama sizin gibi doğru konuşanlara da zararı olabilir.
Amin teşekkür ederim. Bilmukabele. Hiçbir zaman ne yaşadığım yeri ne de Türkiye'yi kötülemedim sadece damarıma basıp ukala ukala konuşanlara: "şu an burada senden 50 kat daha fazla kazanıyorum buna rağmen seni kıskanıyorum" diyerek dalga geçiyorum. Tabi o da gerçekten kıskandığımı zannediyor Tek yaptığım yanlış bu. Bizim ülkemizin en çok dert yandığım eksiği eğitimsizlik. Gerçekten bunu sınır kapısından çıktığın an anlıyorsun. Başta trafik olmak üzere insanların birbirine saygısı yok. Altımda 360 beygirlik araba var yabancı plakayım inatla arkama yapışmış beni clio symbol ile taciz ediyor. Kuzey Marmara otobanında hız limiti maks 154 km dimi? Sollamaya çıkmışım 3 km uzaktan sellektör yapa yapa geliyor. Bilmiyor ki o daha gaza dokunmadan varacak yerine ondan önce giderim. Ama işte cahil heryerde cahil. Evet gurbetçilerin de çok yanlışı var yok değil. Ben TR vatandaşıyım burada süremin dolmasını bekliyorum. Bende tek Alman vatandaşlığına geçeceğim. Çift vatandaşlık değil. Bana göre çifte vatandaşlık 2 ülkeyi kullanmaktır. Nerede yaşıyor ve yaşayacaksan oranın vatandaşı olacaksın. Şimdi bazıları gelip burada duyar kasacak, milliyetçilik taslayacak ama kusura bakmayın doğruya doğru bazı şeyler artık katlanılacak durumda değil. Eğer hala daha ben yaşadığım yerden memnunum insana değer veriliyor alnımın teriyle kazandığım bana yetiyor diyorsanız hayatınızda mutluluklar dilerim. Almanya Düsseldorf'tan sevgiler.