Selamlar,
Bu hem bir sitem konusu hem de sektörel sohbet edebileceğimiz bir konu.
Son zamanlarda dikkat ediyorum aşırı derecede anahtar teslim web sitesi 2.500 TL reklamları kaynıyor piyasa. Web sitesi yetmezmiş gibi Google Harita Kaydı ve Yorumlar hizmeti de dahil oluyor.
Yine reklam danışmanlığı için aylık 3.000 TL gibi komik rakamlar dolanıyor.
Piyasa nereye gidiyor sorusunu sormadan önce altını çizerek çok şaşırdığım bir konu daha var.
2.500 TL'ye web site yapan kişiler arasında R10 üyeleri var. Markalarını görüyoruz açıkçası reklamda. İki kişide garip bir şey yaşadım. Anahtar teslim web siteye 2.500 TL isteyen R10 üyeleri, forumdan kendilerine ulaşınca şablon kurulumuna 4.000 TL gibi fiyatlar biçiyor?
Arkadaşlar yaptığınız işe mi saygınız yok ben anlamıyorum. Güzellik forumunda değiliz, webmaster forumunda dışarıya yapılandan daha fazla fiyat çekmek falan şaşırtıcı.
Web sitesinden reklam danışmanlığına, seo dan grafik tasarıma gibi berbat bir fiyat skalası dönüyor şuan reklamlarda.
Elbette bu kişilerin büyük bölümü sektöre sonradan dahil olup harçlık çıkartmak isteyen kişiler ama yapay zeka devrimiyle uğraşırken bir de bu fiyat politikasında bokunu çıkaran tayfa ile rekabet etmek çok zor.
Her reklamdan gelen bu 2.000 TL'ye yapıyor moduna geçti. Eskiden yeğenim yapıyordu ama adamlar artık ekran görüntüsü atıyor belki 10 15 tane kayda almış ne farkınız var diye. Otur anlat dur.
Dijital Piyasadaki Ölüm
5
●358
- 07-07-2025, 15:06:48Şimdi gelip serbest piyasa diyecekler ama 2500 liraya site kurduktan sonra piyasa ölü diye yangın yapacaklar
- 07-07-2025, 15:12:46Serbest piyasayla alakası yok hocam bunun ya. Bu bildiğin cep harçlığı çıkartmak. Liseli derdik ama artık kazık kadar adamlar yapıyor bunu.ilyasutkum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekonomi bu kadar kötü diye herkesin bu sektöre gelmesi sıktırdı artık. - 07-07-2025, 15:55:07Herkesin yaptığı için değeri düşük olur, rekabet çok olduğu için. Herkesin yapmadığı işler ise pahalı, bu her zaman böyle olmuştur, buna da dünya'da serbest piyasa derler, bazıları mallarına %100 zam yapıp, serbest piyasa kardeşim der, birileri de piyasada rekabet çok olduğu için zam yapmaz serbest piyasa kardeşim der.
- 07-07-2025, 16:08:06Hep bahsettigim sey bu ben r10 yazilimcisi degilim piyasaya is yapmiyorum ama piyasa fiyati cok uygun. Ben yatirimciyim, yazilimcisiyla alirim isi param yetiyorsa ve bunu pazarlarim. Ama cidden sektordeki gidisata bakinca rezalet otesi diyorum her seye. Kurumsal sitelere bisey demiyorum 5-10 bin civarları hakkidir iki taraf da raziysa, yazilim piyasada satilan 300-500 liralk yazilimlardan hazir kurulmuyorsa, eger hazirsa ozel bir istek yoksa ama essek olsa laf anlardi 50 kisiye soyledim, 2000 tl'ye kurduracaginiz alacaginiz e-ticaret sitesinden ne hayir bekleyebilirsiniz ki? Eticaret bir yazilim yada site degildir surectir. Minimum hazir paketleri 10-15 bantlarinda olmali ozel istiyorsa kullanici 50.000'den baslar sonunu sitenin kapasitesi ozelligi belirler. Bildigin sektor olu hale geldi instagram reklamlarindan goruyorum her gun, az once yine gordum 50 tane e-ticaret scripti 4900 tl yazmis.